- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen hangkártyát vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Aktív témák
-
csabiks
senior tag
Sziasztok, egy elég összetett kérdésem lenne (remélem ti tudtok segíteni) :
Egy viszonylag új (sandy bridges) laptopom van, ennek a processzornak van egy belső (intel hd 3000) videókártyája, és emellett van a laptopban még egy Nvidia típusú kártya is. Az ubuntu (legújabb) feltelepíti az nvidia drivert, én törlöm azután tökéletesen megy a rendszer (az intel kártyáját használja). Viszont a másik nvidia kártya hűtője mintha beragadna és egyfolytában megy (a processzort is fűti), windows alatt semmilyen probléma nincs, olyan halk a gép hogy öröm mellé ülni, viszont ubuntu alatt megy mint egy porszívó. Telepítettem fel több hőmérséklet mérőt és a processzor 70 fokra is felmelegszik (a vinyó és a videókártyák hőmérsékletéről nem sikerült adatot kinyernem). Windows alatt 55-60 körül van a proci. Mivel így számomra nem használható a rendszer, most visszatettem a windowst. Egyébként minden működne out of the box, de amiért így fűti az egész gépet (talán a kernel a hibás?) így nem tudom használni. Ha bárkinek bármi ötlete van az írjon. (acpi-off tanácsolták, viszont ezt már nem tudtam kipróbálni, nem tudom használt-e volna).
köszi
Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motoros topic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Építő/felújító topik
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Cyberpunk 2077
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen hangkártyát vegyek?
- További aktív témák...
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - ASUS VA27EHF IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / FreeSync
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest