Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• j.bravo

addikt

válasz j.bravo #29 üzenetére

Régebben lehetett kapni olyan pákát, ami formára olyan, mint a Weller, csak kevésbé szofisztikált :D , egy potival lehet rajta hőmérsékletet állítani. Az szerintem teljesen megfelelő.

Ja, és persze, ha egy rendes pákát kölcsön tudsz kérni (bár akinek van, az meg is tudja csinálni a mókát, ha szépen megkéred, és lehet hogy ez lenne a legbiztosabb), pucold meg rendesen a hegyét előtte. Finom csiszolópapír a legjobb.

• j.bravo

addikt

Szerintem ha vesz valami rendes folyasztószert, az is jó lehet, ha nem nagyon salakosodik el az ottmaradt ón, ezzel esetleg jól újraforrasztható lehet.

(''Rendes'' folyasztószer/flux, azaz nem gyanta, hanem valami rendesebben adagolható, tisztább dolog, pl. ''forrasztó olaj'', amit ugyan bicikliolajzóra hajazó flakonkában adtak, de én áttettem kiürült, jól kimosott körömlakkos üvegcsébe, és annak az ecsetjével ragyogóan adagolható oda és annyi amennyi kell. Más kérdés hogy ez is kb. az ónszippantóhoz hasonló nagyságrendű kiadás... De ha nincs rendes ónszívó huzalszövet, akkor régi koaxkábelről le lehet szedni a rézharisnyát, kicsit megkeni a flux-szal, és ragyogóan felszívja az ónt.)

Ja, páka valóban nem árt ha nem pillanatpáka, az felejtős, mert könnyen túlmelegszik és azzal forrasztani bármit ami kisebb méretű/érzékenyebb, olyan mintha a sebész szike helyett kisbaltával vágna. Nem kell Weller, vagy még profibb, de rendesen, két ujjal fogható és nagyjából állandó hőmérsékleten tartható legyen...

Aktív témák