Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz Pikari #371 üzenetére

Igen, én is azt látom, hogy a digitális benszülöttek "készen" kapják a (digitális)világot, és épp ezért fogalmuk sincs a működésükről.
    Sokszor nem érti az oprendszer fogalmát, vagy épp tudja, hogy hány magos a procija, de fogalma sincs, hogy ez valójában mit jelent.
    Nagyon sok 2000 után születettnél látom azt, hogy dunsztja sincs arról pl, hogy egy Windowst hogyan kellene fel/újratelepíteni.
    Azt pedig hogy egy szimpla RAM Modul bepattintásához/VGA cseréhez szakembert hívnak ugyanúgy életkortól függetlenül látom, mint azt, hogy facebook = internet. De fiataloknál (mondjuk úgy 30 és alatta) szerintem ez méginkább gáz.

De ugye mint írtam, szerintem az egyik legnagyobb bajuk ezzel, hogy nem átlátják és ismerik, hanem készen megkapják a felszínt, és az ismeretük kb addig terjed, hogy hogy kell elindítani egy videót vagy (parancsikonról) a játékot. Erre szép példa öcsém is, a család informatikusaként mindig minden problémát megoldottam, így neki is a videó és játékindításig tart a tudása, és fogalma sincs pl hogy milyen gépe van, a videókártyát még csak kis hibával ki is találgatja, de a proci, ram, alaplap már nem megy neki. Meg még azt tudja, hogy "egy terrás", pedig valójában 1TB M2 SSD + 1TB HDD van a gépében.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák