Hirdetés
- Ha nem növelnéd feleslegesen a villanyszámlád, a Chieftecnek van pár új ajánlata
- ARC vs eARC — Ilyet is tud a HDMI-d? 🤨
- A következő évtizedbe repíti a NAND hatékonyságát a Samsung új kutatása
- ASUS blog: kisebb, de nem gyengébb – a mini PC-k forradalma
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos fejegységek
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Plazma TV topic
-
PROHARDVER!

Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció

Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
gregory91
senior tag
válasz
tusi74
üzenetére
Érdekes jelenség az biztos próbáltam már pár rendszert de ilyennel nem találkoztam.
Legközelebb xubuntu,linux mint (xfce) ajánlott.
A windows-ok friss telepítéskor gyorsak mivel csak néhány GB-ot foglalnak el,de ahogy telik az idő,úgy a boot időn is meglátszik majd.A windows 10 meg maga a Kánaán....
-
válasz
tusi74
üzenetére
Felmerült így utólag most már benned, hogy miért nem azt telepítetted most is? Én kíváncsiságból időnként felrakom az Ubuntut, de képtelen vagyok megszokni. Az ezelőtti verzió telepítés utáni első boot után fejreállított képernyővel volt csak hajlandó megjeleníteni. Valami vicceset mindig csinált nekem is eddig, nem csak neked! 
-
válasz
tusi74
üzenetére
Ha viszont jó bírja a gép a Gnome3-at, akkor legközelebb elsőre a Linux Mint Cinnamont próbákd ki, Ubuntu alapon jön ki ez is csak jó pár hétig hangolgatják a saját Xapp csomagokkal és addigra jórészt a bugokat is kihalásszák. Én 7. éve használom és nem bosszantott még semmi olyannal, amire emlékeznék.

-
válasz
tusi74
üzenetére
Kellemetlen, mikor épp a gyorsaság és kényelem ugrik az ilyen bosszantó bugokkal, de 8 éves laptopra nem is biztos, hogy az alap Ubuntut kellett volna felrakni. Ha majd még kíváncsi leszel, próbáld ki az Ubuntu Mate vagy a Linux Mint XFCE kiadásokat, régebbi gépekre talán ez jóval eredményesebb lesz. Azt sem tudom, hogy default-e már Ubuntu Gnome-nál a wayland, mert az is okozhat azon a gépen furcsaságokat. De tényleg sajnálom, hogy az első próbálkozás semmilyen szempontból nem volt szerencsés.

-
válasz
tusi74
üzenetére
Köszi, sajnos egyik sem segített, van amikor már bootolás közben elmegy alvó módba.
No az érdekes egy boot lehet, de nem ugrik be most sok okosság, elképzelhető, hogy valami bios furfang vagy hasonló lehet a háttérben vagy harver/energiagazdálkos szórakozik.Az autojelszavas belépés is érdekes, ha az elején úgy telepítetted, hogy ne kérjen jelszót. Ezt viszont a Beállítások/Felhasználók menüben még utólag is tudod váltani autora. Vagy nem is a loginról van szó most? Indítasz valamit és akkor kéri? A Chromenál szokott ez lenni.
Arra itt egy deaktiváló módszer. Disable the keyring password fejezet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 7
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Lenovo Thinkbook 16 G6 WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Felmerült így utólag most már benned, hogy miért nem azt telepítetted most is? Én kíváncsiságból időnként felrakom az Ubuntut, de képtelen vagyok megszokni. Az ezelőtti verzió telepítés utáni első boot után fejreállított képernyővel volt csak hajlandó megjeleníteni. Valami vicceset mindig csinált nekem is eddig, nem csak neked! 

No az érdekes egy boot lehet, de nem ugrik be most sok okosság, elképzelhető, hogy valami bios furfang vagy hasonló lehet a háttérben vagy harver/energiagazdálkos szórakozik.
Nézd meg a Rendszerbeállításokban az Adatvédelem/Képernyőzár és az Energiagazdálkodás beállításait.