Aktív témák
-
wassermann
addikt
Az előzőekből adódóan az is kérdés, hogy min akarod a PC-vel rögzített
anyagot később visszanézni.
Íme egy tapasztalati példa: DIVX-be tömörített, 700M-ás CD-re kiírt film
100 perces film esetén (a film deinterlace és zajsimítás után 512*384-re
kicsinyítve)
Ha TV-kimenetű videokártya van a gépben és TV-n nézed vissza később
a filmet, akkor nem jönnek látványosan elő a bedigizett anyagból a zaj és
a tömörítés okozta hibák.
Monitoron viszont tényleg meglepően előjön, olyan mintha egy VHS-videót
néznél. Az egyetlen előny, hogy idővel ez a minőség elvileg ez már nem
romlik tovább. -
TheVeryGuest
senior tag
TV-Tuner + MPEG-2 Encoder
http://www.hauppauge.com/html/wintvpvr350_datasheet.htm -
shtml
őstag
Majd' elfelejtettem, van még valami. A tv foszforjának utánvilágítási ideje hosszabb, mint a monitor foszforjáé. Ez könnyen látható abból, hogy az tv-n az 50 Hz-es villogás (interlace) messze nem olyan zavaró, mint monitoron a 60 Hz non-interlace. Valószínűnek tartom, hogy egy picit ez is elkeni a kisebb zajokat.
-
shtml
őstag
Ezen nincs mit csodálni. A monitoron a 720 pixeles vízsz. felbontás (tekintsünk el attól, hogy az eltérő pixelgeometria miatt át kell méretezni 768-ra) VALÓBAN 720 látható pixelt eredményez. Egy átlagos 4:3 képarányú tv nem képes 420-450-nél több vízszintes pixelt megjeleníteni, vagyis összefolynak a pixelek. Természetesen ugyanez van függőlegesen is. Ez gyakorlatilag egyfajta zajcsökkentést is eredményez.
-
Bagoly
senior tag
A műholdas adás bár eleve mpeg-folyamként jön, de a felbontása (ha jól tudom) messze elmarad a teljes pal felbontástól. A kábeletv-s capture-el pedig a gond (legalább is nálam (UPC)), hogy a jel zajos. Ezt a tv-n nem látni (hogy miért az pasz), de a monitoron előjön > szoftveresen zajszűrni kell a felvett képet.
(Nem arról van szó, hogy különlegesen zajos lenne a kábel nálunk. A tv-n a kép tiszta, sőt a felvett anyagot a tv-re visszajátszva ugyanolyan tiszta, de a monitoron látható a zaj.) -
Mazlee
aktív tag
VIVO-s videokártya is jó megoldás...
erős vas alá és akár rögtön divx-be veszed fel -
Tyson
csendes tag
A Pinnacle PCTV Pro-t én sem javaslom, ha egyszer elszáll a szoftver amit hozzá adtak akkor nincs remény... A Sat kártya nem drága egy kicsit? A fentebb említett WinFast kártyát tudnám ajánlani én is. Használtan 11 körül megy.
-
ethrnz
csendes tag
Köszi az eddigi javaslatokat, de felteszem picit másképpen a kérdést... (bár lehet, hogy oltári hülyeséget kérdezek...)
Létezik-e olyan konfiguráció, illetve folyamat, amellyel gyakorlatilag tökéletesen ki tudok váltani egy asztali dvd-írót, tehát a rögzített műsorokat dvd-minőségben (ha jól tudom, ez mpeg-4, de lehet, hogy megint hülyeséget mondtam...) tudom rögzíteni a HDD-n, és utána valamilyen formátumban DVD+-R(W) lemezre írni.
Ami eddig a gondolatomban él az az, hogy koax-kábel megy be TV-tuner kártyába, ezzel a kép ''bent van'' a gépben a többi tulajdonképpen tárkapacitás és szoftverművelet kérdése... Azonban alternatíva-e, hogy esetleg a TV-ből, műholdvevőből kihozom a képet rca, svideo, valamilyen kábelen, és azt video-in vgakártyán keresztül viszem be a gépbe?
A cél az, hogy például műholdas filmcsatornáról rögzítsek dvd-re filmet ugyanolyan olya minőségben, mintha mondjuk az adott film dvd-jét írtam volna át asztali (real-time) dvd-íróval. Már ha ez egyáltalánban lehetséges... (és tekintsünk el attól, hogy a meteorok zavarják a műholdat...) Köszönöm még eccer az eddigi segítséget, várom a továbbiakat...
ethrnz -
ethrnz
csendes tag
Sziasztok,
Milyen lehetőségeket tudtok arra, hogy tvműsort tudjak HDD-n rögzíteni (esetleg később DVDre írni), vannak elképzeléseim a témáról, de ha valakinek van ebben tapasztalata, vagy csak jártas a témában, megköszönném, hogy ha írna egy részletes konfigurációt, amivel a fenti cél legegyszerűbben/legolcsóbban/legjobban megvalósítható. Minden hasznos infot előre is köszönök.
ethrnz
Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Micro Four Thirds
- BestBuy ruhás topik
- Formula-1
- Amazon Fire TV stick/box
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest