- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Apple notebookok
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Steam Deck
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Visszafogott késleltetésű DDR5 memóriákkal gyarapodik a G.Skill portfóliója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz urandom0 #41247 üzenetére
Teljesen értelek de az ellenvéleményemet valahogy úgy próbálom leírni hogy ne legyek ismét támadás áldozata.
Saját laikus felhasználói véleményem hogy a Win, és az Android messze túlteljesíti a Linuxokat szoftverezhetőség, és visszafelé kompatibilitás tekintetében.
Ezzel jár a szerintem sokkalta egyszerűbb használhatóságuk.
Pl. felmegyek az Smplayer oldalára.
Van 1 darab Wines telepítő, a legfrissebb, de a nyakam rá hogy a W10-en elfut egy 10 évvel ezelőtti verzió is, persze a hiányosságaival, némely funkció nem lesz benne.
Ugyanakkor ott van az oldalon külön 4 vagy 5 féle Linux telepítő, Ubuntura külön, Fedora meg még másokra.
Akkor most melyik az egyszerűbb..? A fejlesztő részéről?
Nem tudom, nem vagyok tisztába sem a Windows Installer, sem a Windows programfuttatási megoldásaival.
De az biztos hogy 10-15 éves szoftvereket tudok portable módba ma is, akár W11-en is használni, és W10-en sok ilyet tudok akár telepíteni is a megfelelő kompatibilitási módba, W7, XP. És működnek.
Droid dettó, nemrégvéletlenül egy mentésből mellényomtam és feltelepítettem Android 8 alá egy 6 éves 4.4 appot, működött simán.
Nem vennék rá mérget hogy nemhogy Linuxokon keresztbe-kasul hanem egy adott pl. Ubuntu vonalon meglenne a 10-15 éves visszafelé kompatibilitás.
Ez tényleg a szőrszál hasogatása mert nem sokan akarnak ma használni egy 10-15 éves szoftvert.
De az én, a sima felhasználó számára a Linuxos megoldások sokkalta antifelhasználóbarátok mint a másik 2 rendszeré.
Az igaz hogy az teljesen átlagfelhasználónak simán megfelel szinte bármelyik modern disztró. Feltelepíti, áruházból (gyári tároló) szoftverezi és használja. Akkor én nem tudom magam hova sorolni, mégse átlagos vagyok? Passz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest