Új hozzászólás Aktív témák
-
gusthy
veterán
Copilot:
A világ adatforgalmának 95 százaléka a tenger alatti kábeleken zajlik1. Ezek a kábelek nem csak a szórakoztató videók nézéséhez szükségesek, hanem például a tőzsdék működéséhez, vállalatirányításhoz és más fontos tevékenységekhez is. Természeti katasztrófák, mint például vulkánkitörések, veszélyeztethetik ezt a globális hálózatot1. Érdemes odafigyelni a sérülékenységükre, mivel egy támadással az egész adattovábbítás megállítható2. Például a Vörös-tenger alatt három kulcsfontosságú adatkábelt is elvágtak nemrég, ami komoly következményekkel járhat3.Most az talán mindegy is, hogy 95 vagy 99.
-
Alusky
senior tag
Kábelt fektet.
-
valójában nem a tengerfenéken fut, hanem valamivel alatta.
a kábelfektető hajók egy sekély árkot húznak, abba megy a kábel, aztán rögtön vissza is húzzák rá az iszapot, pont azért, hogy kevésbé legyen sérülékenyígy megrongálni is sokkal nehezebb, mert jó esetben csak a tulajdonos tudja a pontos nyomvonalat
-
Gargouille
őstag
Csak érdekességképp, talán így könnyebb elképzelni.
-
kilua
senior tag
"Az USA a telekommunikációs szektorban is szeretne dominánssá válni, mivel azt nemzetbiztonsági kérdésnek látja a világszintű információáramlás fölötti irányítás miatt"
Remélem hogy itt legalábbis Kína de jobb lenne ha az EU (esetleg japán/dél korea/Tajvan) felvenné kicsit a versenyt az Amerikai cégekkel.
Remélem hogy nem fog összejönni senkinek a túlzott dominanciája ebben a kérdésben. -
Chibass
tag
Én ezt el se tudom képzelni, hogy megy, tényleg több km mélyen fut a tengerfenéken? Nem túl sérülékeny a dolog? Mi van a szándékos rongálással háború esetén?
-
buherton
őstag
A tenger alatti kábelek a világ adatforgalmának 99 százalékát biztosítják.
Ez szerintem nem igaz. Mi van az optikával, ami a szárazföldön van?
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest