Hirdetés
- Azonnali processzoros kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
user12
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN #13390 üzenetére
Nálam az U6-Pro 6,25 W-ot fogyaszt. Az U6-lite 4 W körül volt.
-
user12
őstag
-
user12
őstag
válasz
hellsing71 #12015 üzenetére
A notebook-al a legyegyszerűbb a helyzet. Ha ő se lát ki a netre, Windows hálózati tulajdonságoknál megnézni kap-e IP címet, dns-t, átjárót. Ezek kellenek a nethez.
Ha igen ping, traceroute paranccsal megnézni, meddig megy el a csomagPing www.google.hu
tracert www.google.huHasonló eredményeket kellene kapj.
-
user12
őstag
válasz
hellsing71 #12012 üzenetére
Lehet, hogy velem van a baj, de én a viszont minden kezdetű sortól semmit nem értek.
-
user12
őstag
válasz
Tusuka #11860 üzenetére
Szia
Én azt gondolom (és a fórumon olvasott infók alapján), hogy a rev 3.1 előtt RT8370 switch cpu-val szerelték az eszközt, ami csak 1 gigabitet tud, rev 3.1-től pedig RT8370MB-vel (ez két porttal többet tud, valószínűleg ezek vannak bekötve a cpu felé)https://community.ui.com/questions/What-is-Rev3-1-for-the-UDM-Pro-in-this-image-Trying-to-receive-full-1-2Gb-ISP-Comcast-speed/7525185f-35ae-4b1a-a962-a8dcb5f84799
https://community.ui.com/questions/The-funny-truth-with-UDM-Pro/7e728792-5238-418e-a86a-9c00d3c4118b
-
user12
őstag
válasz
jerry311 #11848 üzenetére
Az Export/import site nem lehet jó?
Nyilván Ip címeket átírod, de a többi lehet ugyanazhttps://help.cloudunifi.com/unifi/migrating-sites-with-site-export-wizard/
-
user12
őstag
válasz
BossBoss #11670 üzenetére
Szerintem 99%, hogy menni fog. De ha az 1% jönne be és mégse működne, arra ott a 14 napos elállás
Ahogy most hirtelen rákerestem és találtam egy bejegyzést, abban ezt a cikket linkelték be, de ez már három éves történet, azóta már kijött jónéhány szoftver verzió. -
user12
őstag
válasz
devil-k #11606 üzenetére
Az komoly. Ezt eddig valahogy nem is láttam, hogy ilyen switch is van.
Ha driver újratelepítés (esetleg régebbi verzió is) megvolt és semmi, akkor Biosban esetleg a Pci slotra vonatkozó beállítás lehet még releváns. Ha van lehetőséged, próbálj ki más eszközt is a slotban - pl USB bővítőkártya, M2 átalakító ha van, hogy azok is lassúak-e.
-
-
user12
őstag
Esetleg nem látott/hallott/tud bárki bármilyen infót, hogy jön-e esetleg ki új modell a Cloud key-ből?
Köszönöm előre is. -
user12
őstag
A hivatalos oldala: https://ui.com/us/en/switching/professional-max
Store: https://store.ui.com/us/en/pro/category/all-switching/products/usw-pro-max-24-poe
800 dollar -
user12
őstag
Láttam, hogy írják, csak a meghatározott szolgáltatóknál lehet használni és kiemelik, hogy a többinél nem.
Lehet ők még a D2.0 szabványt használják vagy ők nem engedélyezték a "külsős" eszköz regisztrációját. Ott van pl a Verizon vagy az AT&T, ők is nagy cégek, mint a Comcast és nincsenek benne a körben valami oknál fogva.
Vagy a többiekkel folyamatosan bővül majd a lista, gondolom az Ubiquiti kereste meg őket első körben, pilot jelleggel, vagy velük sikerült eddig megegyezni. -
user12
őstag
válasz
szpeti40 #11402 üzenetére
Nem emlékszem már, hogy pontosan mennyik voltak a cpu/ram értékek, de talán itt körül vagy még kevesebb - nyilván ES esetében másképp alakulnak az erőforrások igénybevételei.
Csak az tünt fel, hogy miután kicseréltem az US-8-60W-ra és megszüntek ezek a problémák - annak ellenére, hogy az ES egy jóval erősebb modell (ráadásul azt írják, ugyanaz a hardver van benne, mint a 16 portos változatban).
Nem volt beállítva semmi extra dolog, mint pl L3 routing, vlan nem volt, dhcp funkciók, stb, gyakorlatilag egy normál switch-ként üzemelt.
Azért gondoltam visszatenni, mert a kicsin 4 poe port van, ezen meg 8, de így lehet felejtős lesz. -
user12
őstag
válasz
szpeti40 #11400 üzenetére
Szokott olyan történni, hogy lelassul a hálózati kapcsolat, nem töltődnek be oldalak?
Olyan mintha DNS hiba lenne, de amúgy nincs. Olyan, mintha a switch belassulna, de közben a cpu, memória normális értékeken áll, vagy mint amikor torlódás alakul ki egy szűk keresztmetszetnél a hálózatban. -
user12
őstag
Kollégák!
Használ valaki ES-8-150W switchet vagy ennek az Unifi változatát? -
user12
őstag
válasz
szpeti40 #11383 üzenetére
Hello!
ER-X lecserélésére jó lehet egy Unifi Express? Szerintem bőven
Várható esetleg egy olcsóbb verziója wifi nélkül? Bármi megeshet
Van valakinek vele tapasztalata már?
IDS-el is tudja a gigabitet? a kommentszekció alapján igen
Itt a Crosstalk a lite verziót tesztelte -
user12
őstag
válasz
TigerCat #11313 üzenetére
Állítólag a 3rd party L2 switch megzavarhatja
Én ezt a jelenséget speciel nem tapasztaltam. Viszont amikor az US8-60-hoz csatlakoztattam egy szintén buta/közönséges Zyxel switch-et, a controller a topológiát nem tudta kirajzolni valami oknál fogva. Akkor nem értettem, de nem is igazán érdekelt.
De ami furább, az Unifi switch valahogy kihámozta a Zyxelből a MAC címet is (amit addig még sehol semilyen eszközzel nem láttam) és simán megjelenítette downlink eszközként. -
user12
őstag
válasz
AcCEsS #11295 üzenetére
Én első körben egy online port checkerrel (amennyiben publikus IP-d van) megnézném, hogy tényleg nyitott-e a külső port, majd ssh-ból lelistázni a tűzfalszabályokat és nézni egy belső port check-et lan oldalon is.
Esetleg nincs egy, a port fw-al ellentétes tűzfal szabály vagy geoip filter, stb? -
user12
őstag
válasz
HDAdriano #11272 üzenetére
Jaj...szolgáltatók..ne is mondd, némelyik megérne egy misét.
Nekem is volt ER4, kb egy évig, mondjuk akkor még csak 10Mbit-es DSL volt otthon, de ezek szerint jó, hogy nem hagytam meg a 1/1 Gbit-es netre.
Az UDMP/UXG jó választás, attól feljebb már csak az üzleti cuccok (pl Juniper, Cambium NW, Cisco, stb) vannak. Azok is jók tudnak lenni, csak sajnos árban egy régebbi használt cucc ott van, mint egy új UDM-PRO -
user12
őstag
Szia
Állítólag 1000 körüli userral is elbír.
https://community.ui.com/questions/Cloud-Key-How-many-APs-and-Users/262fc717-badc-4260-b181-65268e102848
Mennyi az a “felhasználók tömkelege”? -
user12
őstag
válasz
Balázs0916 #11125 üzenetére
Settings-Radios menüben ha a Transmit powert 0-ra veszed (vagy ha nem enged 0-t, minimálisra)?
-
user12
őstag
-
user12
őstag
Én is gugliztam utána és inkább úgy fogalmaznék, hogy nem találtam olyan forrást aki azt mondaná, hogy megy Unifi GW nélkül. Állítólag valami spec tunnelt csinál a saját és az UDM portja között, ezért azt gondolom nem teljes értékű hálózati eszköz Unifi router nélkül
-
user12
őstag
Sziasztok
Ez új cucc - vagy csak nekem új?
-
user12
őstag
Még egy tipp
Próbáltad a saját poe feladójával? Pontosan milyen switched van?
Tudja a 48V-ot?
https://community.ui.com/questions/Unable-to-Discover-AP-AC-lite/53ff94a2-4fa4-4c31-bd76-ac3d214e4579#answer/f438bb41-1dd2-448c-bef7-6467f3c70d89 -
user12
őstag
Szia
Nem írtad, hogy mekkora sávszél lenne, ami elvárt, min/max.Itt van egy jó írás róla , érdemes átolvasni. Bár ők dupla ekkora távot lőnek meg, de a konfig és a tanácsok miatt hasznos lehet. 2-2.5 km-re szerintem teljesen jó, az egyik községben ilyeneket pakolgattak fel az előfizukhoz és elég nagy kiterjedésű település.
A domborzatra és a tereptárgyakra érdemes figyelni, eléggé lerontják a jelet. Nálunk a cégnél pl egy alkalmanként belógó tuja (nagyobb szél ha meglengette) határesetre vágta vissza a jelet (~3-4 km-es ptp összeköttetés).
Vagy esetleg gondolkodhattok ebben is. Nem sokkal drágább, de talán ha később igény lenne magasabb sávszélre, még bőven ki tudná szolgálni azt is.
-
user12
őstag
Sztem NetBIOS névfeloldással szerzi meg a klienstől. Nem hinném, hogy a dhcp szerverről, ott az elnevezés csak lokálisan játszik.
Én inkább arra tippelek, hogy a switch arp táblájában maradt benne, az, hogy miért nem kéri le újra, passz...lehet valami cmd-vel rá lehet kényszeríteni. -
user12
őstag
válasz
galaktikus #10488 üzenetére
Ez csak és kizárólag a szolgáltató döntése, hogy milyen eszközöket kínál/mit enged fel a hálózatára.
A holland T-nél pl van olyan lehetőség, hogy csak egy SFP modult kérj és oda dugod ahova akarod
Nyilván ez egy "meztelen" internet szolgáltatásnál működhet, ha már kérsz TV és/vagy telefon csomagot is, akkor az ezekhez szükséges beállításokat, paramétereket nem fogja senki sem kiadni. -
-
user12
őstag
válasz
MasterMark #10220 üzenetére
Más kérdés az, hogy mennyire up-to-date security issue-kat foltoz be
-
user12
őstag
válasz
MrSealRD #9770 üzenetére
Szerintem az a global settings ami a Site, Network, Services, stb oldalakon van.
Ha ezektől el akarsz térni, akkor kikapcsolod és meg tudsz adni static IP címet, egyedi snmp beállításokat, stb.
Nekem is ki van kapcsolva, már nem emlékszem miért van így (egyébként fix IP-re van állítva a switch, talán azért kapcsolta ki)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Automata kávégépek
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest