Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mr_ricsi

veterán

válasz pschio #5 üzenetére

''mukodni mukodik rendesen de csak ott ahol rendszergazdakent vagyok beloginolva. nyilvanos gepeken bedugva felismeri telepiti de irasvedettkent kezeli''
    Az intézőben ráállsz a meghajtó betüjelére, aztán jobbklikk, tulajdonságok, Biztonság fül, és itt teljes hozzáférést adsz ''mindenki'' számára.

De a Fat32 is jó megoldás, mert úgy akár Linuxos gépek is tudnak majd rá adatokat írni.

[Szerkesztve]

• macilaci78

nagyúr

válasz pschio #5 üzenetére

Attól, amit leírtál. :DDD

Le merem fogadni, hogy az egész vinyó NTFS-be van formázva, igaz? Az egyetemi könyvtárban pl én is, mikor rádugom, akkor nem engedi módosítani a partíció tartalmát. Az üres hellyel szabadon gazdálkodhatok, de ami fel van rá írva, azt baszhatom, csak olvasásra nyithatom meg, nem nevezhetem/helyezhetem át, nem írhatok bele egy txt-fájlba egy rohadt ''a'' betűt anélkül, hogy ne szólna, hogy nem tudom a meglévő fájlt felülírni. Bosszantó.

Én azt csináltam meg, hogy elpartícionáltam a 80-as vinyót egy 10Gb-osra és egy maradékra. A nagyobb NTFS, míg a kisebb FAT32. Pl ha DC-zek, akkor is a kis partíció a Downloads mappa, egyedül a DVD-image-ket irányítom át egyből a nagyobbra. A FAT32-partíción vannak még a munkák, dolgozatok, miegymás, amiket a könyvtárban is használok. Eddig nekem csak ez a megoldás jött be.

Amúgy igen, az egyetemi rendszergazda is széttárta a karját, hogy ez ilyen, csak a gépben már meglévő vinyókra vannak jogosultságok olyanok, amilyenek. Amit azon túl tesznek rá, azt egy kalap alá vonja és az NTFS-partíciókat nem engedi módosítani. Amíg nem csináltam FAT-partíciót, addig volt duplikátumom a használt fájlokból, mert amit akkor hoztam létre, azt lehett törölni is, de ha lehúztam a vinyót, majd vissza, akkor már az Read-only volt és nem tudod átállítani a jogosultságod, csak rendszergazdaként. Legalábbis WinXP alatt. Ez van Igényeidnek megfelelően áldozz be egy kisebb FAT partíciót.

Új hozzászólás Aktív témák