- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
Aktív témák
-
moma
őstag
válasz
upszilon #20379 üzenetére
ha van elég helyed a vinyán, akkor alapvetően tök mindegy mennyi minden van fenn, ami neked nem kell. itt van egy előny a winhez képest: ilyenkor csak a hely fogy, de a rendszer nem "kopik", lassul ezektől. ahogy idővel egyre több lesz a fel és le instalálás ez nem érinti a sebességet. nincs registry, amit takarítani kellene.
szóval szerintem fölösleges ezzel szórakozni (pontosabban nem felesleges, mert sokat tanulna belőle az ember, de jelentős javulás e miatt szerintem nem lesz). szed le ami nem kell és kész. vagy ha nem zavar és nem kell a hely, akkor ott is hagyhatod.
-
ntomka
nagyúr
válasz
upszilon #20379 üzenetére
Igen, pontosan az, amit linkeltek visszább. Pont azért választottam ezt a megoldást, mert a desktop-cd rengeteg, számomra felesleges csomagot felrak. És válasz a kérdésedre, a rengeteg függőség ellenőrzés miatt nehéz leszedni, amire nincs szükséged.
Leglábbis számomra ez így egyszerűbbnek tűnt. Felment a kernel, utána sudo apt-get install gdm gnome-terminal firefox synaptic, egy reboot, és mindent csinálsz aztán gnome felületen, és a szükséges dolgokat teszed fel. Szerintem hasznos, a rendszer optimális. Nekem pl így harmad annyi memóriát fogyaszt indítás után és a boot idő is radikálisan gyorsabb!
Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Game Pass előfizetés
- PS Plus előfizetések
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3231
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest