Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

válasz Dhampir #39363 üzenetére

Ez a tipikus vihar a biliben effektus.

Ez a rész itt főleg gáz:

"mások úgy tapasztalták, hogy még ha nem is aktiválod a telemetriát, az adatokat akkor is gyűjti a gép erőforrásait terhelve, feljegyzi „az applikációkat és a boot-ot, a használat gyakoriságát és időtartamát” a /home/user/telemetry könyvtárba."

Kik azok a mások? Mit tapasztaltak pontosan? Hogyan tesztelték?
    Semmi forrásmegjelölés vagy valami... ez így nulla, kéne valami bizonyítás.

Én inkább ennek hiszek:

* application telemetry is always opt-in. That means off by default and only activated by the explicit action of the user (inaction is not good enough).
    * application telemetry settings can be changed at any time, and are provided as prominent in the application interface as other application settings
    * application telemetry settings are independent of any other settings, features or functionality, that is applications can't tie the availability of unrelated aspects of the application to telemetry being enabled
    * applications honor system-wide telemetry settings where they exist (global "kill switch")
    * we provide detailed documentation about how to control the application telemetry system

* collected data must have a clear purpose
    * data is downsampled to the maximum extent possible at the source
    relevant correlations between individual bits of data should be computed at the source whenever possible
    * data collection is stopped once the corresponding question has been answered

Itt van a KUserFeedback forráskódja, lehet nézegetni aki szeretné: https://github.com/KDE/kuserfeedback

-------

Ez meg konkrétan szarkeverés:

"A KDE pártfogói között vannak a Google, Canonical, SUSE és Qt. Most már kezd tisztulni a kép! A Google ismét a színen, a Canonical-lal és a SUSE-val!"

A Google profilt készít a felhasználóiról azok szokásai, keresési előzményei, hívásai, helyadatai stb. alapján, ezekkel kereskedik, és ezt elkerülni sem tudod, legfeljebb, ha nem használsz semmit, ami a Google-höz köthető. Ezzel szemben a KUserFeedback által gyűjtött adatok nem kapcsolhatók személyhez de még csak nem is kapcsolhatók össze, nem épít belőlük profilt a KDE, az adatgyűjtés célja átlátható, ráadásul az adatgyűjtésben való részvétel teljesen önkéntes, és alapértelmezetten le van tiltva.

A KDE olyan adatokat gyűjt, mint hogy mekkora képernyőfelbontást használsz, milyen grafikus drivert használsz, stb. Olvasnivaló:
    http://blog.davidedmundson.co.uk/blog/what-we-can-learn-from-plasma-telemetry/

Az, hogy Debianban a KUserFeedback eltávolítása magával viszi az egész plasma-desktopot is, csomagolási kérdés. A csomag karbantartóját kell megkérdezni, hogy miért így adta meg a függőségeket.

• tordaitibi

veterán

válasz Dhampir #39363 üzenetére

Erre csak egy nagyon régi de igaz közhellyel reagálnék:
    Nincs ingyen ebéd.

Meglátjuk mit hoz a jövő.
    Magam nagy KDE fan vagyok, követem a fejleményeket.

Új hozzászólás Aktív témák