Hirdetés
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem elég a RAM-ok, NAND-ok és VGA-k áremelkedése
- CES 2026: igazi mindenes a Lenovo legújabb, 4K-s QD-OLED monitora
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- DUNE médialejátszók topicja
- Most tényleg 8 GB VRAM-mal szúrja ki szemünk az NVIDIA??
Aktív témák
-
Most aztán jól megszívtam, de sikerült mentenem a menthetőt szerencsére.
Mondom kipróbálom, hogy mi az az eszköz hozzáadása itt a btrfs-nél, aztán az összes partíciómmal kipróbáltam, mert csak hibát írt ki. Erre úgy ahogy volt, a merevlemezek MBR-jét teljesen tönkretette ez a parancs, lefoglalatlan területet mutatott a GParted (és persze újraindításkor meglepődtem, hogy nem indul a rendszer). Mondom nagyon király, az összes, de tényleg, hogy az összes adatom elszállt most.
Szerencsére a két darab 1 TB-os vinyóm tökéletes klónja volt egymásnak, legalábbis a partíciók elhelyezkedését és méretét illetően, amúgy meg fejből nyomtam ezeket az adatokat. A kevésbé fontos merevlemezen (amúgy a fontos adatok mindkettőn megvoltak, hogy biztos legyen a dolog) megcsináltam ugyanúgy a partíciókat mint volt, ugyanolyan fájlrendszerre is formáztam őket, majd a másik vinyóra áttoltam az MBR-t. Ez félig-meddig egy jó megoldásnak bizonyult, mert bár a btrfs partíciók látszódnak, még a címkéjük is visszajött, csatolni viszont nem tudom őket és ellenőrzésnél is hibát ír ki, de az eleve formázatlan titkosított partíciómat sikeresen csatolni tudtam, a több száz GB-nyi értékes adatom tehát megúszta a balesetet.
Hát, ezt nem kívánom senkinek, így is elveszett pár fontos adat, szerencsére pár dolgot tudok pótolni, mert megvan a notimon is.
Aktív témák
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Asztalos klub
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Titan 2 Elite néven érkezik egy újabb BlackBerry-szerű Unihertz
- Nem elég a RAM-ok, NAND-ok és VGA-k áremelkedése
- Energiaital topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CES 2026: igazi mindenes a Lenovo legújabb, 4K-s QD-OLED monitora
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Iphone Xs 64GB 100% (3hónap Garancia)
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest