Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- 3DMark05 eredmények
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Wubi: win alól elindítod a telepítést, mint bármelyik szoftver esetén. Restart után lesz boot-menü, onnan tudsz indítani wint/ubuntut.
Nekem nem szimpatikus ez a megoldás, egyszer gondjaim voltak vele, míg az éles ment jól. Ha tesztelni akarok, akkor virtuális gép, ha használni, akkor éles rendszer, ahhoz meg particionálsz, vagy win alatt lenyúlsz egy részt magadnak, vagy ubi telepítővel.
Ez esetben a "visszarakás" úgy megy, mint bármilyen más particionáló esetén: win alól ext3 törlése, a meglévő ntfs-t meg megnagyobbítod. Én személy szerint utálok ilyenekkel játszani, ment már tönkre partícióm ilyesmi miatt.
Én a helyedben ubuntu telepítővel szereznék magamnak helyet, 10gb elvileg bőven jó (nálam most 3.8-at foglal a notin lévő rendszerem, a szerver 2.2gb-ot, szóval nem kell olyan sok), oda felraknám, használnám, örülnék. -
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ha csak nem játszol, szerintem nincs nagy különbség egy virtualbox-os rendszer, meg egy élesben telepített között. Lévén hogy négy magos procid van és elvileg tudja a hardveres virtualizációt.
Amúgy az Ubuntu telepítőben meg lehet adni a partíciókat, olyat amilyet akarsz. Gyökérnek (/) legyen ext4, valamint egy külön swap partíciót is csinálj. Ezeket a partíciókat egy linux törlésnél el lehet tüntetni, és a szabad helyet hozzácsapni a meglévő partícióhoz. Ami neccesebb, az a Grub (indítómenü) eltüntetése, azt majd más leírja, én nem tudom

Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- PC Game Pass előfizetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest