- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fujifilm X
- ASUS notebook topic
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
honeker
őstag
Üdv….nem értek hozá ezért kérdezem autoban lévő usb hogyan tudom duplázni hogy midegyik kezelje a adatot ne csak tölteni lehesen rola
-
G.A.
aktív tag
Üdv!
Lenovo Y50-70 Laptop 2db USB 3.0 (5Gbps) porttal
Win 7 x64 OSA gondom, hogy b***ik 3.0 módban kapcsolódni bármilyen 3.0-ás (docker, pendrive, usb-m.2 adapter) (sőt 3.2 gen 2 - 10Gbps).
BIOSban USB-hez csak 2 beállítást lehet módosítani:
USB Mode: Legacy (vagy disable)
USB Power always on: True/falseDrivernek már próbáltam a Lenovósat (ősrégi 2014) és az Inteles Win7 legújabb (régi 2018) megoldásokat, de semmi.
Kezelőben nem jelöl semmi hibát, mind az eXtensibel Host Controller és a 3.0 gyökérhub megjelenik.
Nincs ötletem.... 6.-dik órája Google-t/Youtube-ot böngészem....
GA
-
hibavissza
veterán
Olyan HUB-ot keresek ami bemenet oldalon TB3 (40 Gbps), kimenet részén két TB3 port vagy legalább 1 TB3 és egy USB 3.2 port van.
-
Egon
nagyúr
Tudom, hogy nem hub, de hátha.
Adott egy m.2 nvme külső ház, amihez csak type c-type c kábelt adtak. Akarok hozzá venni egy adaptert, hogy ne kelljen másik kábelt hurcolászni, ha olyan gépre akarom csatlakoztatni, amelyiken nincs type c aljzat. A kérdés az, hogy pl. ez megfelelő lehet?
[link] Tartok tőle, hogy ahogy kábelből is létezik csak töltésre alkalmas (adatátvitelre nem), ezek az átalakítók is lehetnek butítottak adott esetben. -
Ha mind a 3 portja PD-s, akkor az első is megfelel, nem csak a "hengeres" tápos.
De utóbbinál szerintem kiderülhet jó saccolásra abból, hogy milyen erős tápot adnak mellé, vagy ajánlanak hozzá hivatalosan, mint támogatott (ha ~100 W tégla van adva/ajánlva, akkor szerintem elbírja a két masinát úgy, ha legalább 2 port ~65 W).Ha durván zúzza az akksit, akkor szerintem nem csak 15W. De nincs a monitor specifikációiban a max? (Nyilván függ a beállított fényerőtől is az aktuális...)
Szerk:
Esetleg nézelődj az Apple cuccokhoz ajánlott HUB-ok közt is. Ott notorius probléma, hogy kevés a Type-C port és kell a 100+ W töltés, mert a gép is Type-C töltős és a professzionális Type-C TB boxok is "zabálnak". -
válasz
janos666 #131 üzenetére
Az a feladat, hogy egy olyan hordozható monitort kell ellátni képpel és árammal, aminek csak egy usb-C kábele van. Ezen kapja az áramot és a képet is.
Az Thinkpad E495-ön pedig csak egy darab USB-C van, amin a töltést veszi, és ezen menne ki a kép is.Tehát olyan eszköz kell, ami tudja venni a 65W-os töltést, továbbítani a laptop felé, közben meg áramot és képet adni az USB-C-s monitornak.
Az általad leírt második eszköz jó lenne, de eddig nem találtam még ilyet, mindenhol limitálva van a töltés valamennyire, vagy semmit nem írnak arról, hogy mennyi áramot tud átvinni az eszköz.
A startech-nek van majdnem jó adaptere, de az csak 15W-tot tud adni a külső monitornak, ami nem tudom, hogy elég-e.
Nyilván keresgélek tovább, de gondoltam, van valakinek konkrét tapasztalata. -
Tud valaki linkelni minél olcsóbb HUB-ot, ami befelé Type-C, kifelé:
- 2x Type-A (2.0 is elég)
- 1x Type-C (ami gyors-tölt egy telefont, de a host-ot nem kell neki ~65W-vel).
... és még egy hasonlót:
- 2x Type-A vagy 1x Type-A és 1x Type-C (és egyik tud telefont gyors-tölteni)
- 1x RJ-45 1Gbps ethernet
(persze, ha több csati van, az nem feltétlenül gond, de jobb ha kisebb méretű és ha olcsó..)#130Bici - Nem igazán értem a problémát. Ha tudsz külső tápból áramot adni egy plusz HUB-nak, vagy Y csatlakozónak, akkor miért nem tudsz külső tápról áramot adni magának a notebook-nak (vagy akárminek, amit akksiról használsz), hogy ne merüljön az akksi?
Hasonló okokból praktikusabbnak látnék egy HUB-ot, amin van vagy 1+2 PD-s Type-C, vagy esetleg 1+1 PD-s Type-C és egy "hengeres" dugasznak való külső áram betáp (nem tudom, hogy utóbbi létezik-e), amire ha rákötöd a külső áramforrást, tudja tápolni a monitort és akár még notebook-ot is egyszerre. -
Sziasztok!
Nem kifejezetten HUB, hanem splitter az, amit venni szeretnék.
Egy laptop USB-C csatija két funkciót lát el nálam;
- töltés (65W)
- külső monitor, ami az áramellátást is az USB-C-ről kapja.A gond, hogy egész napos munkához kellene a külső monitor, és így max egy órát bír a gép.
Olyan Y csatira lenne szükségem, aminek az egyik felébe a töltőt dugom, a másikba meg a monitort.Van majdnem megfelelő Y kábel Amazonon, de vagy a 65W töltés helyett csak 18W van, vagy ha megvan mondjuk 60W, akkor a másik csatin csak a kép jön ki, a monitornak nem tud elég áramot adni.
Szóval a kettőt egyben szeretném.
Előre is köszi a tippeket!
-
vati
senior tag
Úgy látom, kb. megdöglött a topik, de hátha próbált valaki Axagon 7-portos USB hubot használni külső merevlemezek csatlakoztatására?
Pl. ezt:
https://www.alza.hu/axagon-hue-sa7bp-7-portos-usb-3-0-hub-toltes-d4577412.htm
Ennek külső tápellátása is van, ami mellette szól. Vagy ezt:
https://www.alza.hu/axagon-hue-f7a-charging-hub-usb-a-5gbps-7x-usb-a-micro-usb-power-in-usb-a-cable-1-m-d7579545.htm
Utóbbinál kételyeim lennének, hogy elvisz-e több merevlemezt az egy szem bejövő USB tápon keresztül. Vagy akár kettőt-hármat.. Pendrive-ot talán, de kifejezetten külső HDD (minél több egyszerre) lenne az use case. Ha működik valakinek, mennyire stabilan? Ha kétpercenként ledob, nyilván nem opció.
Egy laptopról lenne használva, ahol erősen limitált az USB portok száma. -
mickemoto
őstag
Sziasztok! Egy telefont szeretnék összekötni egy külső usb 3.0-ás hdd-vel számítógép nélkül hogy a hdd-ről az adatokat(dokumentumok, filmek, zenék) el tudjam érni és átmásolni a telefonra. Ha veszek egy sima passzív usb 3.0 HUB-ot és azt a telefon töltőjével a hálózati áramra csatlakoztatom és a telefont és hdd-t a HUB-hoz csatlakoztatom akkor az úgy működni fog?
-
Stealth
senior tag
Helló,
Asus ax58u v2 routerhez keresnék aktív 3.0 négy portos hubot.
A routeren egy db usb3.0 port van, azon van most egy 2,5"-os táp nélküli vinyó. Torrentre van használva + hálózati filmnézés. Mellé tennék pont ilyen vinyót, hogy hálózaton meg tudjam osztani a tartalmát.
Tudtok valamit ajánlani? -
gordonfreemN
addikt
Sziasztok! Wireless egeremen és billemen időnként laggot tapasztalok, aminek lehet az az oka hogy 4m-re vannak egymástól és én köztük vagyok. Szeretném a vevőket közelebb tenni. Egy ilyen megfelelő lehet?
[link] -
JohnD
tag
Helló! Egérhez 1.5-2m-es USB hosszabbító kábelt milyet javasoltok, ami minőségi? Van itt egy kb. 3m-es kábel, de szerintem túl nagy az ellenállása ehhez.
-
gyulank
addikt
Nekem az lenne a kérdésem, hogy hogy kell érteni azt amit egy monitor kézikönyvében találtam? USB-C-csatlakozás
Digitális videó és audió jeleket továbbít a számítógépétől a monitorhoz. MEGJEGYZÉS 1. "A PD (áramellátás) és DP váltási üzemmód (DP az USB-C-n keresztül) támogatását az USB-C port biztosítja." 2. "Az USB-C csatlakozó nem a monitort, hanem a PC-t látja el árammal.
Csatlakoztassa az adaptert, hogy áramot kapjon a monitor!" -
Remiel
őstag
sziasztok
laptophoz kéne usb hub (nem mac), ami nem vezetékes, hanem a gép oldalához simul... találtam ilyet, de type c a csatlakozó, nekem viszont olyan kéne amit a gépbe is usb-n keresztül tudok bedugni és legalább 4 usb csatit kapok
létezik ilyen egyáltalán?
-
Jarod1
veterán
Van egy 4 portos USB3 as Hub-om laPTOPOM USB3 AS PORTJÁRA VAN KÖTVE de usb2 nek írja...hogy tudom korrigálni?
-
Sziasztok!
Laptophoz portbővítésre szeretnék usb hub-ot venni, mivel kevés ami van.
Ami szempont lenne: USB 3.0 minimum. Amit kellen vinnie: 1 billentyű, 1 egér, néha 2 usb3-as pendrive. Külső tápos megoldás nem lenne nyerő. Mit ajánlotok ami bevált? -
scansat
tag
Sziasztok. Hasonló a helyzetem mint az előttem szólónak. Bár ahogy látom ő sem kapott választ. Azért hátha van még élet a topicban...
Nálam is a TV a falon, alatta polcon a pc. Ettől cirka másfél méterrel előtte a pc asztal székkel. Asztalon egér...billentyű...joystick..stb.
Gondolkodtam hogy a legjobb a vezeték nélküli egér és billentyű lenne de joystick-ból nem tudok, meg van is amit nem dobnék ki. Alternatíva lenne ha csak egy USB kábel menne az asztalig és azon lenne egy HUB. Milyent lenne érdemes venni ami megfelelően gyors játékra? -
NateDogHUN
tag
Szevasztok!
Van egy pedálom, joy+gázkar kombóm meg egy track irem ami ugye usb-n keresztül van a pchez kötve. Mivel szintet lépett a nappalim, lett tv-m, a pc messze került a joystickól én meg nem akarok zsinórokat látni. Létezik valami kütyü amibe bedugom az eszközöket a tv előtt és vezeték nélkül átlövi a pcre? Konnektor van a tv környékén a tápjának. -
Helló!
Szóval nem találtam a keresővel olyat, hogy vezeték nélküli usb összeköttetés.
Összefoglaló még nincs.Szóval kábel nélkül kellene megoldani a számítógép és a nyomtató összekapcsolását.
Néztem, hogy már régóta létezik wireless usb hub, azonban nem igazán találok olyat, hogy tényleg működő megoldás (belkin-nek volt ilyen)Egy ilyet találtam, ami lan-on keresztül tud ilyet. Ez még működhet is talán.
Esetleg valakinek valamilyen tapasztalata wireless usb hub témában van?
-
cipofuzo87
tag
Sziasztok!
TP-LINK UH700 7 ports USB 3.0 HUB
https://www.arukereso.hu/kartyaolvaso-usb-hub-c4096/tp-link/uh700-p258696931/#Ez az USB HUB bírná, ha elé raknék egy 5 méteres hosszabító kábelt? Milyen kábelt ajánlatok hozzá?
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek,
Vettem egy Pure Base 500DX házat. S a problémám,hogy csak egy usbA és egy usbC port van az elején. Elég sokat szoktam külső winchesterre filmet másolni és nem szeretném azt az egy szerencsétlen UsbA portot nyúzni rajta. Szóval az elképzelésem,hogy veszek egy usb hub-ot és oda bekötöm és a ház fölött lévő polcra még rá is tudom tenni.
A kérdéseim:
Ha folyamatosan bedugva marad az lehet a későbbiekben gond?
Több áramot fog felvenni a gép ha azt az egy port-ot 4-felé osztom mondjuk?
Ugyanolyan sebességgel fognak működni a portok,mint az az egy vagy ez eloszlik 4felé. Vagy ha egy portot használok a 4ből akkor ugyanakkora sebessége lesz,mint annak az egynek,melybe a hub csatlakoztatva lesz?
Tudtok ajánlani olyan hub-ot amely nem tápegységes és megbízható. S ha nincs használatban,akkor nem vesz fel áramot?
Én ezt néztem ki egyébként:
[link]Elnézést a rengeteg kérdésért és főleg,ha esetleg ostobának tűntek. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Nekomajin
aktív tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó topikban vagyok, de másikat nem találtam. Gépház hátsó USB portjából a monitorhoz szeretnék kivezetni egy olyan USB hubot, amin 3,5-es jack csatlakozó is van. Egy-másfél méteres madzag kellene hozzá. Ha esetleg a monitor kávájára is fel lehetne csíptetni, az még nagyobb királyság lenne.
Létezik ilyen eszköz? Ha igen, akkor hol / milyen néven tudnék rákeresni?
-
csemege86
tag
Sziasztok! Túl kevés usb kimenetem van, szeretném bővíteni. Mivel erősebb/nagyobb adatátvitelű dolgokat szeretnék csatlakoztatni, elosztó már nem megoldás. Az usb-s egerem már igy is belaggol néha az ötös elosztóban.
A ház elején van két usb 3.0 bemenet, de nem aktívak. Megnéztem, mért. Bent 1 db közös 2x10 tüske csatlakozóban végződnek. Mivel régebbi alaplapom van, azon csak 2 db, külön 2x5 tüskés csatlakozás van. Kérdés: EZ való a régifajta 2.5-ös csatlakozóhoz? Viszont ahogy nézem, ez 1 db usb kimenet, ami lefoglalná mindkét 2x5-ös alaplapi csatlakozást? Tehát buknám a két usb kimenetből az egyiket? Van olyan usb vezeték ami 1x5-ös tüskébe csatlakozik bent az alaplapon?
Van még 2 db használaton kívüli HDMI kimenetem. A legegyszerűbb megoldás talán az lenne, ha HDMI-n tudnék bevinni usb adatot. Létezik ilyen megoldás? -
Szabikaa20
őstag
válasz
Szabikaa20 #111 üzenetére
Közben sikerült!
-
nadam979
friss újonc
#USBhub
Helló!
Voltam olyan ügyes, és kisütöttem a laptopom feszültségszabályzóját, s így nem funkcionál az áramellátása. Van USB hub-om, amin van külső táp csatlakozó, de tápot nem adtak hozzá.
Első kérdés:
Milyen tápot szabad használni USB hub-hoz?
Második:
Ha eltávolítom a kiégett feszültségszabályzót, akkor biztonságosan tudnám használni a külső tápról az USB-hubot? -
borand
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy [link] Baseus HUB-ot és S10-esen működik róla a DEX, viszont az Ideapad 520S-emről nem tudok csatlakozni HUB-on keresztül a TV-mre (Samsung UE32K5500). A HDMI kábel minden esetben ugyanaz. Tudnátok erre valami megoldást, hogy mégis mit kéne állítanom rajta, hogy működjék? Előre is köszönöm.
-
Teasüti
nagyúr
Lehetséges. A vezeték ellenállásától függ. Kicsi magátmérő és nagyobb hosszúság esetén van némi feszültségesés. Simán előfordulhat, hogy az egyikkel csak pár száz mA-rel tölt, míg egy jobb kábellel meg tudja az 1-2 A-t.
Minőségre figyelj, meg legyen nagyobb keresztmetszetű: AWG 18 már több méteren keresztül is tudja a pár ampert.
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Kicsit furcsa kérdés, de az lehet, hogy ugyanaz a töltőegység egyik kábellel csak fele olyan gyorsan tölti a telefont, mint a másik?
Vagy a telefon finnyás?Ha a kábel a ludas, akkor mire érdemes figyelni?
-
King Unique
titán
A biztos az, ha a tévén "HDD 5V 1A" jelölésű port van. Ha csak 1 db 0,5 A-es, akkor viszont necces, pláne a 2,5"-os külső merevlemez tápellátása. Úgy meg totál az, ha a felsorolt 3 eszközt egyszerre akarod 0,5 A-es port + passzív USB-elosztó (hub) felállásban csatlakoztatni... Még a pendrive és a vevőegység (ez?) oké lehet, de a 3 együtt már nem igazán, meg passzív hubon keresztül a 2,5"-os külső HDD megint necces. Ha biztosra akarsz menni, akkor eleve inkább aktív hubot kellene venni és használni ilyen célra.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Hitachi 40HE4000 TV.
Egyetlen USB port van.
Passzív USB hub-ot rákötve, egy Logitech Unifying egységet és egy pedrive-ot, vagy 2,5"-os winyót meghajt szerintetek? -
Teasüti
nagyúr
Üdv!
Ismertek olyan usb c hubot, amin az SD kártya olvasó legalább UHS-I sebességet ismer, vagyis bő 100 MB/s-ra képes? Ha kettő slot van rajta, akkor mindkettőt egyszerre lehessen használni. Valamint a szokásos 5 Gbps USB3.0 portok. Egy PD input is jól jönne töltéshez. HDMI opcionális. UTP nem kell.Azt hittem ezek triviális dolgok, de rá kellett jönnöm nagyon nem. Blitzwolf hubját vettem, ez sajnos csak SD2.0 "High Speed" sebességgel képes olvasni, ezért mennie kell.
Néztem még a VAVA és Hootoo hubokat is amik népszerűek Amazonon, de nem találtam egyértelmű bizonyítékot az UHS-I átviteli sebességekre.
Laptophoz kellene, backup-olásra SD kártyáról külső hdd-re. Lehetőleg gyorsan a terepmunka miatt, szóval konstans 100 MB/s volna az elvárás.
Köszi! -
Sada1
csendes tag
Furcsaság.
Van hogy az ICY BOX-omat nem a SuperSpeed ágra teszi, hanem a Generic ágra. Akkor mindig ezt csinálja, ha az egész hubot leválasztom és újracsatlakoztatom, egyszerre az összes eszközzel.
Ha mindezek után újracsatlakoztatom az ICY BOX-ot, már a SS USB-hub ágra csatlakozik. A Generic vs. SuperSpeed csatlakozás igencsak hatással van a sebességre.(Az eddig névtelen IS611 adapteremet átneveztem Innostor USB3.0 SATA/PATA-ra, szóval ez nem azonos az áramhiányos ADATA pendrájvommal.)
-
Sada1
csendes tag
Érdekesség.
USB-C 3.1 PC portra (3A) csatlakoztatott Unitek USB3.1 (Gen2) 4-Port hubra négy USB-A eszközt csatlakoztattam, tápegység nélkül. Ekkor már nagy volt az áramhiány, így az ADATA pendrájvom Innostor-ként jelent meg az eszközkezelőben, folyamatosan villogott a LED-je, de betűjeles meghajtóként nem látszódott.
A hubhoz egyébként USB-A(apa) -> USB-C kábelt adnak (900mA).
Kell a hub tápegység több USB-A eszköz csatlakozásakor, még USB-C tápnál is. -
Indiant
addikt
4-Port USB Hub Omega OUH34B USB 3.0
Van rajta adapter bemenet ,de csak annyi van ráírva ,h. '"DC".
Először Washington DC jutott eszembe, de gondolom nem az. Mekkora adapter kellhet bele? -
Gabor1092
tag
Sziasztok!
Adott egy RaidSonic Icy Box IB-863-B usb hub, illetve egy Asus M5A97 Pro alaplap. Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy az USB 3.0-ás kivezetéseit hoba kössem, mert egy sima USB csatlakozó van rajta, az csak arra szolgálna, hogy a hátsó USB portokat előre vezessem ki?Mert az USB 2.0-ának olyan csatlakozója van, amit rá tudok dugni az alaplapra, azzal nincs gond. Előre is köszönöm a segítséget.
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Keresek egy olyan usb vezetéket, ami 10-20 méter hosszú, és biztosan átmegy tutira rajta a jel, vagy ha ilyen hossznál már nem, akkor jelerősítővel. Van ilyen? És ha igen, mely típusokat javalljátok?
köszönöm -
Sanyi.mTs
addikt
melyik a legolcsóbb aktív usb hub, amit érdemes megvenni?
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok, van egy USB 2-es 4portos HUB-om, ami állandóan fel le csatlakoztat mindent ami rajta van (pendrive, nyomtató, egér) mindent. van port hozzá, szeretnék neki külső áramellátást adni. milyen adaptert vegyek hozzá, milyen áramerőségű/feszültségű kell?
-
katalin888
aktív tag
Ugy latom halott ez a forum...
Sajnos mast nem talaltam ebben a temaban! -
katalin888
aktív tag
Sziasztok!
Milyen jo minosegu akitv USB 3.0 hubot ajanlotok?
-
default.
őstag
Sziasztok.
Nem találtam jobb helyet a kérdésemnek.
USB átkapcsolót keresek, ilyesmit, csak rendes, A típusú usb aljzattal. Mindenhol csak a B típusú USB-t találom..
Elég lenne 2 kimenet, nem kell 4.
Azt szeretném megoldani, hogy két egér között tudjak váltogatni, melyik legyen aktív.van valami ötletetek ?
köszönöm előre is!
-
bb.bocs
őstag
sziasztok kérdésem a következö. vettem 1 aktiv usb t.elmentem 2 napra bedugva hagytam. ma próbálom használni és a gép nem ismeri fel ( a másik iaktivot meg igen)
szedtem le új usb drivert, szétszedtem,minden usb be dugdostam. eddig működött igy ahogy volt, most semmi, a gép nem is látja fel sem ismeri. viszont az usb hub, kap áramot a gépröl,mert rádugtam 1 led lámpát és világít! szóval nem tudom mi lehet a gond de nagyon idegesítö hogy mire megoldódik 1 gond addigra itt a másik... ( az eszköz márka egy eíuip vagy mi xD ) -
gulyasa
őstag
Az alaplapom (a gépem) kb. 3-4 évvel ezelőtti, tehát nincs rajta alaplapi USB 3.0 vezérlő.
Viszont használok egy külső USB 3.0 HDD-t filmnézésre (azért usb3-asat, mert nem akartam a fél életemet eltölteni azzal, hogy a "virágboltos" HD filmeket átmásolgatom és asztali médialejátszóval nézem meg) és hozzá vettem egy PCI-E-s USB 3.0 adaptert, amin van két "anya" csatlakozó.
Tervezem további USB 3.0 eszközök (köztük másik HDD) beszerzését, így szükségem lenne megbízható USB 3.0 HUB-ra (hallottam már "óccó" USB HUB hibájának felróható adatvesztésekről, tönkrement HDD-ről is...)Melyiket ajánlanátok? (esetleg tapasztalat alapján...)
-
Jason Hix
csendes tag
Nemrég vettem egy 7 portos USB HUBot.
http://www.trust.com/products/product.aspx?artnr=15140
A lényeg hogy ez ügye aktív.
És az a problémám hogy nem érzékeli a külső winchesteremet
Hiába van tápon az USB HUB nem érzékeli
winchester: RATED: +5V, 0,85A
az USB HUB táp output: 5V, 2A
Mi lehet a gond? -
pszihó
aktív tag
Vegyetek de ilyet ne! Ednet. eco SWITCH 7portos usb2.0 ezüst USB-HUB.
A második szarik be 5 honap alatt. -
SaitoX
tag
Hali, 4 USB port van a gépemen, de ez már sajnos kevés, ezeket nézegettem:
http://www.aqua.hu/usb-hub-416/szamitastechnika-207/termekek
Melyiket ajánlanátok innen? Megvehetem nyugodtan a legolcsóbbat, vagy mi az eltérés ezek között? -
Ice_Man22
senior tag
Hali!nemtudom hova irjam a problemamat, megprobalom itt.Vettem egy intex usb hubot, ra kotottem a nyomtatom, de nem akar nyomtatnimikor nyomtat akkor is valami Internal errort nyomtat ki.ha le huzom az usb hub rol akkor minden ok, nyomtat rendesen.
-
Alex91
félisten
1. Lehet, hogy a Pendrive lassu, akkor kidobni azt
!
2. Ha mas gepen gyorsabban masol, akkor elkepzelheto, hogy a te gepedre nincs feltelepitve a megfelelo chipsethez a driver.
3. Ha regebbi a geped, akkor lehet, hogy csak USB1.1-es port van rajta. Ekkor e miatt lassu a masolas. Megoldas:esetleg ugy USB kartya beszerzese. (Mondjuk itt lehetnek kompatibilitasi gondok is a regi alaplappal!) -
greeeedy
csendes tag
hello, a következőkben keresek segitséget: nemrégiben vásároltam egy pendriveot, és nagyon lassan tudok az usb porton keresztul rámásolni. hogyan tudok udgradelni, az usb porton, hogy gyorsabb legyen a másolás?
-
noizewash
csendes tag
Rendben, köszi az infókat.
-
didyman
őstag
-
-
noizewash
csendes tag
Köszi a választ, de ha nem működne, akkor egy Hub ezt a problémát megoldaná? (Ilyen külső vinyót a későbbiekben szeretnék venni,persze külön táppal majd, csak nem szeretném, ha nem működne a dolog, és lenne egy felesleges vinyóm
)
-
Omni
aktív tag
-
noizewash
csendes tag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni!
Adott egy divx-es dvd lejátszó 1.1 USB porttal, megoldható-e, hogy pl USB hub segítségével( bocs, ha ez egy marhaság) egy 2.0 -a USB-s vinyóval összekössem és a lejátszó felismreje majd, vagy ne is reménykedjek? Köszönöm -
ponti_ak
addikt
Ilyenem van [link], és elég jól bírja.
Egy 5400 rpm-es 2,5''-os SATA vinyó, optikai egér, hp laserjet nyomtató, és egy pendrive, amit hajt. Simán a gépről kapott 5V-tal is elmegy, de van külön adapter is hozzá (újabban azzal használom).
Y-kábellel próbáltad a sajátodat (a HUB-ot, illetve a vinyót is!)? Hátha csak a géptől kapott kraft kevés neki, és ha 2 USB-ről menne, lehet nem halna le.Szvsz ez a legvalószínűbb), hogy a noti-vinyód eszik sokat... hány mA-es? (az enyém 500-as, Samsung..)
[Szerkesztve] -
Alex91
félisten
up...
-
Alex91
félisten
hmm....
-
Alex91
félisten
Keresek 7 (esetleg 4) portos 2.0-as, tapos USB HUB-ot, amit tenyleg lehet terhelni!
(Van 2 db 4 portosom, tapos, de ezek egy kulso 2,5''-os HDD-tol behalnak.) -
atuci
őstag
-
sbazsi
veterán
up
senki nem habzik? (''hubozik'')
-
sbazsi
veterán
van már egy tápegységes hubom, de valami baja van.
a tápegységgel.
ha bedugom, az egér is meghal.
nem akar működni. tápegység kihúzása után pedig megy az egér, webcam, vinyo...
szal kell majd venni másikat... -
atuci
őstag
pl ez:
[link]
ez tuti külső tápos (ott van a képen illetve a PW is azt jelöli)
[Szerkesztve] -
sbazsi
veterán
Erről ki mit tud?
[link]
Sehol nem találtam arra vonatkozó infót, hogy külső táps vagy sem.
Van egy DTK Den 251 2,5'' külső hdd keretem, többek között ezzel is szeretném használni.
Most van egy 4-es hubom, de az úgy tünik, kevés (elvileg van hozzá tápegység, de szerintem az behalt.)
Meg a 4-es hub már most kevés.
Amire használni akarom: bill, egér, webcam, 3,5''hdd, állandóan bedugva, 2,5hdd, pendrive, kártyaolvasó alkalkamnként.
Illetőleg majd idővel lenne szkenner, nyomtató, és ki tudja még mi...
szal ki mit javasol? -
Lortech
addikt
Akkor már csak a fő kérdésre nem válaszoltál.
De mindezek után már nem is vártam korrekt választ.
''CSAK A VAK SZERENCSÉN MÚLIK, HOGY EGY KÜLSŐ TÁP NÉLKÜLI TÁROLÓ MŰKÖDIK VAGY SEM..''
Azért talán egy direkt usb-re tervezett ibm tokos gyárilag összeszerelt vinyónál nem feltétlenül a vakszerencsén múlik a működés. Valószínűleg nincs akkora kezdeti áramfelvétele sem, mint egy asztali vinyónak.. De egyébként egyetértek, csak konkrétan az én esetemben nem.
Az újoncos dolgot pedig úgy értettem, hogyha újoncként írt volna be valaki, valószínűleg még annyit sem tudtál volna róla, mint rólam, ezért kevésbé (egyáltalán nem) ''mehetsz biztosra'', hogy kivel állsz szemben, és neki mennyi tapasztalata van a dolog terén. Sajnálom, hogy nem vágod, miért írtam az ''arcot'', és nem értem, miért volt ez kisstílű.. De meg kell hagyni, rendkívül furmányosan sikerült kivágnod magad.
Befejeztem én is, értelmét nem látom. A hosszas kisérletezés után levontam a tapasztalataimat a vinyó/kábel dologgal kapcsolatban, ezt szerettem volna megosztani itt, mert a tieddel ellentétes tapasztalatok voltak. (mert az én esetemben igenis számított a kábel hossza, és ha szerinted a ''hosszú kábel - nem működik ; rövid kábel - működik, úgy, hogy minden kábelhosszon kívüli tényező ugyanaz'' - premisszákból rossz konzekvenciát vontam le, és még be is szeretnéd bizonyítani, és hülyének/reménytelennek bemutatni, hát azon csak mosolyogni tudok)
üdv -
Rover623
félisten
szerk: arra is válaszolhatnál, hogy szabvány szerint miért nem szabadna működnie neki? (illetve először írd le, hogy konkrétan melyik esetre írtad ezt)
MÁR LEÍRTAM!!!!
MIVEL A HDD-K TÖBB ÁRAMOT VESZNEK FEL (ÁLTALÁBAN ÜZEM KÖZBEN IS, DE INDULÁSKOR MINDENFÉLEKÉPPEN) MINT AMENNYIT EGY USB PORTNAK A SZABVÁNY SZERINT TUDNIA KELL, CSAK A VAK SZERENCSÉN MÚLIK, HOGY EGY KÜLSŐ TÁP NÉLKÜLI TÁROLÓ MŰKÖDIK VAGY SEM...
Kész (vagyok), befejeztem...
P.S.:
Az újoncos kérdés igen kisstílű...
Bár ha úgy veszem, dícséret...ezzel legalább nem érhet az a vád hogy a ''rang''-tól függ a hozzászólásom tartalma/hangvétele... -
Lortech
addikt
Szerintem te vagy az.
Azért nem a kábelezés hibás, mert annak a szarnak hivatalosan (a szabvány szerint) nem is lenne szabad mennie...
Nem látom az összefüggést, hogy mi köze annak, hogy a kábelezés milyen, ahhoz, hogy szabadna-e működnie vagy sem. (vagyis: kit érdekel?)
Nem kaptam a _kérdésemre_ választ, arra kaptam ''választ'' csak, hogy miért _nem_ a kábelezés a hibás. Szóval még mindig adott a kérdés, akkor mi a hiba, és miért van ez? Mondjuk egy triviális összefüggést nehéz is kimagyarázni úgy, hogy a végén még te gyere ki belőle jól.
szerk: arra is válaszolhatnál, hogy szabvány szerint miért nem szabadna működnie neki? (illetve először írd le, hogy konkrétan melyik esetre írtad ezt)
Nem arc...agy...
Igen, tényleg, tudni véled, van-e bótom, ill. azt, hogy nincs, kizárja azt, hogy esetleg pár évet lehúztam boltban szervizesként, vagy épp szabadidőm nagy részét ezzel töltöm, esetleg egyéb munkám kapcsán foglalkozom alkatrészekkel, számítástechnikával, hardverrel? Egyébként arcságod nem kifejezetten magam ellenében értettem, szerintem beírtad volna akkor is, ha újoncként írok be.. Vagy tévedek?
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Reménytelen vagy...
Azért nem a kábelezés hibás, mert annak a szarnak hivatalosan (a szabvány szerint) nem is lenne szabad mennie...0cm kábellel sem...
Az a csoda hogy működik...
Az arc az megvan látom , de nehogy megsértődj, ez csak egy észrevétel. Te honnan tudod, hogy én mivel foglalkozom?
Nem arc...agy...
Gondolom észrevetted hogy majd' 500 napja onlány vagyok...sok mindent látok/hallok...azt nem hallottam hogy 'bótos' lennél, tehát tutira mentem... -
Lortech
addikt
Az arc az megvan látom
, de nehogy megsértődj, ez csak egy észrevétel. Te honnan tudod, hogy én mivel foglalkozom? Feltételezésed viszont ezesetben helytálló, nincs boltom, annyit biztosan nem látok, mint te..
Egyrészt azt mondod, nem a kivezetéssel és a kábellel van baj, másrészt meg azt, hogy mégis számít, mert a gyártók ****nak a szabványra. De szerintem itt nem szabványról beszélgetünk, illetve nem arról, hogy a szabvány szerint működnie kéne vagy sem, hanem a gyakorlatról, nem?
Miért is nem ment az én vinyóm a vágatlan 1.8-as kábellel, és a fél méteressel miért ment? (ugyanarról a kábelről beszélünk, saját magam rövidítettem le, minden más körülmény is ugyanaz)
Tehát ha az eszköz ''csutkára'' leterheli a portot, valóban számíthat minden centi kábel és minden toldás, ahol feszültség eshet...de ettől még nem a kivezetés/kábel a hibás...
Pont arról beszélek, hogy a ház előlapjára kivezetés is +egy toldás+x cm kábel, gondolom láttál már ilyen csodát, minimum végtelenszer annyit, mint én.
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Nem olvasok bele a topicba...
1. elolvastam
2. nekem ez a munkám...valszeg több USB-s cuccot látok egy héten, mint ti együttvéve...
Nem a ''kivezetéssel'' meg a ''kábelekkel'' van a baj...
Az USB szabvány (is) úgy van megtervezve, hogy az előírt kábelhosszakkal és a megengedett terheléssel minden körülmények között működjön.
A baj a szar gagyi cuccokkal van, a nyomorult gyártókkal akik csesznek a szabványokra...
Egy átlagos 2.5''-os HDD az indulásnál 5-6W-ot, írás-olvasás közben 2-2.5W-ot eszik...
Gondolom ki tudod számolni hogy 5V-os tápfeszültségnél ez mekkora áram...és hogy hogyan viszonyul ez a szabvány szerinti 500mA-hez...
Ott a gond hogy van pofája a gyártónak úgy eladni a cuccot, hogy az működik csak USB-ről is...láttam olyat, ahol a külső HDD eszköz azt jelezte vissza hogy csak 200mA az áramigénye...miközben a benne levő vinyón fehéren feketén fel volt tüntetve: 850mA...
Naná hogy nem működött...de én adtam el szar gépet az ügyfélnek...
Tehát ha az eszköz ''csutkára'' leterheli a portot, valóban számíthat minden centi kábel és minden toldás, ahol feszültség eshet...de ettől még nem a kivezetés/kábel a hibás... -
Lortech
addikt
De azzal van baj, miért gondolod, hogy neked mindig igazad kell legyen? Még látatlanban is..
Nem tudom mennyi az áramfelvétele, nem fogok ezért szétszedni egy gyárilag összerakott tokos cuccot. [link]
Olvass bele ebbe a topikba, ha érdekel. Szerinted miért van az, hogy 1.8M-es gyári kábellel nem működik, levágtam fél méteresre, és lám tökéletes lett.Vagy miért van az, hogy ugyanabban a gépben működik a hátlapi usb-vel, de az előlapi kábellel áthúzottal már nem, illetve működik, csak kb 10másodpercenként kikapcsol, pont azt a tünetet produkálva, mint a túl hosszú kábelekkel..
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Nem kell hozzá külön táp...legalábbis nem a távolság függvénye a dolog.
Általában így is van, de fogadni mernék, hogy pl az én usb-s vinyóm nem menne egy pc-től 2,5-3 méteres kábellel a külső hubig aztán még egy + x méteres kábellel a hubtól a vinyóig, ahogy sima belső hubbal sem megy, ha már 2-3 méteres a kábel. Nagyon ki van centizve az 500mA-ra. Egyes gépeknél még az előlapi usb kivezetéssel sem működik jól, az is plusz táv. -
sekli
addikt
Nekem nyomtató + scanner + memóriakártya-olvasó kéne egy hub-ra, akkor az ezek szerint menne, ugyse negyon használnám együtt, tehát a sávszél-lel nem lenne gond...
most már csak egy jót kell keresni, ami olcsó is...
és persze azért nem jó a PCI kártya, mert notebook-ról van szó...
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Nem kell hozzá külön táp...legalábbis nem a távolság függvénye a dolog.
Akkor kell tápot dugni a HUB-ba, ha olyan eszközt csatlakoztatsz rá, ami az USB-ből veszi a tápot...és sokat zabál!
Az USB logikailag úgy áll össze, hogy egy USB kontroller minimum egyetlen HUB-ként látszik. Egy HUB pedig 1-4 virtuális portot tartalmaz.
Tehát egy alaplapon elvileg egyetlen USB vezérlővel is megvalósítható lenne min. 4 port, csak sávszélességi és kényelmi okokból úgy szokott lenni hogy 1 kontroller = 1 fizikai port (az eszközkezelőben ettől még jelezhet több portot!).
Egy USB HUB portonként kb. 500mA-t tud leadni.
Ez egy 4 portos HUB-nál már 2A, vagyis a külső HUB-ot szabvány szerint ennyivel lehet megterhelni, ergo ő is ennyivel szívná az alaplapi portot...ami nem lehetséges.
Tehát ha a külső HUB-ra 500mA-t meghaladó terhelést teszel, plusz tápot kell adnod a HUB-nak!
Tájékoztató adatok:
Pendrive: 200mA
Fényképezőgép: 100-200mA
WiFi vagy BT adapter: 200-300mA
Billentyűzet: 150-500mA...!!!
MP3 lejátszó: 200-500mA (de nem eszik ennyit, csak ezt jelzi vissza)
Egér: 100-150mA
Nyomi: pár mA...
Külső HDD: 500mA, de indításnál akár 800-1000mA...!!!
De ezeket az Eszközkezelőben meg is tudod nézni az Energiaellátás fül alatt...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
Carl ZeisS #32 üzenetére
Van ilyen kártya, természetesen...és annyiban alaplapfüggő, hogy az alaplapon kell hogy legyen PCI slot...merthogy ezek PCI-os karik...
Vannak 2-3-4-5 portos kártyák, pár darab ezres az áruk.
Driver XP alá nem kell hozzájuk. Régebbi oprendszereknél kellhet driver sőt pecsek is az oprendszerhez.
Boltban USB 2.0 PCI-os kártyát kell keresned... -
Carl ZeisS
csendes tag
olyan van h külön fel kell telepiteni h usb 2 ként működjön ?
-
Carl ZeisS
csendes tag
szevasztok, az lenne a problémám h van egy Chaintech Summit 9pjl3alaplapom, hagyományos usb portjai vannak, viszont nekem szükségem lenne usb 2 re, van olyan kártya amivel ezt elérhetném ? gondolom alaplapfüggő, na hát én nemvágom az alaplapokat
Minden segitség jól jönne -
_Gudella
senior tag
Üdv.
Szükségem lenne egy USB 2.0 HUB-ra, minimum 4 porttal. Kb 2.5-3 méteres kábellel kellen a gépbe csatlakoznia. Mikre érdemes figyelni? Van külön olyan hogy passzív és aktív? Ha igen akkor ilyen távolsághoz kell aktív?
Meg a sebesség is fontos lenne, külső DVD-író, külső 24 bites Sound Blaster, nyomtató, bill és egér combo lenne rajta egyszerre. Me néha fényképezőgép. -
acer_
aktív tag
En is hasonlo cipoben jarok, mint te.
Nekem is notihoz kellene, eleg lenne az 1.1, csak eppen ennek a hubnak a kulseje szamomra annyira visszataszito, hogy azonnal elvetettem a vasarlas gondolatat.
Lehet mas fajtat is kapni esetleg??
Mistralt neztem, mivel a helyi boltok kozul egyedul ennek van naprakesz arlistaja, es ott csak ez az egy van. -
Matt-OPT
aktív tag
Valóban csak 1.1-es port van rajta, ez egy régi IBM ThinkPad noti. Nos, nincs szükség a 2.0-s sebességre, mert csak ez a két eszköz lesz rajta. Egy ilyen PCMCIA eszköz mennyit kóstál?
Közben találtam egy ilyet: Bővebben: link Mistral-nál 1500 HUF. -
erdoke
titán
Amelyik notin csak egy USB port van, az nagy valószínűséggel csak 1.1-es, tehát max 12 Mbps sebességet tud (ez a valóságban kb. 1 MB/s-ot jelent. Ha az egéren és a nyomtatón kívül más, nagy sebességű eszközt is akarsz majd a laptopra dugni, akkor egy PCMCIA=>USB 2.0 átalakítót javaslok. Ezen már eleve 2 port szokott lenni.
-
Matt-OPT
aktív tag
Halihó! Notebook-hoz kellene nekem USB hub, mert csak egy csatlakozó van rajta és nyomtató és egér is menne rá. Elég a 2 port is, de jobb lenne a 4. Hol, milyet, mennyiért érdemes venni? Esetleg van az usb hub helyett más alternatíva?
-
Cathfaern
nagyúr
Na megvettem (STLabs 3000 HUF volt), beraktam, s nagyon örülök
-
fügike
senior tag
Csak megemlíteném, hogy az STLabs nem olyan dzsunka, illetve lehetne jobban is. Sok mindent csinálnak, pl. hálókártyákat, és egész jól el lehet bohóckodni velük.
-
Cathfaern
nagyúr
Ahhoz képest, hogy 00:20-van, elég gyorsan elsüllyedtünk
(máskor ilyenkor a szakmai topicok nem igazán szoktak pörögni)(Az előző zárójel eleje kiváló magyarsággal, és ellentétek nélkül lett megírva
)
Akkor foglaljuk össze:
Nem hub-ot, hanem vezérlőkártyát érdemes venni, utóbbiból a 4 portos kb. 5ezer ft (bruttó). Az, hogy milyen márkát veszek gyakorlatilag mindegy, nincs (jelentős) különbség köztük. -
Som@
őstag
Amúgy én valami dzsunka kártyát vettem. (Legalábbis én nem nagyon hallottam róla
)
Valami STLab. -
eper-fa
aktív tag
sztem az usb hubnál osztódik a sávszélesség, míg egy külön vezérlőkártyánmál nem
egyébként egy csomó alaplapon úg yvan, h van alapból 2 usb kivezetés, meg adnak egy +2portos kivezetést, ami nem foglal pci slotot, hanem egy külön erre a célra az alaplapra biggyesztett csatlakozója van -
Som@
őstag
-
PrinczA
őstag
Hu de lement ezeknek az ara:
http://www.mistral.hu/uj/admin/leir/out2.phtml?termek=2007578&szam=1&user=1 -
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
Nem. USB hub. másnéven USB elosztó
Ha még így sem világos, akkor nézzd meg ezt: http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=3155
-
-
Cathfaern
nagyúr
A kérdés csak, hogy milyet? Az alapprobléma, hogy 2 USB portom van a gépen, és ez kicsit kevés a gamepad+nyomtató+scanner+digit. tábla+diktafon+pendrive kombónak. Jó, utóbbi kettő csak ideiglenesen van bedugva, de akkor is kéne legalább 5 port. A gondom csak az, hogy milyet (milyen márkát) érdemes venni? Egyáltalán vannak különbségek? És kb. mennyibe kerülnek ezek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E746 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I DP I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest