Hirdetés

Aktív témák

• rgeorge

addikt

Üdvözlet. Megint vacakol a Compal. A böngészés lassú, bármilyen DNS-t is állítok be. A legtöbb gondot a VPN okozza. Sajnos több helyre is PPTP VPN-nel kell csatlakoznom, egyrészt lassan csatlakozik, másrészt a felépült kapcsolat mellett minden döcögve működik.
    Három eszközzel csatlakoztam ugyanarra a VPN-re egymás után: a fő gépem, ami a normál módon kapcsolódik az internethez (fő routerre kábellel), egy másik gép, ami a Compal egyik portjára csatlakozik kábellel és egy harmadik, ami vodafone mobilneten csatlakozik. Csak az utóbbinál van stabil kapcsolat, a másik kettőnél folyamatosan lebont a kapcsolat (nem a VPN maga, hanem az azon keresztül használt távoli asztal kapcsolat).
    A régebbi routerrel is kipróbáltam, ugyanez a gond.
    OpenVPN mellett nincs ilyen gond, Cisco Anyconnect-el sem, csak a PPTP-vel (tudom, hogy a PPTP erősen ellenjavallt, de ez van, ezt kell használnom).
    kabelmania27 már megszakértette a jelszintjeimet, alig emelkedtek a felfelé menők, szerinte nem ez a gond. WinMTR mérés most:
    |------------------------------------------------------------------------------------------|
    | WinMTR statistics |
    | Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
    |------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
    | router.asus.com - 0 | 30 | 30 | 0 | 0 | 0 | 0 |
    | catv---------------.catv.broadband.hu - 37 | 11 | 7 | 10 | 431 | 840 | 319 |
    | catv---------------.catv.broadband.hu - 37 | 11 | 7 | 11 | 431 | 839 | 319 |
    | hu-bud04a-rc1-ae-51-2028.aorta.net - 37 | 11 | 7 | 10 | 288 | 601 | 324 |
    | catv-89-133-4-5.catv.broadband.hu - 45 | 9 | 5 | 0 | 82 | 246 | 14 |
    | r1.bix.iszt.hu - 40 | 10 | 6 | 0 | 239 | 625 | 76 |
    | www.bix.hu - 45 | 9 | 5 | 9 | 342 | 681 | 9 |
    |________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
    WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
    Kifogytam az ötletekből.

Aktív témák