Hirdetés

Aktív témák

• Kendek

MODERÁTOR

Most aztán jól megszívtam, de sikerült mentenem a menthetőt szerencsére.
    Mondom kipróbálom, hogy mi az az eszköz hozzáadása itt a btrfs-nél, aztán az összes partíciómmal kipróbáltam, mert csak hibát írt ki. Erre úgy ahogy volt, a merevlemezek MBR-jét teljesen tönkretette ez a parancs, lefoglalatlan területet mutatott a GParted (és persze újraindításkor meglepődtem, hogy nem indul a rendszer). Mondom nagyon király, az összes, de tényleg, hogy az összes adatom elszállt most. :Y
    Szerencsére a két darab 1 TB-os vinyóm tökéletes klónja volt egymásnak, legalábbis a partíciók elhelyezkedését és méretét illetően, amúgy meg fejből nyomtam ezeket az adatokat. A kevésbé fontos merevlemezen (amúgy a fontos adatok mindkettőn megvoltak, hogy biztos legyen a dolog) megcsináltam ugyanúgy a partíciókat mint volt, ugyanolyan fájlrendszerre is formáztam őket, majd a másik vinyóra áttoltam az MBR-t. Ez félig-meddig egy jó megoldásnak bizonyult, mert bár a btrfs partíciók látszódnak, még a címkéjük is visszajött, csatolni viszont nem tudom őket és ellenőrzésnél is hibát ír ki, de az eleve formázatlan titkosított partíciómat sikeresen csatolni tudtam, a több száz GB-nyi értékes adatom tehát megúszta a balesetet. :)
    Hát, ezt nem kívánom senkinek, így is elveszett pár fontos adat, szerencsére pár dolgot tudok pótolni, mert megvan a notimon is.

Aktív témák