- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- Jól felszerelt, csúcskategóriás külső videokártya jött a Gigabyte zászlaja alatt
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HP notebook topic
- Apple asztali gépek
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
atlagenber #13 üzenetére
Semmi más gond nincs mint, hogy nem képes elég tápot adni a winyónak. Próbáld meg két USB portról ellátni táppal. Ha ez nem megy, kérj kölcsön hub-ot, melyiknek van 220-as tápja. Azon keresztül is próbáld, mert ott másik tápot kap. Vagy stabil 5V 1A -t biztosítani a winyó házának. A polaritásra vigyázz, ugyanis mindkét változatot gyártják !!!!!
-
atlagenber
csendes tag
Sziasztok!
Nekem a köv. a problémám. Vettem egy Fujitsu-Siemen Amilo L1310G notebookot, ami nem komázza a külső vinyókat? Ugyanazt a winchestert ugyanabban a külső USB 2.0-s keretben két másik gép is tökéletesen látja, de ez meg csak addig jut, hogy új hardver, USB háttértár. A rendszereszközök között látszik a merevlemez is meg a USB háttértár is, de a meghajtóként nem. A gépek közötti különbség egyedül annyi hogy ezen a gépen XP Home fut a másik kettőn Prof.
Lehet ez az oka , vagy inkább valami hardver, esetleg driver hiba lehet? Pendrive, egér simán mennek, azokkal nincs hiba. -
mr_ricsi
veterán
''mukodni mukodik rendesen de csak ott ahol rendszergazdakent vagyok beloginolva. nyilvanos gepeken bedugva felismeri telepiti de irasvedettkent kezeli''
Az intézőben ráállsz a meghajtó betüjelére, aztán jobbklikk, tulajdonságok, Biztonság fül, és itt teljes hozzáférést adsz ''mindenki'' számára.
De a Fat32 is jó megoldás, mert úgy akár Linuxos gépek is tudnak majd rá adatokat írni.
[Szerkesztve] -
pschio
őstag
válasz
macilaci78 #6 üzenetére
na ez nem jutott az eszembe
es ha az egeszet fat32re allitom? akkor tudom majd irni olvasni is az egeszet?
-
macilaci78
nagyúr
Attól, amit leírtál.
Le merem fogadni, hogy az egész vinyó NTFS-be van formázva, igaz? Az egyetemi könyvtárban pl én is, mikor rádugom, akkor nem engedi módosítani a partíció tartalmát. Az üres hellyel szabadon gazdálkodhatok, de ami fel van rá írva, azt baszhatom, csak olvasásra nyithatom meg, nem nevezhetem/helyezhetem át, nem írhatok bele egy txt-fájlba egy rohadt ''a'' betűt anélkül, hogy ne szólna, hogy nem tudom a meglévő fájlt felülírni. Bosszantó.
Én azt csináltam meg, hogy elpartícionáltam a 80-as vinyót egy 10Gb-osra és egy maradékra. A nagyobb NTFS, míg a kisebb FAT32. Pl ha DC-zek, akkor is a kis partíció a Downloads mappa, egyedül a DVD-image-ket irányítom át egyből a nagyobbra. A FAT32-partíción vannak még a munkák, dolgozatok, miegymás, amiket a könyvtárban is használok. Eddig nekem csak ez a megoldás jött be.
Amúgy igen, az egyetemi rendszergazda is széttárta a karját, hogy ez ilyen, csak a gépben már meglévő vinyókra vannak jogosultságok olyanok, amilyenek. Amit azon túl tesznek rá, azt egy kalap alá vonja és az NTFS-partíciókat nem engedi módosítani. Amíg nem csináltam FAT-partíciót, addig volt duplikátumom a használt fájlokból, mert amit akkor hoztam létre, azt lehett törölni is, de ha lehúztam a vinyót, majd vissza, akkor már az Read-only volt és nem tudod átállítani a jogosultságod, csak rendszergazdaként. Legalábbis WinXP alatt. Ez van Igényeidnek megfelelően áldozz be egy kisebb FAT partíciót. -
pschio
őstag
nekem olyan problemam lenne hogy, miutan a 2.5'' vipower rackemben kicsereltem a hitachi vinyot samsungra a gepredugast kovetoen rendesen felismerve igazi vinyokent kezeli. az ikonja is olyan nem pedig olyan mint egy pendrive-e. mukodni mukodik rendesen de csak ott ahol rendszergazdakent vagyok beloginolva. nyilvanos gepeken bedugva felismeri telepiti de irasvedettkent kezeli
igy nem tudom hasznalni sajnos. hogyan tudnam pendrivekent kezeltetni a gepekkel? mitol fugg hogy mikent ismeri fel?
-
macilaci78
nagyúr
Mikor volt utoljára használva a vinyó? Azóta biztosan van már minden vírusnak ellenszere...
Ki az a barom, aki vinyót forraszt egy rackbe? Forraszd ki!Így már DOS alól is látni fogod? Amúgy a raktárral foglalatoskodó gépen nem fognak a vírusok?
Én XP alól formázom a racket. Hasznos link, köszönöm. -
mumu
csendes tag
Űdv, lenne egy érdekes kérdésem, és lehet hogy valaki foglalkozott a problémával,,,
adott egy 40GB hdd (2,5), ami benne van egy kűlső usb 2,5 rekbe, megszeretem volna formázni, esetleg egy fdisket futtatni, A bios láttja a hdd ét ,,, de a progik nem
esetleg tudtok olyan progit, vagy beállitást amely megoldaná a problémát dos modban???
Probáltam, egy olyan xp én futtani is amely dvd ról indúl, de nem sok eredménnyel.
És a fő probléma az, hogy a boltban ahol dolgozom, dos allat fút a raktár nyilvántartó
nem akarok feltenni, semmilyen win op rendszert,
Miellőt valaki azt mondaná ,,, hogy miért nem teszem bele simán a gépbe, arra az a válasz
hogy, ez a hdd, bele van forrasztva a rekbe, valaki belegányolta, és azért nem akarom, egy műkődő op rendszerel rendelkező gépbe sem tenni mert állitolag telivan virússal
esetleg ha valaki tudna valami okoságot azt megköszöném
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik
- Formula-1
- HP notebook topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple asztali gépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3179
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest