Hirdetés
- Bemutatkoztak a be quiet! Light Base 500 szériás, kábeleket rejtő házai
- A Chieftec néhány terméke fehér köntöst öltött
- Sokkal drágább lett az „olcsó” Tesla, mint várták
- Egy fontos tényező akadályozhatja a csúcstechnológiás chipgyártást az USA-ban?
- Visszatért a mítosz, a legenda, a világ leghasznosabb terméke!
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen SSD-t vegyek?
- ASUS ROG Ally
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A Synology visszatáncolt a kötelező saját márkás HDD-től
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Aktív témák
-
rogers
aktív tag
Na én aztán jól belenyúltam ebbe a vitába
, márminthogy olvastam egy-két ''sorozatodat'' például a RAIDes alaplapokról
Szóval SuSE vs UHU ügyben nem jutok dűlőre, de végül is igazad van, ki kell próbálni mindegyiket, úccse kerül sokba...
Klikk-klikk. Hát az valószínűleg jogos, hogy rendszergazda szinten egy parancssoros felület jobban automatizálható, bár én kimondatlanul inkább valóban a végfelhasználókra gondolotam, aminthogy ezen topic ''atyja'' is mezei felhasználóként próbál a Linuxhoz közeledni. A rendszergazda eszköztára az egy másik tészta. Bár én messze vagyok a rendszergazdaságtól, volt szerencsém látni egy két ''komolyabb'' rendszert (pl.6-8-10 szerveres WinNT-SQL-SAP konfig...) és mintha a WinNTnek is lenne ilyen scriptelgetős része, nem? Hogy mennyi _jó_ windows rendszergazda van azt persze konkrétan nem tudom, de az összehasonlítás amire hivatkoztam 3 különböző forrásból származó nemzetközi (és magyar) tanulmányból ered.
A lényeg a lényeg. Amit mondani akartam, hogy a végfelhasználók szemszögéből nem túl nagy baj az, ha egyszerű és könnyen kezelhető a rendszer. Erre pedig a klikk-klikk nagyon alkalmas. A 60 éves mamámat nem fogja fellelkesíteni, hogy scriptelhető-e a rendszer vagy sem, ő csak e-mailezni akar és kész. Katt-katt -
WN31RD
addikt
''Viszont a totál kézi beállítás miatt tudtam magamnak 720x400-as, 70 Hz-es videómódot csinálni az öreg, nagyon gagyi mono VGA monitoromon [...]''
Nosztalgiázzunk...
A 90-es évek középétől a végéig nekem is egy régi mono VGA monitorom volt, és míg DOS meg Windows alatt mindenféle UniVBE szarságokkal kellett buherálnom
, hogy valami használható üzemmódot tudjak beállítani, addig a Linux alatti X-ből viszonylag egyszerű kézi beállításokkal kihoztam a 800x600-at (ha jól emlékszem) 60 Hz-en...
-
rii
nagyúr
AAAAAAAAAARRRGGHHHH 40 db 5,25 -ös floppy
96-ban miitingeltem távolról LINUXal, akkor már volt szélesebb körbe CD .... és ott ez volt ...
az télleg igaz volt, hogy 1996 tájékán csak két féle ember merte feltenni az X-et... a kamikaze, meg az ömygilkos tipus...? mer ha rossz értéket húztál rá a video card-ra, akkor egyböl hazavágta...? ekor lett asszoszem a CTRL-ALT-BACKSPACE billentyű kombináció is, ami lelövi a X-et azonnal .... -
rii
nagyúr
nekem a kedvencem a DOS, .... de az a 3-4 file nem nevezhetö op rencernek.... továbbmegyek.... a win 3.11 meg csak 1 progi volt ami szintén nem op.r. mert hát progi, de azért hires-neves úságok irták, hogy a win 3.11 op.r .... na mindegy ... szal: DOS (nem op.r) + Win 3.11 (szintén nem op.r.) + némi csicsa = win95 (op.r. ???)
és milyen linuxot hazsnáltál akkor 9 éve.... slackware-t? -
Aktív témák
- Hyundai, Kia topik
- Milyen processzort vegyek?
- Synology NAS
- PlayStation 5
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Milyen routert?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage Shiva A-Data 600W
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest