-
PROHARDVER!
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rekop
Topikgazda
válasz
JoceeHunt #5547 üzenetére
Nem kellene, hogy gondot okozzon. A G3 Dome megy 802.3af-ről is, és mindössze 4W-os és vezeték sem hosszú, hogy problémát okozzon. Én kábelhibára tippelnék először.
Amit megpróbálnék először, a problémás kamerát egy rövid "gyári" utp kábellel a switch-re kötni. Ha nem megy, másik switch port-on megpróbálni. Ha ottsem jó, akkor kamera hiba lesz az af PoE részen. Ha valamelyik porton nem megy switch port hiba, ha mindenhol megy a rövid kábellel, akkor a cat6a kábellel lesz a gond. -
Srácok az hogyan lehet hogy egy 8-60W switch 20 méteres cat6a kábelon nem indítja el a G3 dome kamerát? A kamera mellett egy táp beillesztésével meg megy simán.
Pincében a swich, kamera egy külső garászban és sajnos be kellett raknom a tápot amit nem szerettem volna, így megy. -
user12
őstag
válasz
szpeti40 #5542 üzenetére
Mérlegelj
Ha biztos, hogy Unifi AP-t veszel, akkor inkább US-150
Ha a meglévő ER-X megfelel (esetleg VLAN vagy más Layer 3 funkciót is akarsz használni a hálózatodon) és meg is akarod tartani, plusz lehetséges, hogy másfajta AP-t veszel (MT, Aruba, stb), akkor inkább ES-150
Már ha innen veszed (egy árban van a kettő) [link] -
-
-
rekop
Topikgazda
válasz
szpeti40 #5538 üzenetére
Nagyobb PoE budget, 2db SFP port, valamint 24V passive poe támogatás. Ennyivel tud többet.
Részletesen: UniFi - Switch Model Comparison -
Gondolkozok egy US-8-150W switch-en, van más különbéség a 60W-os modellhez képest, hogy nagyobb és tud 24V-os POE-t is?
-
Egon
nagyúr
válasz
galaktikus #5535 üzenetére
Egy kicsit magadba szállhatnál, egyben le a magas lóról.
Egyelőre ott tartunk, hogy én homályosítottalak fel a tracert mibenlétéről, egyszóval egy szimpla "köszönöm" is megtette volna, az arcoskodás, személyeskedés helyett.
A témát részemről lezártam. -
galaktikus
aktív tag
Nem jártam volna jól random Asus routerrel, mert nagy a ház és szükség van ubiquiti ap-okra mert szeretném ha rendesen működne és lenne roaming. Örülök a pszichoanalízisnek is, főleg ha ingyen van, de ez egy szakmai fórum és méltatlan, szinten aluli ez a szmájlizgatás meg óvodás oktatgatás. Ez nem hinném, hogy ide való lenne, de ezt tudnod kéne magadtól is, ha már 18 éve itt garázdálkodsz a fórumon. Próbálj meg MasterMark kollégáról mintát venni, mert ő megfelelően tudja kezelni a szakmai fórumot. Ez nem egy index cikk alatti komment szekció, mert amikor hozzád hasonló emberek jönnek szembe akkor kicsit ilyen érzésem van. MesterMark kolléga 1 válasszal megoldotta a problémám, ezt le is zártam, megoldottam. Minden más amit Te “hozzátettél” csak devalválja a fórumot.
-
MasterMark
titán
-
Egon
nagyúr
válasz
galaktikus #5532 üzenetére
Tudod, nem mindig szerencsés, ha magadból indulsz ki...
Szemmel láthatóan nem neked valók az Ubiquiti eszközök: jobban jártál volna random Asus routerrel. De te tudod... -
Egon
nagyúr
válasz
galaktikus #5530 üzenetére
LOL, ha desktruktív ember lennék, nem kaptál volna linkeket...
Azt, hogy idegesítő vagyok, más is mondta már...
Én sem vagyok programozó (bár nem tudom, mi köze az alap hálózati ismereteknek a programozáshoz, de sebaj). Viszont nem esik nehezemre megnyitni egy google.hu-t, és beírni egyetlen keresőszót... -
galaktikus
aktív tag
válasz
MasterMark #5525 üzenetére
Köszönöm, whitelisthez adtam, most műxik
Egon: lol, nem vagyok programozó bocs, de a link tartalma már egyértelművé tette, hogy mi a baj. Amúgy jó idegesítő és desktruktív ember vagy, de a Te dolgod.
-
rekop
Topikgazda
Úgy néz ki a CKG2/CKG2+ megkapja majd az UniFi OS-t.
A beta firmware már tesztelhető:UniFi Cloud Key Firmware 2.0.18
Overview
We are very excited to announce UniFi OS for Cloud Keys. This update contains a major user migration process. Key update features:
-Centralized user/access management.
-Single sign-on to all controllers.
-Single Remote connection and new Cloud portal.
-Easy installation and management of different Apps (Controllers).Available Apps
-Network 6.0.33 (pre-installed) (CKG2 and CKG2+)
-Protect 1.16.0 (pre-installed) (CKG2+ only)
-Talk (CKG2+ only)
-Access (CKG2+ only)
-LED (CKG2+ only)Improvements
-Enhance system reliability.
-Improve Cloud connection handling.Bugfixes
-Fix issue that "Remote access" toggle not working.
-Fix issue when setting up device using network mobile app.
-Fix migration issue for unifi-protect users. -
Egon
nagyúr
válasz
galaktikus #5524 üzenetére
-
Egon
nagyúr
válasz
MasterMark #5525 üzenetére
LOL, szerinted ha egy tracert beírása meghaladta a képességeit, akkor kint lesz a vízből a linkeddel?!?
-
MasterMark
titán
válasz
galaktikus #5524 üzenetére
-
galaktikus
aktív tag
válasz
MasterMark #5507 üzenetére
Ezt nem értem... Noob ready iránymutatás kellene.
-
code1005
senior tag
Valami nem kerek a wifi hálózatommal...
Csináltam egy új hálózatot az unifi ap-on localhost néven a régi eszközök miatt, fel is csatlakozott mindenki viszont a sebbesége nagyon rossz lett.
Tehát ez volt a régi felállás: TP-Link localhost, Unifi localhost1 mindkettő engedélyezve az 5GHz is.
Így ezek sebessége, TP-link: [kép] Unifi: [kép] Ha csak az Unifi megy minkét hálózattal: [kép]
Mi van itt elrontva vajon?
A csatorna mindkét eszközön auto-n van a szélesség a TP-Link-en auto az Unifin VHT40-en. -
Stanley-B.
őstag
Hamarosan érkezik egy EdgeSwitch 16 XG ha valakit érdekelnek vélemények
Elérkezett az idő a kinőtt kis Mikrotik 10G-s switch cseréjére.
A kezdeti nehézkes hozzászokás és néhány szoftveres hülyeségtől eltekintve megszerettem az UI termékeket. Mondjuk nem vagyok túl nagy power user.
Pl. az EdgeRouter 12-n továbbra is lehal teljesen az L2TP ha belépek a webes felületre és nem is jön helyre addig amíg nem zárom be. Ezt leszámítva nagyon stabil pedig terhelve van rendesen 0-24-ben. Az EdgeSwitch 24 hibátlan.
Utána vettem egy EdgeRouter 10X-et is, ezen nincs gond az L2TP-vel webes felületnél. Egyébként elég kellemes meglepetés ez a router ennyi pénzért. -
Mészike
aktív tag
Most melyik a legújabb Edge Router?
-
MasterMark
titán
Nem vártad meg a végét, vagy onnantól timeout lesz végig?
Nálam digi netnél így néz ki:
PS C:\Users\MarkK> tracert alza.hu
Tracing route to alza.hu [185.181.176.19]
over a maximum of 30 hops:1 <1 ms <1 ms <1 ms edgerouter.lite [192.168.200.1]
2 1 ms 1 ms 1 ms 10.0.0.1
3 * * * Request timed out.
4 8 ms 2 ms 2 ms xe-7-2-1.cr02.budapest.digicable.hu [78.131.4.136]
5 12 ms 2 ms 2 ms cr02.budapesta.rdsnet.ro [213.154.126.65]
6 * * * Request timed out.
7 28 ms 27 ms 28 ms ae0-406.fra20.core-backbone.com [80.255.15.29]
8 35 ms 35 ms 35 ms ae1-2053.prg10.core-backbone.com [81.95.15.118]
9 34 ms 34 ms 34 ms core-backbone-et-1-3-0-411.prg.comsource.cz [81.95.2.246]
10 35 ms 35 ms 35 ms 185.138.111.79
11 32 ms 32 ms 32 ms 185.138.111.181
12 22 ms 21 ms 21 ms 185.181.176.19Trace complete.
Mivel kezdődik az IP-tek amúgy? Diginél nálam volt olyan, hogy azt hiszem a 212-vel kezdődő IP-nél valami rossz volt a routingban, és pár oldal nem jött be.
Viszont a te traceroute-od alapján elég sokáig eljut. -
Egon
nagyúr
Digi szokott alkotni ilyet néha, nekem a gportal.hu nem ment párszor (a vicces az volt, hogy megkérdeztem a Digis topicban, és kiderült, hogy csak a XVI. kerületben levőknek nem megy...
).
Nekem meg a tűzfalszabály (időkorlátozás a gyereknél) nem akar jól működni ER-Lite 3-on: akármit csinálok...
-
Blaise
veterán
válasz
galaktikus #5506 üzenetére
-
user12
őstag
válasz
Logban van valami, hogy miért blokkolja? Tiltólista, stb?
-
MasterMark
titán
válasz
tracert alza.hu
-
galaktikus
aktív tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy az Alza webshop nem jön be egyáltalán? Ubiquiti Dream Machine-em van. Minden más oldal tökéletesen működik. Mobilnetről az Alza is bejön. Ez az oldal valami különleges beállítást igényel?
Kokrétan egy kis várakozás után ez köszönt:
ERR_CONNECTION_TIMED_OUT"
Ez miiii
-
Mészike
aktív tag
Sziasztok!
Csinálok egy Unifi Controller felhő szolgáltatást, akinek lenne kedve tesztelni szóljon
-
törölt tag
válasz
code1005 #5501 üzenetére
A TP-Linken lévőt viszont most már kapcsold le, mert az UniFi elkezd "Rogue Access Point detected" üzenetekkel,bombázni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest