Hirdetés
Aktív témák
-
FixY67
senior tag
Elakadtam...

Legyalultam az eddig használt virtuális routeremet, most telepíteném újra, de elakadtam a dhcp szerver konfigurálásánál. A dnsmasq megfelelőnek tűnt e célra egészen addig, amíg egyetlen virtuális hálózatot kellett kiszolgálnia. Mi van, ha a gépemnek összesen négy aktív hálókártyája van és ebből egy a normál LAN felé, a másik három pedig a virtuális hálózatok felé. Három egymástól független virtuális háló felé, amelyek mind önálló címtartománnyal rendelkeznek.
Szeretném, ha a dhcp szerver attól függően osztogatná a címeket, hogy mely interface-en érkezett a kérés.
Tehát ha mondjuk az eth1-en jön, akkor 192.168.210.x legyen, default routerként, DNS-ként stb. 192.168.210.1-et megadva. Ha az eth2-n, akkor ugyanez, csak a .210. helyett .220. legyen, ha pedig az eth3-on, akkor .230..
Ezt meg lehet valahogy mondani a dnsmasq-nak?
Nem találom, hogy a dhcp-range és dhcp-option paraméterekben megadható network-id-t hogyan lehet fizikai interface-hez rendelni.
(egyáltalán lehet ilyet?)
Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Napelem
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026.01)
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4296,100% Akksi
- Limitált darabszám! Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest