Új hozzászólás Aktív témák
- 

koncbacsi csendes tag Szia! 
 Az én problémámat az okozza, hogy már kezdek beleőszülni a programozásba!
 De a viccet félretéve:a (Professional GP300/GM300 CPS) sajnos a régi GM-GP-300 sorozatot nem ismeri!!! A Gx-340-350-360-380 simán megy a Win98-XP-n de a régiek nem.
 Soros port: a normál soros port feszültségszintjei szabványban rögzítettek, a RIB alakítja át TTL szintekké /0-5 V /. Tehát ezzel elméletileg nem lehet gond. Az időzítésekkel és a válaszidőkkel annál inkább.
 Egyébként a P1 processzortól felfelé az asztali gépekkel sem működik a dolog.
 A hibajelenség ugyanaz mint a laptopok esetében.
 Arról nem beszélve, hogy az újabb Gx sorozatot teljesen más procikkal szerelték.
 Úgyhogy -Borzasztóan homály ez a dolog Babócsai néni ! - mondta egyik kedves imerősöm.
 De nem adom fel!
 Szép napot. 
- 

And veterán Megnéztem a szoftvert, és mint a neve (Professional GP300/GM300 CPS) is mutatja, a Gx-300 sorozat biztosan programozható vele. A régebbiekkel nem tudom, hogy elboldogul-e. De a Te problémádat (kommunikációs hibát) véletlenül nem az okozza, hogy a hordozható gép COM-portjának jelszintjei nem megfelelőek a Rib-hardvernek? Mert notebook-ok esetén előfordul, hogy a soros porton megjelenő szintek nem esnek a szabványos RS232C ±5...±15V -os tartományába, így egyes hardverekkel - melyek egy asztali gép COM portján gond nélkül mennek - ezek a portok nem működnek együtt. Persze egy mai notin már az is csoda, ha COM-portot talál az ember.. 
- 

koncbacsi csendes tag Hali! 
 Rib-em és programozó kábeleim vannak.A fő probléma továbbra is az, hogy egy helyszíni
 /terepi/ programozáshoz kettő db laptop kellene, mert ugye a régebbi rádiók/P110,P210,HT800,M110,GP-GM-300,/továbbra is csak DOS alapú programokkal bizgerélhetőek.Visszafelé nem kompatibilisek a programozó szoftverek.
 Régi laptopom nincs, a cégem sem biztosít. Így aztán hordhatom a régebbi rádiókat a műhelybe programozni, aztán vissza a felhasználónak.
 A leggyorsabb megoldás valamiféle patch lenne, amivel a gyors gépekkel is kommunikációra lehetne bírni a rádiókat.
 Köszi az infót, megkeresem a DND-t. 
- 

And veterán Hi! Programoztam már Motorola URH mobilkészüléket (GM-360), de bizony nem dos-os programmal, hanem egy windows-os Flashgrade Tool nevű alkalmazással. Illesztőhardver sem volt hozzá, azt is a netes leírások alapján dobtam össze (RIB nevű hardver egyszerű másolata). Ha érdekel, később elküldhetem a cuccot. De ha elmész pl. Bp-en például ide: [link], szerintem megoldják a problémádat. 
- 

koncbacsi csendes tag Hali! 
 Foglalkozik itt valaki MOTOROLA URH adó-vevők programozásával?
 A probléma: DOS alapú programozó szoftver, ami a régebbi 286-386-486 alapú
 gépeken stabilan kommunikál a soros porton a rádióval, az újabb processzorokkal /P1-től
 felfelé/ ezt nem hajlandó.Hibaüzenet a soros porton: kommunikációs hiba, vagy adatkábel hiba. Próbáltam már minden plattformról, -DOS-WIN95-WIN98-XP-virtuális DOS- de az eredmény ugyanaz: nincs kommunikáció.
 Ha valaki foglalkozik ezzel a témával, van-e valami szoftveres okos ötlet?
 Kösz 
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- EA Sports WRC '23
- A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Resident Evil Requiem - Ami eddig történt
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Asus 16 ROG WUXGA IPS 165Hz G-Sync i9-14900HX 32GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Beszámítás
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Független, karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 Pro 6GB RAM / 128GB / Onyx Grey
- Intel Core i5-9500 / i5-9500T / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest