Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Androidos tablet topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A Sony megmutatja milyen monitor illik a PlayStation 5-höz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz
Kendek
üzenetére
Linux alól simán ment minden. Bebootoltam live-ról, beállítottam a hálózatot, átrántottam az ISO-t, mert ugye hálózaton keresztül nem csinálja meg, és ubi alatt lekreálta. Az a wines szar nem csinált jól valamit, mert a linux alóli pen image-ről simán felraktam..az más tészta, hogy szétszopom magam a wifivel...az install a bill kiosztásnál továbbra is fagy, ahogy a betaban, ez vajon miért nem javították ki, pedig tudom, hogy szóltak..ha megmozgattam a kurzort, továbbment, de előtte itt dekkoltam előtte 20 percet..
. -
moma
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
akkor leírom én is nekem most hogy van és talán hogy lesz:
14 ubuntu
10 home
maradék adat
4 swapegy másik vinyán van egy 20 ntfs egy winnel nekem is, de csak addig van feltelepítve ahol a telepítő leáll(se driverek se szoftverek). gondoltam, majd fojtatom ha tényelg szükség lesz rá, de 2 éve ugyanebben az állapotban van. de azért nem gyalultam le, hátha egyszer kell.
a tanulságok:
- kicsit fölösleges ez a home és adat külön (főleg, hogy elég ritkán csinálok friss install-t, akkor meg a nagyrészét úgy is törlöm, frissítésnél meg nincs szerepe)
- a rendszernek így sok a 14, mert most fent van gnome, kde xubuntu és kimillió szoftver és mégis csak 7 giga az egész.
- a home három dologtól fogyhat el: WINE, vitualbox, és desktop
- a 4 swap fölösleges, mivel soha nem hibernálok 1 is elég.amire hajlok most:
10 giga rendszer+home
1 swap
többi minden más
a WINE, virtualbox és Desktop mappákat pedig áthelyezem az adat részre (ja a firefox és thunderbird dolgai így is ott vannak már jó ideje, hogy nehogy véletlen repüljenek a home-mal
, így azt hiszem a home elég kicsi fog maradni.
lehet ez 10 kicsit szűk azért, még kicsit ingadozom
a külön home hiányából lehet bármi gond amit most nem látok?
Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Androidos tablet topic
- Call of Duty: Black Ops 7
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Honor Magic V3 Black Hajtogatható csúcsmobil, nagy főképernyő + fedlapi kijelző 12/512 GB
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.
, így azt hiszem a home elég kicsi fog maradni.