- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nagyon bízik az Instinct MI450-ben az AMD alelnöke
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
Aktív témák
-
Tomhal
tag
A sztori vég Happy and:DD!!
Szomabton elmentem megint a Mistralba és ott végre rájöttek hogy lehet, hogy az a baj hogy beljebbcsúszott a kapcsoló és ezért nem indult el rendesen a gép, nem mondom hülye hiba:O. De msot már bele let ragasztva a helyére, szóval király minden. -
Tomhal
tag
Én nem okoskodtam a táppal kapcsolatabn csak megkérdeztem hogy jó lesz-e, a 400 W-os helyett, nem tudtam hogy itt is trüköznek a teljesítményell mint a hangfalaknál ahol néhol azt írják le hogy mennyivel terhelhető, nem pedig azt ohgy mekkra teljesítméynt ad le( valami ilyesmi). Ha nem kérdezek, akkor nem tanulok.
És az egyik indításnál elég nehézkesen indult, de az tény hogy utána 3* jól indult.
Ahogy DEN is kivágta az előző hozzászólásomból, nem piszkáltam bele a Biosba, hanem megától bejött és átálította erre, én meg visszaállítottam 1733MHZ-re. -
Tomhal
tag
A sztori folytatódik:
Ma elvittem a Mistral központi szervizbe a gépet. Ott szétszedték mindent megtisztítottak, megnyomogattak minden csatlakozót, letesztelték, jó a ram, szal mindent megnéztek. A foppy probléma megoldódott, fordítva volt bekötve. Jön az első indítás és nem történik semmi, még a proci ventillátora se pörög fel. Megnézik egy másik táppal azzal megy az egész ,azt mindják hogy a 3 napja vásárolt!!! táp ment tönkre. Aztán azt mondták hogy nem tudják garanciálisan kicserélni mert nincs a raktáron, és vele kb egyenértékű 400w os táp sincs a raktáron, de hogy ők ajánlanak egy 350 W-os Enermax tápot ami viszont 12 ezer forintal drágább mint a régi úgy, hogy beleszámolják az előző táp árát. Nagy nehezen meggyőztek hogy jó lesz ez, mennyivel jobb a minőségi táp+ apámnak is tök elege volt már a szervizbe járással, ezért belementünk. Beszerelték, kipróbáltuk egyszer ment, aztán jött egy újraindítás, akkor nagy nehezen 3-szori gomb megnyomásra elindult, utána még kétszer jól ment. Oké kiráyl számla kifizet, nem kértek semmi szerviz díjat, húzok haza. Othon bedugom a gépet és erre mi történik: Ugyan az!!!!! ismétlem ugyan úgy szar az egész!!!. Ha, megütögetem a házat akkor meg elindul. Kettő ilyen gépütögetős újraindulásnál bejött a bios setup magától. Az én setupomban lehet állítani 3 értékre a CPU frekvenciáját: 1533-ra, 1733, 2133. Nekem egy dobozos 1733 procim van, legalábbis a doboz szerint. szóval bejött a bios stup és a proci sebessége magától átállítódott 2133 és oda van írva mellé piros betűkkel hogy az előző bootolásnál hiba történi, nézzem meg hogy a Ram órajelem nem kevesebb-e mint 333MHZ merthogy azzal van baj(az enyém 266MHZ). Amikor bejutottam a Windowsba megnéztem, hogy az AIDA 32 mit ír a prociról: azt írja hogy Throughbred-B steppinges, amiből ugye készülnek magasabb órajelű változatok is. A 3dmark 2001 SE -vel is megnéztem a CPU infót, ott azt is kiírja hogy az internal clock 1.69GHZ, internal clock maximum 2.2 GHZ. Ez mit jelent? Talán azt hogy lehet hogy nekem nem 1733 hanem 2133 MHZ procim van, azért állítja át a magától bejövő Bios erre, és azért nem bootol be mert annak már 333MHz memória kell mert 333MHZ rendszerbusza van és nekem pedig csak 266MHZ-s memóriám van hozzá. Most akkor mi van, miért jön be magától a bios setup??? -
Tomhal
tag
Na legalább sikerült megoldanom a joystick műkösését. Egyszerűen olyan hülye voltam hogy nem vettem észre hogy 2 gameport van, és az alaplapra inegrált hangkártyáéba dugtam, ami ugye nemvolt instalállva:o, ezért nem működött.
-
Tomhal
tag
Én csak egy game portot találatam a gép hátulján, az meg valószínűleg a hangkártyáé volt, arra próbáltam rádugni. Azt nem értem hogyha le kéne tiltani az alaplpara integrált hangkártyát, meg miegymást, akkor ezt miért nem a szervizben tették meg, pont azért szerletettem össze ott, mert én nem értek az iylen dolgokhoz. Nem hinném hogy annyira megütődhetett, mert a szervíztől ment kézben az utó hátsú üléséig, onnan hazáig, majd a szobába.
A zserviz tényleg jó volt, legalábbis a légkör a biztos. -
Tomhal
tag
A három kérdőjeles:egyébeszközök- PCI Ethernet controler, PC multimedia audio device, PCI universal serial bus. Ezeknek van köze ahhoz hogy nem működik a gameportra csatlakoztatott joystick? Ha igen melyiknek?
-
Tomhal
tag
Az eszközkezelőben a ''creative gameport joystick'' rendebn bvan ninsc mellette kérdőjel. Viszont van 3 kérdőjeles:egyébeszközök- PCI Ethernet controler, PC multimedia audio device, PCI universal serial bus. ezeknek van köze a joystick nem működédéhez? Milyen drivert rakjak föl hogy működjenek ezek, vagy hardvare ütközés van?
Előbb lementem kajálni, bekapcsolva hagytam a gépet, visszajövök, tök sötét a képernyő(n me képernyővédő) reset gombra nem csinál semmyi, csak a proci ventije megy, megpaskolgatom a házat, erre elkezd bútolni. Érdekes ez a hiba ,mert most tényleg úgy szaródott el hogy hozzá se éretm e géphez.... -
Tomhal
tag
És mit lehet tenni a kontakat hiba ellen?
-
Tomhal
tag
Win 98. Az alaplapcsere után csak reinstallálva lett a Windows. Baj?
-
Tomhal
tag
Csak olvastam hogyha 72 órán belül vissza viszed akor kötelesek rögtön kicserélni, ha viszont ez letelt akkor szépen elküldi a szállítóhoz, az nemtudom milyen szervizbe elküldi, megpróbálják valahoyg megcsinálni. a léyneg ebből az hoyg lenyelik legalább 2 napra a gépet.
Arra van valkinek tippe hogy a gamport miért nem műkösik? -
Tomhal
tag
Azt nem tudom hogyha szerdán vettem át a gépet és arra van egy 72 órás garancia, akkor most bele számít-e a szombat meg a vasárnap ,amikor ugye szerviz nincs nyitva, így nem tudom kicseréltetni a cuccot, márha rossz. Ergo ha hétfőn megyek akkor még kicserélik-e azonnal?
-
Tomhal
tag
Azért nem kell aggódni nem vagyok én megőrülve:-) az az ütést csak jelképesen értettem csak egy ki rácsapás kell neki
Attól lehet baja hogya én most hazsnálom a gépet? Az a baj hogyha jól tudom holnap nincs nyitvasemmiylen szerviz mert március 15 lesz:-( -
Tomhal
tag
Csak aza a baj hogy fullra nem értek én az olyan ilyen dolgokhoz:-( Különben hülye letem volna elvinni a szervizbe, mentem volna haza összedobtam volna rögtön az egészet és mát mehetett is volan a móka.
Arr még mindig nem tudtok választ adni hogy miért van az hogyha ráütök a házra akkor újraindul a gép, vagy el se indul és akkor kel ráütni a házra hogy elinduljon? -
Tomhal
tag
Szerencsére matrica nem volt, viszont külön minden beszerelt alaktrészre volt garancia:-)
Egyébként ez a csodálatos szerviz a Mistral szervize volt -
Tomhal
tag
És szerinettek miért van az hogy elindul a proci ventillátor de a gép nem bootol be. Majd ha rávágok akkor felpörög a vinyó is és be bootol. Majd ha megint rávágok újraindul az egész gép???
-
Tomhal
tag
Hellosztok!!
Rögtön bele is kezdenék: Volt egy régi gépem és hosszas fontolgatás
után upgradeltem, az újonnan belekerül cuccok: Ahlon XP 2100+ box,
Asus A7V8X/L/GD, 512MB 266 DDR, Feel IV es ház.
A gépet a szervízben rakták össze. Hazahozom, erre történik pár
érdekes dolog:
1. bekapcsolom a gépet felpörög a hűtőventillátor de a vinincsi nem
indul el, se kép se hang. Megütögetem a gépházat erre beindul az
egész cucc. Ha egy picikét meglököm a házat, akkor újraindul a gép.
2. bekapcsológombal csak bekapcsolni lehet a gépet kikapcsolni már
nem, úyg hat rá mintha csak resetet nyomtam volna, egyszerűen
újraindul a gép.
3. A gameportra csatlakoztatott botkormányra azt írja ki hogy az
eszköz ninsc csatlakoztatva.
4. Nem működik a floppy drive, se Dos-ban, se Windowsban:azt írja ki
az eszeköz nem áll készen, szétszedetm a gépet de úgy láttam hogy rá
van kötve az alaplapra.
Melegedéssel nem lehet gond ,mert amikor a gép jól ment, 2 óra játék
után is, bios szerint 37 fokos volt a proci.
5. Lefuttattam a 3D mark 2001 defult benchmarkot és csak 2036 pontot
kaptam!! Igaz hogy a videókárnyám egy Asus GeForce2 MX (nem 200)
32MB rammal+legfrissebb driver, a tálcán mindent bezártem. Azért
ennél töb pontot kéne kapnom?? Haver gépe: Celeron 1300, 256 SD
ram, Geforce 2 MX 400 64Mb ram win XP és 2400!!! pont. Ennyivel azért
nem jobb az mx 400+ a 64 MB memória, ráadásul a procija jóval
gyengébb. Az oprendszerem win 98.
Mi lehet baj?
Várom a mielőbbi segítségeteket.
Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Haladó fotósok digitális fényképei
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpársportok
- Formula-1 humoros
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Google Pixel topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vallás
- További aktív témák...
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF VG34VQL3A 34 180Hz VA 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest