Hirdetés
- Először beszélt bővebben az új Xbox konzolról a Microsoft
- Párduc a gépben: teszten az ASUS ExpertBook Ultra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Befutott a régóta várt, sok P-maggal kitömött, LGA1700-as Core sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
HEBI
senior tag
Kösz, mindenkinek. Lehet, hogy egy fokkal jobban alszok... :)
Lassan 3 napja nem volt kikapcsolva, folyamtosan melózok rajta, de még nem fagyott ki. Nem is olyan rossz ez a winxp. -
zrubi
senior tag
válasz
Hacked_4093
üzenetére
''mechanika ilyenkor lehúzza a fejet''
ilyenkor = kikapcsolt állapotban
:) -
Hacked_4093
csendes tag
Hali!
>Mint már írtam a mobil vinyók több mint 600 G-t bírnak kikapcsolt állapotban, és egy mechanika ilyenkor lehúzza a fejet a lemez fölül.
hm? Van benne egy gyorsulas (lassulas) erzekelo, es ha egy bizonyos ertek felett van, akkor kiteszi oldalra a fejet ? Ez mind szep es jo, csak kerdes, hogy mindezt ezred masodperc alatt meg tudja csinalni ? :)
(mert ugye egy foldeteresnel koppanas kb. annyi ideig tart)
Nem hiszem...
Kitartas!!! -
Hacked_3991
csendes tag
Hm a szellözönyílások készítése jó ötletnek tünik a merevlemezen, de boot problémákat okozhat a nagy hideg mint láthattuk! Tetszik a képsorozat, kb én is igy tennék néhány hardware-al és a gyártójával is...
:DD -
Den
veterán
A jelek szerint megszűnt pc computing magazin, minden évben letesztelte a notebookok túlélőlképességét (notebook torture test), aminek része volt ejtés nyitva, és csukva, és évek óta nem jellemző a tft tönkremenetel, a legkomolyabb tft hiba az szokott lenni, hogy néhány sor megfexik oszt annyi. A legveszélyesebb a cukros itallal leöntés, ezen hullik el a legtöbb note.
-
Den
veterán
Több mint egy évig használtam utána és semmi gáz nem volt, ma is használja valaki. Mint már írtam a mobil vinyók több mint 600 G-t bírnak kikapcsolt állapotban, és egy mechanika ilyenkor lehúzza a fejet a lemez fölül.
Jót biztos nem tesz egy note-nak a leejtés, de nem megy tönkre tőle, amt 5-6 éve még nem mondhattál el. -
twollah
nagyúr
Ezt a HDDt nem leejtették, de nem működik.
Vajon miért nem?
http://w1.270.telia.com/~u27007970/ghetto.htm -
boca111
tag
Lehet, hogy tényleg nem vettél észre bajt. De az attól is függ, hogy mire ejtetted le.Meg lehet, hogy csak meglazult 1-2 dlog, aztán majd 1 fél év múlva kiderül, hogy mégse tesz neki annyira jót :(( A wincsi biztos nem tud sok ejtést elviselni, akármennyire is ütésállónak tervezték. szvzs.
-
boca111
tag
Szia!
Tanultam pár éve csomagolástechnikát, és ott nagyn fontos volt, hogy bizonyos cuccok milyen gyorsulást (és lassulást) bírnak ki. Asszem 3 fő kategória volt, és a legtöbb is csak 120 G volt. Igazából csak gyorsulásmérővel lehet megmérni, de a leejtésről szó se volt, mert az egy kicsit más :)) Pl ha márványra ejted. A legnagyobb rázkódásból eredő gyorsulás repülőgépen volt. De ejtési próbát is csináltak, de csak deformálódó csomagolással, ezért szvsz nem létezhet olyan elektronikai cucc, amit 1 méterről leejtve tutibiztosan épen fogsz felvenni :(( -
hungeek
senior tag
dö litlő bit offf:
nekem ütésálló mobilom van (Ericsson R310), ezzel már fociztam is (7-est rúgtam vele és bement :)) -
Den
veterán
Egyébként a nótbukban lévő meghajtók menet közben 200g fölötti terhelést bírnak, kikapcsolva 600 g fölött. Egyébként álltalában megadják milyen karakterisztikájú és időtartamú lehet ez a gyorsulás. sajnos a tortúra tesztek eltűntek a netről vagy én nem találom. A pc/computing oldalán volt, de ez is eltűnt.
-
Ahhoj
aktív tag
Notebook-ból van legjobb márka? :))
Vagy legjobb típus?
Szóval értitek... :D -
Superman
nagyúr
Kicsit OFF:
Nekem van egy svájci ütésálló búvárórám. Mit mondjak, szép darab. :)))) -
Turmoil
senior tag
Látom nem hagy nyugodni:)
40 G lassulást bír ki, azaz ~400 m/s^2-et. Ha a földetérés (lassulás) időtartamát 0.01 sec-nek tekintjük, akkor kiderül, hogy 4m/s sebességgel csapódhat a földbe.
Azt pedig 0.4 mp alatt éri el. Ebből kijön, hogy milyen magasról lehet leejteni, ha igaz az eredeti feltevés az ütközés időtartamára:DD -
Den
veterán
Két vagy három éve találtam egy siteot ahol nótbukokat teszteltek, de nem sebességre... Ilyen tesztek voltak hogy leejtés nyitva leejtés csukva élre/lapra, fagyasztás, sütés, leöntés forró cukros kávéval.
A legérdekesebb hogy a legártalmasabb a cukros kv-s leöntés volt, de minden gépő túlélte a teszteket, az ejtést is, csak néhánynak csíkos letta kijelzője, az egyikből kiesett a vinyó, meg néhányból letört néhány billentyű.
Személyes tapsztalatok: eddig még ''csak'' két notebookot ejtettem le (illetve az egyiket lerántottam az asztalról), szerencsére mindkettő csukva volt, és egyiknek sem lett különösebb baja (lapjára estek), az egyikből az aksi kieset, és mindkettő iszonyatosat csattant (márvány). -
zrubi
senior tag
:) Nem.
A 40G 40x-es túlterhelést jelent.
1G hat mindre normál esetben. ha pl leejtesz valamit, akkor a rá ható erőt a lassulásából lehet kiszámolni.
Azaz mennyi idő alattlassul le a sebességéről 0-ra. Ez függ attól, hogy milyen gyorsan mozgott, milyen a felépítése/anyaga, stb.
Én nem számolgattam, de sacc:
egy leejtés jóval több mint 40G-t okoz egy laptop esetén!
az 1G rezgést is simán elő lehet idézni, akár kézzel is... -
HEBI
senior tag
válasz
CsendPenge
üzenetére
off:
Azt sejtem, hitelesítve csak 1 secnyi esésre vagyok. Ember általi behatásnak meg kifejezetten ritkán vagyok kitéve.
on:
Valaki csak tudja a választ? Vagy nem értitek a kérdést? -
HEBI
senior tag
Mit jelent az gyakorlatilag, hogy egy notebook kibír 40 G ütést és 1 G rezgést?
Olyan magasról leejthetem, hogy 40 másodperced eshet a földetérésig?
Aktív témák
- Először beszélt bővebben az új Xbox konzolról a Microsoft
- Párduc a gépben: teszten az ASUS ExpertBook Ultra
- Idő előtt felbukkant a Galaxy A57 egy európai webshopban
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Xbox Series X|S
- Facebook és Messenger
- OpenMediaVault
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- LG 45GR65DC-B 45 / 5120x1440 / 200HZ / VA /
- Chieftec Smart Seriels GPS-500A8 80 Plus minősítésű 500W tápegység
- Apple iPhone 13 - 85% Akku - 128GB - Független - Hibátlan
- HONOR Magic8 Lite 5G 512GB + CHOICE Cubuds - Gyári Bontatlan, 2028-ig garanciális
- HONOR Magic8 Pro 5G 12/512GB (Black) - Új, Kártyafüggetlen, 2029-ig garanciális
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4360, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 445 G8 - Ryzen 3 5400U + Radeon I 8GB I 256SSD I 14" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest