Hirdetés
- Mini-ITX
- Milyen házat vegyek?
- E-book olvasók
- Házi hangfal építés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
7
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
A vinyók - disztrótól meg attól függően, hogy SATA vagy IDE vinyóról van szó - kaphatnak "sd" kezdetű jelölést is. Nekem pl. a laptopom vinyója /dev/sda.
A pendrive is lehet sd**, de van, hogy más nevet kap. Mint említettem, ezt disztrónként más és más lehet. Erre vannak alkalmazások, hogy lecsekkold, mi micsoda, illetve néha kell kísérletezgetni is, ha más nincs. Ez így van, el kell fogadni sajnos.
Azért nem kell aggódni, van neki egyfajta szabványa, csak kicsit több dolog befolyásolja, hogy mi micsoda lesz a végén.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Dark Archon
üzenetére
ezért érdemesebb UUID alapján mountolni a cuccokat. vagy label alapján, az egyszerűbb.
-
Rickenstein
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Ezesetben helyedben az elsődleges (fix) winyót kettéosztatnám az Ubuntu telepítővel, aztán mondjuk az egyik felén maradna a Windows, a másik felére meg menne az Ubuntu.
A kivehetőn ellenben csak egy NTFS partició lenne az adataimnak, oszt' jónapot. Ebben az esetben nem baj, ha néha kikapja az ember és anélkül indítja a gépet. Szerintem.
Aktív témák
- BestBuy topik
- Revolut
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mini-ITX
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- darkFlash CF8 Pro
- Bomba ár! HP ProBook 430 G6 - i5-8265U I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest