Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• CactuS

Arcképgyáros

válasz sh4d0w #12253 üzenetére

Tökéletesen működik, bár az elmúlt 1,5 évben azért elég sok minden megfordult a gépen, de nem működés közben nincsenek fagyások, stb, működik minden.

• CactuS

Arcképgyáros

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni (bár lehet, hogy a kérdésem annyira amatőr, hogy inkább a linux kezdőknek topikba kéne mennem, viszont Ubuntu-val kapcsolatos).

1. Gép típusa (Desktop PC, laptop,...)

Asztali Pc, a főbb komponensek: ASRock 760GM-GS3 alaplap, Phenom II X2 550, 8 Gb ram, VTX3D HD 6570, 2 monitor (mindkettő dell), 1 CD meghajtó + 1 virtualis meghajtó (W7 alatt), 3 HDD ( 2x IDE Samsung HD082GJ és 1x Sata Seagate ST380012ACE), TP-link TLWWN722N Wifi adapter)

2. Hardvergond esetén, hardver pontos megnevezése.

Nem tudom, hogy hardver-gond-e. 1.-es pontban az érintett hardverek.

3. Telepített Ubuntu típusa (Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu)

Próbáltam Ubuntu 12.04 LTS és Ubuntu 13.10 is, x64 és x32-es verziókat.

4. Melyik ablakkezelő alatt jelentkezik a probléma (Gnome, KDE, XFCE, ...)

Egyik sem, mert nem jutok el odáig.

5. Eddigi próbálkozások a dolog kijavításával (forrás megnevezése)

A probléma az, hogy a telepítés az alábbi pontnál megfagy: [link]

Ha telepítés nélkül futtatom, akkor feldobja a console-t is, ahol 6:0:0:0 rejecting I/o to offline device, drm_kms_helper: panic occured, switching back to text console hibával áll meg a rendszer. Ha sima telepítéssel próbálkozom (USBről vagy CDről) akkor a piros kockás/színhibás háttér közben megfagy a dolog, még mielőtt bármi ablak vagy választható opció feljönne. Fentiekben leírtak szerint próbáltam több fajta telepítővel feltenni a Windows 7 mellé, de sajnos sikertelenül. Ubuntu fórumon másnak azt javasolták, hogy minden USBs eszközt szedjünk ki az install idejére. Nálam ez a Wifi adaptert jelentette összesen, de nem segített. Kis irodánkba szeretnénk majd linuxos gépeket (pl: libreoffice-val), egyszerű irodai használatra, de jelenleg még a kipróbálásig se jutottam el. :B

Új hozzászólás Aktív témák