Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- MasterDeeJay: Újabb CoffeeTime projekt készül. Asus Q170M-C és QTJ2 (i7 10750H ES)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Oldman2: Magyar feliratos/szinkronos játékok PS4/PS5 konzolokra
- Kókuszdió: Ryzen ( Zen4 / Zen5) – amikor a „normális működés” magyarázatra szorul
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
Aylarth
üzenetére
"Leírást találtam nagyon jót itt:"
Persze, hogy jó.
Viszont amit letöltöttél, az nem egy forrás program, hanem egy téma, azt nem kell lefordítani. Inkább azt nézd meg, hogy xfce alá hogy kell témát telepíteni.
Winhez: win alatt beállítod a megosztást a kérdéses mappára, majd ubuntu alatt:
Helyed - kapcsolódás kiszolgálóhoz - windows megosztás.(#20484) ZCoyote:
Nálam meg selinux miatt nem is települ.

(#20489) Ukraan:
Nem biztos, hogy kellett hozzá az. Utána kéne nézni, hogy 9.10 alatt megy -e a gyári driver. (fglrx) vagy csak a radeonHD. neked is mondom, inkább 9.04-el próbálkozz most még.

(#20491) Ukraan:
Ha a megbízhatóság a fontos, akkor felejtsd el a gyári ati drivert, használd a radeonHD-t és kapcsold ki a desktop effekteket. Ezek csak a bajnak vannak.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FixY67
senior tag
válasz
Aylarth
üzenetére
Amit gyors megoldásként tudok javasolni: ha nem zavar, hogy kicsit lyukas lesz a rendszered, akkor próbáld a sambát! (másolás után lehet, hogy célszerűbb eltávolítani vagy megismerkedni mélyebben a samba biztonságos konfiurálásával).
Rsync néha macerás tud lenni, ha valaki windows-hoz van szokva (legalábbis amennyire én ismerem)apt-get install samba
Saját useredet berakod a sambashare nevű group-ba.
Kilépsz-vissza, hogy éljen az új groupod, majdnet usershare add share-neve /utvonal/a/konyvtarhoz "" jogok
Ebből a két " azért kell, mert ott egy commentet vár (bele is írhatsz valamit, nincs jelentősége), a jogok helyére én a "linuxomneve/useremneve:f"-t írtam - így a linuxomneve/useremneve userrel full hozzáférést kaptam.
Végül smbpasswd useremneve (ha ez nem az a user, amivel be vagy jelentkezve, akkor ezt root jogokkal kell) és adok egy jelszót, ami sambán lesz érvényes - ezzel tudod windows-ról elérni. Elvileg a jogok helyére beírhatod a windows-on használt useredet is (windowsneve/usernév:f), de workgroupban nem próbáltam ilyesmit, nem tudom, pontosan hogy is működik. (domainből tudott authentikálni)Ezek után a windows-ból a \\linuxomneve\share-neve share-t fel lehet csatolni, userként megadva a linuxom-neve\useremneve -t.
ui: ha valahol hülyeséget írtam, javítson ki valaki!
-
törölt tag
válasz
Aylarth
üzenetére
"a gnome commander-ben akarom a terminált megnyitni abba a könyvtárba, ahová kicsomagoltam a file-t.">inkább a terminálban a cd /home/teneved/ahová/kicsomagoltad parancsot add ki, és akkor abban a mappában vagy. az elérési útvonalat úgy is megadhatod, ha a célmappát egyszerűen drag&droppal behúzod a terminálba a cd után (legyen egy szóköz)
(#20489) Ukraan
lehet, pont a compizt kellene kikapcsolni, és menne minden. mondjuk kevésbé lenne csili-vili, de működne. hegesztés meg akkor ráér.
Aktív témák
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Arc Raiders
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BMW topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- iPhone topik
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Latitude 7210 2-in-1,12.3",FHD,i5-10310U,8GB DDR4,512GB SSD,WIN11
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, használt
- iPad 10 256GB 87%(1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Viszont amit letöltöttél, az nem egy forrás program, hanem egy téma, azt nem kell lefordítani. Inkább azt nézd meg, hogy xfce alá hogy kell témát telepíteni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)