- Projektor topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Gaming notebook topik
- Hivatalosan is elkezd védekezni az Intel csodafegyvere ellen az új Geekbench
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Philips LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
Aktív témák
-
FixY67
senior tag
Elakadtam...

Legyalultam az eddig használt virtuális routeremet, most telepíteném újra, de elakadtam a dhcp szerver konfigurálásánál. A dnsmasq megfelelőnek tűnt e célra egészen addig, amíg egyetlen virtuális hálózatot kellett kiszolgálnia. Mi van, ha a gépemnek összesen négy aktív hálókártyája van és ebből egy a normál LAN felé, a másik három pedig a virtuális hálózatok felé. Három egymástól független virtuális háló felé, amelyek mind önálló címtartománnyal rendelkeznek.
Szeretném, ha a dhcp szerver attól függően osztogatná a címeket, hogy mely interface-en érkezett a kérés.
Tehát ha mondjuk az eth1-en jön, akkor 192.168.210.x legyen, default routerként, DNS-ként stb. 192.168.210.1-et megadva. Ha az eth2-n, akkor ugyanez, csak a .210. helyett .220. legyen, ha pedig az eth3-on, akkor .230..
Ezt meg lehet valahogy mondani a dnsmasq-nak?
Nem találom, hogy a dhcp-range és dhcp-option paraméterekben megadható network-id-t hogyan lehet fizikai interface-hez rendelni.
(egyáltalán lehet ilyet?)
Aktív témák
- Projektor topic
- Google Pixel topik
- Suzuki topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Gaming notebook topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Hp 450 G9 Core i5 1235U 10 mag 12 szál 15.6 FullHD IPS Fém ház Boltból Garanciával Számlával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Hp 830 G8 Core i7 1185U 16Gb Ram Intel Iris FullHD IPS Boltból számlával Garanciával
- AKCIÓ! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest