- Felújította prémium rendszerchipjét a Qualcomm
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hobby elektronika
- UHD filmek lejátszása
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
toth_janika
őstag
Hello!
Help me pls! Szeretnék egy távirányítót venni, max 30e-ért, és amit szeretnék vezérelni:
PC
TV
Erősítő
Szemeztem egy Logitech Harmony One-nal, de az állítólag nem tud PC-t vezérleni!
Ajánljatok pls egyet nekem!
Thx! -
DJviolin
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettünk egy Thomson ROC 6306-os univerzális távirányítót. A problémám az lenne, hogy egyik pillanatról a másikra megmakacsolta magát, és valamiért a 6-os gomb világuralmi terveket szövögetett, és azóta folyamatosan adja a jeleit. Ha elkapcsolok máshova, azonnal visszakapcsol a 6-osra. Kikapcsolni nem lehet a tévét. Ha kiveszem az elemet akkor sem szünik meg a hiba. Újraprogramozni nem lehet, mert a Shift gombot sem veszi. Mielőtt elvinném a szervízbe, szeretnék meggyőzödni arról, hogy esetleg van-e más mód?
Továbbá a tévénkhez gyárilag járt egy Thomson RC111TA1G távirányító, de az viszont alig egy év alatt "el erőtlenedett", az ujjaink pedig megizmosodtak. Isten tudja miért, hiába cseréltünk elemet, akkor sem adta jobban a jelet. Szétszedtem, letisztítottuk, majd a fekete gumikat bedörzsöltük grafit ceruzával is, de akkor sem adta jobban a jelet. Tudna valaki esetleg erre is egy megoldást?
Üdv:
DJviolin -
fotyierik
csendes tag
Sziasztok! Nekem egy összebékítő kódra lenne szükségem a THOMZON DTH160E dvd lejátszó és az URC22B UNIVERSAL távirányítóhoz. Hiába pötyögtem be eddig a kódokat, nem ismerik fel egymást, nyomhatok bármit a távirányítón, csak nem ismeri fel a dvd lejátszóm. Kérlek segítsetek. Küldjétek el a priv. e-mail címemre a megffelelő kódok. Címem: fotyierik@freemail.hu
Előre is köszönöm: F.E. -
1720n
csendes tag
hello,
légyszi, nekem elküldhetnéd az URC22B-15 távirányítónak a magyar leírását a tibor.horak@citromail.hu ra. vagy csak a sony videó kódjait.
hogyan kell a kódot beütni?választ köszönöm! ht
-
Nwis86
aktív tag
Sziasztok de jó hogy megtaláltam ezt a fórumot talán itt valaki tud nekem segíteni, na szóval kb 1.5 éve vettem egy tv-t aminek gyári távirányítója nem volt meg és kapásból valami gagyi univerzális távirányítót adtak hozzá... ebbe kb fél éve kimerült az elem raktam bele újat de azóta nem működik, gondolom törlődött a tvhez való beállítás, és fél éve nem tudom használni mert fogalmam nincs, hogy kell beállítani
így tv-t se tudok nézni rendesen mert lusta vagyok tv-n kapcsolgatni apró gombokat na meg amúgy is csak 1-2 gomba van tv-n sok dolgot el se érek távirányító nélkül
szóval nagyon kéne segítség! hogyan lehet ráhangolni [távirányítót] a tv-re?
-
yodgi
csendes tag
Sziasztok !
Szeretnék venni egy Kameleon 9960 -as távirót, lehet azzal lámpát, esetleg klimát is vezérelni ? Betanitható rá ? -
H_Zozo
tag
Sziasztok
Tudna nekem valaki ajánlani olyan univerzális (tanítható) távirányítót, ami több eszközt elkezel (min. 4db) és ami a fontos lenne, hogy legyenek rajta a dvd kezelőgombjai, mint pl. subtitles, angles, languages, mivel dvd, és elsősorban HTPC távirányításásra szeretném használni.
Segítséget előre is köszönöm
-
Skyhunter
őstag
http://www.avx.hu/index.php?from=2007-08-14%2021%3A29%3A15
Nah itt találtam egy rövidke leírást a Denon RC távirányítóról...jól hangzik,szívesen látnék egy ilyet a nappaliban (a referencia-fejhallgatóval egyetemben),csak hát az ára...
-
Skyhunter
őstag
Van vmi Denon überbrutálpenge lcd-kijelzős unis távvezérlő,nem tudtok vmi linket,hogy mennyibe is kerül meg miket tud?
-
GrandeP
addikt
Sziasztok!
Nekem van 1 univerzális távírányítóm... és van egy panda 5828 dvd lejátszóm... őket kellene összehozni...
Tudnátok segíteni... első sorban a kód kellene..
Köszönöm.
-
nova001
senior tag
ozaki b5hóz kéne távirányító valami jo és uj...valaki tud segiteni ebbe?
köszi
-
esanyi72
csendes tag
Szevasztok! Ha valakinek meg van a használati mutiban a videoton tv kódja küldje el legyen szives sanyi30@freemail.hu Van autómata keresés a távirányítón, de annak a feltétele hogy be kell kapcsolni a tv-t. nekem pedig nem mükszik a gomb! Köszi!
-
Petrelli
csendes tag
Mivel most imon-t nem tudtam venni, mert nincs.. Kérdezem, hogy a MS Távírányítója at milyen? Mindent tud írányítani? Programzható? Ki/be kapcs. van rajta géphez?
-
DDE
csendes tag
Hali!
Sajna ledöglött a tv-m távirányitója.
A tv egy Orion gyártmányú lcd (LTV2768, 27'' TFT-LCD TV)..
Így néz ki:
Segítenétek valamilyen kerülő megoldásban?
[Szerkesztve] -
1egal
tag
Sziasztok!
Most a Li**lben kapható olcsóért URC-L-639 típusu irányitó..
Van valakinek ilyen,esetleg vélemény?
Kössz! -
TokLac
senior tag
Megvan a Thomson. Egész jó, emberiek a méretei. Vasárnap rendeltem, ma péntek délután megis kaptam. Aksival is jól működik.
-
TokLac
senior tag
Ehez mit szóltok?
Használatra és strapabíróságra nekem tetszik. Nézegettem a kaméleonokat is, a harmadik generációs egyáltalán nem tetszik. Gondolkodtam a Sunwave 3000B-n is, de ezen se navi gomb, se menü, se exit gomb. Ez probléma lehet a logikában. Logitech kilőve. A fentebb említett Phillips is tetszik.
[Szerkesztve] -
Kernel
nagyúr
Nem egészen így működik a dolog. Kaphatók ugyebár egyszerű előprogramozott univerzális távok, és van olyan, hogy előprogramozott + tanítható. A tanításhoz természetesen szükséges egy ''donor'' is, ilyenkor egyébként gombonként kell tanítani.
Mindkét fajtához tartozik kódtáblázat, de én még csak olyanokat láttam, aminél a szokásos audiovizuális házi eszközök kódjai vannak megadva, számítógépes cuccok nem jellemzők.
Például van itt egy Thomson kódtáblázat, az Audio résznél szerepel ugyan 4 db Elta kód, de egyáltalán nem garantált, hogy bármelyik alkalmas pont ahhoz a hangfalhoz.
A nálam jelenleg legjobban bevált Philips tanítható távnál elvileg lenne olyan lehetőség, hogy egy külföldi telefonszám felhívásával speciális kódokat lehetne kérni, gombok egyedi programozásához, de kérdéses, hogy tudnak-e segíteni minden esetben.
Továbbá vásárolhatsz számítógéphez, illetve Internethez csatlakozó távszabályzót is, mint például a lentebb részletesen bemutatott Harmony, de a magam részéről nem tudhatom, hogy az adatbázisában szerepel-e ilyen készülék.
Végül pedig bemutatnám az 1 éve szolgáló kedvencet: fémezett műanyag felület, ami nem karcolódik és nem kopik, a gombok is műanyagból vannak, piros háttérvilágítás (amit mozgásérzékelő aktivál). A piros fény a gombok körvonalainál jön elő, illetve gombok feliratai is átlátszók. 2 db AA elem, (vagyis nagyobbik fajta ceruza elem, ami strapabíróbb a kicsinél, így a világítás használata mellett sem kell túl gyakran cserélni.), makró lehetőség is van. A képen nem látszik a sajátos alsó formatervezés, ami külön egyedivé és praktikussá teszi.
[Szerkesztve] -
ddannyl
csendes tag
Sziasztok!
nagy problema az enyem:
kidobtam egy ELTA 8884es 5.1 es hangfalszett taviranyitojat (ritkan takaritok, tuljol sikerult)
namarmost ha veszek en egy ilyen univerzalis kutyut, es felturom a netet valamifele frekvenica (nemtoomhogy mi egyaltalan) kiosztas utan hogy melyik gomb mit csinaljon, akkor mukodni fog? vagy kell hozza az eredeti taviranyit hogy megtanulja?
valaszokat koszi
(lamer vagyok) -
aswyx
csendes tag
tud valaki olyan teszet, ahol kameleont hasonlítanak össze logitech harmonyval? valszeg én vagyok láma, vagy csak a google ma nem a barátom
Esetleg van valakinek személyes tapasztalata mindkettővel?
thx -
mouse1
csendes tag
Hi!
Én is épp vásárlás előtt állok, és nagy a döntésképtelenség. Kinéztem magamnak ezeket a Kameleonokat (LCD elvetve, mivel nem éreznem, hogy mit is nyomok, meg elev bűn rondák). Viszont: 8206-ról azt olvastam, hogy nagyon zabálja az elemet, meg kopnak a gombjai. Igaz ez? A 8305 lenne a másik lehetőség, ott tán már ez az fogyasztási probléma nem jelentkezik, de a gombkopás gondolom áll. Viszont ez kinézetre nem tetszik annyira, mint az előbb említett. (Bár az nagyon előnyös, hogy ilyen vékony.) Szóval nem tudom melyiket vegyen. Vagy nem is érdemes egyiket sem? (Deeeeeee!)
Ki tud ezekről a kütyükről valamit? -
antonio co.
csendes tag
Heló
úgy fél éve használok egy Phlips Pronto Neo-t. Az első hét azzal telt, hogy a kijelző menüjét konfiguráltam. Nem tom mennyire ismeritek, lényege, hogy a fix (de szabadon programozható) gombok mellett a nagy (tényleg óriási) kijelző teljesen szabadon konfigurálható, nincs fix gombhely, a sw-ben adod meg az ikonok méretét, képét (egyszerű bmp-k) négy szürkeárnyalatban. Az ikonok vagy gombok vagy szöveg, vagy amit rajzolsz, a PC-n is, makrókkal is és tanítással is programozhatók.
Szóval egy álló hetembe került, amíg a menüje felállt, mert úgy rajzoltam meg minden egység távirányítóját a kijelzőn, ahogy az a valóságban is kinéz. Ugyanolyanok a gombok alakjai, feliratai, meg a helyei.
Szeretem nagyon, csak kicsit unom. Gondolkoztam rajta, hogy eladom, és veszek egy színes logitekket, csak attól félek, hogy azon sok, jelenleg a különböző távirányítókon (és a Pronton...) lévő speciális gombokat nem tudom majd használni.
Vagy igen? -
Sentinel80
aktív tag
Sziasztok
Én is eljutottam oda ahova azok jutnak akik házimozit építenek a távírányító zsonglőrködéshez
alapfelállás:
Yamaha rxv359
Thermaltake imon VFD, távírányítós PC ház
és jelenleg egy Orion TV
2 távírányítót találtam amelyik árba is viszonylag ,,jó'' és kb egy árban vannak
- a Logitech 525
- és a Kameleon URC 8305
csak kétségeim vannak:
a logitech-en nem túl sok gomb van és sajnos lassú a reakciója, enyhe fázis késésben szenved állítólag, de jól nézz ki és elterjedt
http://www.pixmania.com/hu/hu/440408/art/one-for-all/kameleon-urc-8305-taviran.html
a kaméleon jó, sok gombja van egyedi darab, de nem sok embernek van így nem sok info van róla, ráadásúl csak pixmaniától lehet rendelni Mo-n.
http://www.pixmania.com/hu/hu/440408/art/one-for-all/kameleon-urc-8305-taviran.html
van valakinek valami jó ötlete mi lenne a legjobb választás?
előre is köszi a választ -
Asztee
aktív tag
És hol lehet kapni ezt a csodamasinát (kameleon 8206) Én csak a Pixmaninal találtam,de ott szerintem férebeszélnek,mert a 8206-hoz azt irják,hogy 4 az 1ben.(10330 Ft) Meg amugy sem akarok náluk vásárolni. Valaki nem tud egy olyan boltot ahova bemehetek és megvehetem ha tetszik és ahol kézbe is lehetne venni vásárlás előtt. Ja,és menyibe kerül ????
-
dokar
addikt
válasz
Rover623 #316 üzenetére
Valszeg rá kéne vennem az asszonyt, hogy próbálja végig 000-tól 999-ig a kódokat, mert ezzel az automata funkcióval fél óra után sincs eredmény.
Ha nincs meg, vagy nem műxik, akkor jön a próbák sora...vagy egy másik TV...
Hehe, azért csúnya lenne a távirányítóhóz venni a TV-t. -
Rover623
félisten
Van 3 db Akai kód és azokkal nem műxik egyáltalán
Akkor ennyi...lehet másik távval próbálkozni...
Ha megvan még az eredeti és működik, végy egy taníthatót...drágább, de tuti megoldás.
Ha nincs meg, vagy nem műxik, akkor jön a próbák sora...vagy egy másik TV...
A gyerek Thomson TV-jéhez nem akartam kaméleont...3 távirányítót vettem hozzá...aztán a negyedik lett jó... -
-
dokar
addikt
hi all,
vettem egy ''rc univers30'' univerzális távrecsegőt ''akai colour tv ct-2007'' típusú tv-hez.
szükségem lenne a megfelelő 3-jegyű kódra, de honnan? google sem segít -
sakeee82
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!!!
Adott egy Tevion Md 7110 Vts-s típusú tv, amit rendkívűl szeretek, de sajna a távirányíítója megzuhant. Tudom, hogy nem egy túl ismert márka, de szerintetek 3000-4000 forint körül kaphatok olyan univerzális távirányítót, ami kezeli az összes funkcióját?
Előre is köszi
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Asztee
aktív tag
válasz
Rover623 #309 üzenetére
Jo van má, na ! Csak azé kerdeztem,mert ugyi nincs neki olyan ikonja a device screen-jen. Ha meg csak sima DVD playerkent tudna iranyitani az meg ugye elege
. Szoval szerintem nem kerdeztem annyira benat. Vagy azok az ikonok csak iranyadok ? Barmelyikre lehet barmit programozni ? Pl.:Sat ikonra beprogizhatom a DVR-t ?
Hopp ezt még nem is probaltam ! Van nekem is egy 1500 Ft-os multim. Kiprobalom,hogy a video kodjat be irom pl a CD gombhoz..... ....Semmi ! Nem mukodik.
Na ezert kerdeztem en ! -
Asztee
aktív tag
A kameleonok viszik a DVD irokat ? (Pioeer dvr-540)
-
Chili7
őstag
válasz
Yeti910331 #303 üzenetére
Nah, vettem 500 Ft-ért távír-t. Papírnehezéknek jó lesz, mert a tv-nél egyből megdőlt az egész.
-
Soja
aktív tag
Látom, akkor képben vagytok a logitech harmony családdal kapcsolatban, így felteszek egy bátortalan kérdést. Olyan ''plugin'' vagy program létezik-e, amivel az aktuális időt lehet kiíratni a kijelzőre. Márcsak azért remélem, hogy meg lehet csinálni, mert sokkal többet is tud ez a ketyere, ez a funkció nagyon hiányzik nekem.
-
Chili7
őstag
válasz
Yeti910331 #303 üzenetére
És programozás után matricázni kell, vagy fejből nyomja az ember?
Köszi! -
-
Chili7
őstag
válasz
Yeti910331 #301 üzenetére
Köszi!
És hogy ne járjak úgy, hogy a program +/- ne menjen, mire kell figyeljek?
Ebben a könyvben ki kellene néznem az eszközeim típusát?
Vagy magasabb árkategóriából válasszak? -
Yeti910331
aktív tag
Általában ezeket a távirányítókat 500Ft-ért be lehet szerezni (az enyém is ilyen és már fél éve hibátlan) és általába 80-90%-osan működik. Be lehet tanítani 2 TV-re, 2 Videóra, 1 Műholdra és 1 Hi-Fi -re. Nekem csak 1 tv-hez kellett, de ahoz majdnem teljesen jó volt (csak a program+ - gomb nem ment). És ezeknek a távirányítóknak van egy kis kézikönyve, ami a legismertebb európában használatos készülékek kódlistáját tartalmazza. Ezeket a kódokat kell próbálgatni addíg, amíg jó nem lesz (nem nehéz).
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest