Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ViragL

tag

válasz Lortech #1564 üzenetére

Konkrét szakmai érveket, na megpróbálom.
    Előszöris a gotot és a struktúrált programozást egy mondatban olvasni vicces dolog. A goto köszönő viszonyban sincs a struktúrált programozással, éppenhogy éles ellentéte annak, nem tudom hogyan tekinthető struktúrált programnak az ahol a vezérlés gotok használatával összevissza ugrál.
    Egy kósza példa, hogy értsd mire gondolok: ha jól emlékszem egyetemi tanulmányainbol, pl egy függvény (gyébként szabálytalan) befejezése lehet az, ha gotoval kiugrik belőle a vezérlés. Hogyan lehet minősíteni egy ilyen függvényt, vagy a programot amiben szerepel egy ilyen függvény? xarnak, semmi másnak.
    Nem azok a problémás esetek gotoval amikor egy blokkon belül adogatja a vezérlés a programozó, hanem azok amikor egy programegységől egy másikba esetleg onnan egy harmadikba adja a vezérlést, és mértne tenne ilyet szerencsétlen, hisz megteheti. mi lesz az eredménye? inkább nem is minősítem.
    Másik: Mind az eljárásorientált mind a objektumorientált nyelvekben megvannak az eszközök arra, hogy, átlátható, biztonságos a paradigmának megfelelő kódot írjon a programozó. Persze ha otthon saját szórakozására heggesztgeti a programjait semmi probléma, legfeljebb egy hét mulva ős se látja át, de ha teszem azt projektben dolgozik, akkor az átláthatóság máris hangsúlyt kap, gotoval teletűzdelt programot átlátni? respect annak aki átlátja, meg anna is aki egyártalán megpróbálja. Nem hiszem, hogy a projekt hatékonyságát tekintve nagyon jó dolog lenne, ha a programozók azzal töltenék az idejüket, hogy megpróbálják átlátni a gotoval bonyolított kódot.

MOD: jut eszembe, te is egyetértesz azzal, hogy a goto tiltott dolog, akkor miröl akarsz vitázni? A goto használatát ellenzed, a break és continue használatát nem vitatta senki, (bár azokat is lehetne, kivéve a break használatát néhány esetben) nincs miröl vitatkozni. szerintem.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák