Új hozzászólás Aktív témák
-
pozsarko
csendes tag
válasz
misionline #66 üzenetére
Szia! Bocsi a zavarásért
Van egy LG LED LCD tv.nk , sajnos a lánykáim összekarcolták
Nem mélyek a karcok. Annyi lenne a kérdésem, hogy tudnál e valamit vele kezdeni és, hogy mennyiért kb? Budapesti vagyok III.kerületi. Előre is köszönöm!!
További szép napot! Üdv: Jucus
-
Steve 53
csendes tag
Sziasztok!
A legolcsóbb megoldás, ha tudsz rossz kijelzőt szerezni ami karcmentes. Szétszeded és az első réteget kicseréled. Ez általában vékony műanyag lap, néha fényszűrő is .egyben . Vagy egyszerűen nem rakod vissza, ez alatt még ott a polárszűrő az is védi a tényleges LCD lapot, kijelzőt.
-
jampi75
csendes tag
Engem is nagyon érdekelne ki használja a fent említett technológiát ki foglakozik egyáltalán ilyesmivel,mert bárhová megyek falakba ütközök!
-
vvt
csendes tag
Sziasztok!
Valaki ilyesmit próbált már? -
misionline
tag
A képeken lévő tv-t így kezdtem el csiszolni..[link]
-
misionline
tag
Ilyen leselejtezett tv-ket hoznak be ˇoutlet" és adják el jó áron, pl én egy olyan embernek dolgoztam aki Angliából hozta be a zsír új Samsung tv-ket, sőt nem csak zsír új de még 1 éves kiadások is...
Igaz ezeken nagyon mély karcok voltak, mint amikor egy kocsit kulccsal végigkarcolnak.....
Ezeket fogkefével nem lehet kiszedni....
Ehhez excenteres csiszológép, delta csiszológép és polírozógép kell.Kézzel semmiképpen nem szabad sem csiszolópapírral sem csiszolókoronggal....
Ha nincs gép "kézi csiszoló pad" mindenképpen kell. -
misionline
tag
válasz
misionline #66 üzenetére
Ez csak a karcok fele...
alakul a dolog...
Kész...már csak összeszerelni szépen megtisztogatni és ennyi...
-
misionline
tag
Sziasztok.
Most találtam rá erre a topicra.
Én polírozással foglalkozom és megkerestek nemrég, hogy led-lcd tv-k képernyőjéről el tudom e tüntetni a karcot.
Élesben kellett egy 200 ezres új samsung tv ről eltüntetnem olyan karcot ami úgy nézett ki, mintha pvc vágó késsel vágták volna meg, a kijelző közepén 20-30cm es nagy vízszintes karc volt. Sikeresen eltüntettem. Sok anyagot kellett tesztelnem mire rájöttem, hogy milyen anyagokkal és hogyan lehet eltüntetni nagy mély karcokat is.
Persze van egy határ, ha annál mélyebb akkor már nem lehet kiszedni.
Én autó fényezés-csiszoláshoz-polírozáshoz használható gépeket használok.
Csiszoló korongokkal kel eltüntetni a karcokat és utána a csiszolókorong okozta karcokat eltüntetni egyre finomabb korongokkal, és a végén polírpaszta+ polírozógép.Samsung tévékkel van tapasztalatom+ egy Panasonic. Samsungból 6 darabot javítottam eddig. Van olyan aminek eleve fényes a kijelző, és van amelyiknek matt fekete (olyasmi)
Azt kell tudni, hogy a kijelzőről eltűnnek a karcok de például ami matt fekete volt az is fényes lesz, egy réteget mindenképpen el kell távolítani mivel egy mélyebb karc átvágta a felső réteget. ezt a felső réteget egyenletesen mindenhonnan nagyon nehéz eltávolítani, drága csiszolókorongokkal lehet...
Vigyázni kell mire leszeded az első réteget nehogy a második réteg is elkezdjen kopni.A végeredmény szép karcmentes kijelző, hátrányát az első réteg eltávolításának nem vettünk észre, sem bekapcsolva sem kikapcsolt állapotban.
Keresek pár képet, és belinkelem.
Azt, hogy pontosan milyen anyagokkal lehet azt nem fogom elárulni, legalábbis ingyen semmiképpen. Én megfizettem a tanulópénzt és ezt a tudást kevesen birtokoljuk Magyarországon.Annyit elárulok, csiszolni kell és polírozni. És lehet javítani, akár az olyan karcokat is mint amiket pl egy autó fényezésén kulccsal összekaristolnak.
Egy kis 1cm-es karc miatt is az egész képernyőről le kell csiszolni az első réteget.
A javítás szempontjából ugyanannyi munka ha az egész össze vissza van karcolva vagy csak egy fél cm-es karc van.
Így egyöntetű egyszínű fényes kijelzőt kapunk. -
agressiv
addikt
Az LCD kijelzőn nem plexi, hanem egy polarízáló fólia van, amit nem érdemes tovább babrálni, mert csak ronthatsz a helyzeten. A karcok ideiglenes eltüntetésére a vazelin egész jó.
-
Wannacoke
tag
Sziasztok,
Sikerült eltüntetnem egy 15 cm es karcot lcd monitor-ról színtelen haj-vax segítségével, ha valakinek van kedve és haj-vaxa próbálja kionnan lehet tudni hogy melyik a jó vax hogy ha megütögetjük a tégelyt zizeg egy picit a kezünkben
-
Zsiguli
tag
Leírnám a saját tapasztalataimat.
Lomiztam egy Albacomp TFT monitort a Batthyány téren.
Volt rajta egy hatalmas karc.
De egyébként tökéletesen működött.
A karcot meg egy elektromos oral-b fogkefével tüntettem el.
A sörtéket levágtam a fehérítős fogkefefejről, csak a polírozó részét hagytam meg.Így lehet 15 ezer Ft-ot csinálni más szemetéből...
A múltkor meg az Akácfa utcában fél tucat nagy képernyős Samsung CRT TV volt kidobva.
Sacc/kb 72 cm-esek volt, ha működnek, akkor darabja 20e-t ér.De esélyem nem volt. Egyből lecsaptak rá mások.
-
jana48
csendes tag
nagyon megfelel hozzá a baba popsitörlő kendő is az nem karcolja
-
hybrid26
tag
Sziasztok.
Sajnos nekem is sikerült pár karcot ejteni a monitoromon
Ahogy elnézem eltüntetni nem igazán lehet. De vajon mérsékelni a karc méretét lehet? Ha már a felére tudnám csökkenteni az is nagyon jó lenne. Bárki akinek van valami ötlete kérem jelezzen -
macilaci78
nagyúr
Szélvédőjavítósokat kérdezz meg! Ott is a kavicsfelverődések okozta cuccost van lehetőség javítani relatíve pici pénzért. érdezd meg, hátha tudnak valami okosat mondani.
-
bigz
tag
Ez a gari dolog elég utánajárós. A koleszban az elektromos háló elég érdekesen volt megépítve, és leginkább kis fogyasztókra tervezték. Volt egy régi x@r hűtőm, ami akkora feszingásokat produkált, hogy egyszer emiatt fejbelőttem egy társat Ghost Reckon hálópartin, pedig nem volt az egér közelében sem a kezem. Eltelt egy időbe, amíg észrevettük, mellesleg nem volt elég nagy az ingadozás ahhoz (hála az égnek), hogy komolyabb kár keletkezzen a gépezetben, de persze vannak veszélyesebb, régi és rossz fogyasztók, amit nem szívesen kötnél rá ugyanarra a körre, mint az értékes cuccaidat...
A garilevelet mindenesetre el kell olvasni el, és utána kell nézni a feltételeknek, mert az ember könnyen megszívhatja.
Egy ismerősöm háza mellett az oszlopba belecsapott a villám, és ilyenkor (többekközt sajnos a szerelői hibák esetében sokszor ugyanez a helyzet), az áramszolgáltató nem vállal felelősséget. Szerencsére a lakás biztosítása olyan volt, hogy minden szerkezetnek fel volt írva a száma, és le volt adva a biztosítóhoz, így kifizették az összes elfüstölt jószágot.Megjegyzem, a túlfeszvédős hosszabbítók hada égett rommá, magával rántva minden rákötött fogyasztót, ennyit a túlfeszvédelemről. Egyedül azok úszták meg, amik közvetve kapták az áramot.
Sajnálom, hogy nem tudok segíteni... -
musclemuseum
aktív tag
Nem bántam meg, hogy Xerox-ot vettem. Legalábbis az üveg miatt...
rejtett up, hogy lássák más problémáját. -
brianbatya
csendes tag
van eladó gyógymágnesem monitorhoz,csak huzogatni kell előtte és eltűnik minden
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Apple asztali gépek
- Synology NAS
- Háztartási gépek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS49CG950EUXEN) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ
- LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- HP E24m G4 (A+ kategória): 23.8" FHD,USB-C töltés 65W,5MP kam.,2x5W hangszróró,HP garancia 2025.12.1
- LG (40WP95C-W) 40" 5K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS34BG850SUXEN) QHD QD OLED GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest