Új hozzászólás Aktív témák
-
LucaToni
tag
Ha műár tuningolsz mindenre figyelj oda és egy jó tanács én legalább is ezt mindig betartom tuningnál NEW hőpasztázás és ne gyári hütő legyen a procin se VGA an
-
LucaToni
tag
Ha műár tuningolsz mindenre figyelj oda és egy jó tanács én legalább is ezt mindig betartom tuningnál NEW hőpasztázás és ne gyári hütő legyen a procin se VGA an
-
B.A.T.
tag
Írjatok már egy jó és megbízható progit, amiben lehet memória CAS latency-t állítani. Asus K50ID-SX096D notim van, a MemSet nem futott rajta, valszeg nem ismeri a chipsetet.
Előre is köszi!
-
B.A.T.
tag
CPU Tweaker-ben lehet CL-t állítani?
-
B.A.T.
tag
Hali!
Van nekem egy Asus K50ID-SX096D típusú notim, és a memória CAS latency értékét szeretném lejjebb venni, de BIOS-ban nincs ilyen állítási lehetőség, MemSet pedig nem futtatható. "NOT FOR THIS SYSTEM!" - ilyet ír ki. Nincs ötletem hogyan tudnék állítani a CL értéken. Esetleg tudtok valami más memkezelő progit, ami tud CL-t állítani?
Előre is köszi!
-
b1sti
senior tag
Akkor írok én is inkább oda!
-
Déta
tag
Bazz' ma feltuningoltam a 7300GT-met 350/350-ről 450/450-re és még lassabb lett... Mi a pöcs van???
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Van egy Inno 3D 7600GS-em AGP-s és az Inno gyárilag butitotta a ramját (333x2) 666Mhz-re a referencia 800-hoz képest. Szerintetek nem gond, ha riva tunerrel felveszem 800-ra a ramot és huzamosan úgy használom ?
-
Tomate
veterán
Hello!
Van egy M2N-E lapom, Athlon 64 3800+ proci, 1,5 gb RAM(1gb 800Mhz kingmax és egy 512-es 667Mhz-es Kingston) Ac freezer 64 Pro hűtő. Minden úgy van ahogy beraktam a gépbe, tök alap. Kicsit megrántanám a száját, ha lehetséges, de sosem csináltam még ilyet. Valaki tudna írni egy részletes utikalaúzt, hogy, hol, mi, meddig mivel függ, össze? Előre is kösz, hogy megszántok! -
Ice-dancer
tag
Látom ez a környék is halott.
-
Hellas
senior tag
válasz
Ice-dancer #165 üzenetére
Hát ez a baj,a memóriáim nem túl jók.2 db 256os Samsung,de az egyik csak 266 mhz.
-
sz.j
nagyúr
Ahhoz, hogy egyértelműen el lehessen dönteni, hogy mi az ami miatt nem tudod tovább húzni a gépet, tedd 5:4-es állásba a CPU DRAM arányt a BIOS-ban, és így próbáld ki, hogy meddig megy.
Ameddig tudod húzni (5:4-ben), ott van a proci vége.
Ha így lényegessen tovább megy a tuning akkor a memóriád nem birja az emelést.
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Ahhoz, hogy tuningolj és jó eredményeket érj el, nem okvetlen kell P43.6-os proci.
Nekem 3.0C van és elégedett vagyok azzal amilyen eredményeket síkerült elérni vele.
Persze a ''jó'' tuningolhatóság nem csak a procin mulik.
Eredményeim a ''Tuning'' oldalon láthatóak:
Bővebben: link -
Hellas
senior tag
válasz
Ice-dancer #163 üzenetére
Élesszük!
Mekkora feszt bír el egy T-BredA magos 2000+?
És Abit lapnál van AGP frekvencia.Alapból 66 mhz.Az mire jó?Lehet emelni?
És a ram időzítéseket mennyire érdemes rakni?
[Szerkesztve] -
Ice-dancer
tag
Fel kellene éleszteni ezt a topicot.
-
Ice-dancer
tag
Én nem tudok nagyon segíteni. Majd jön Suliro valamikor, és segít.
-
Jazz
veterán
Tuningal kapcsolatban lenne egy kérdésem (mivel én is tuningolni szeretnék
, és ez eg ytuning topic), hogy az én konfigomnál mire állítsam a:
-proci FSB frekit
-proci feszültséget
-memória időzítéseket, feszültséget, frekit,...
-és hogy van e jelentősége, ill. hova változtassan a PCI-E busz(?) frekijét. Alapértelmezett 100Mhz, de biosban 99-299-ig lehet állítani az értéket. De úgy tudom, hogy ennek nincs jelentősége a sebességre. Javítson ki valaki, ha tévedek. Köszi!
u.i:a videokarit már max.-on hajtom. Az már meg van. De a többihez nem nagyon értek. -
-Jackson-
őstag
-
jimhun
senior tag
Hali !
Segitsetek lécci ! Egy Abit Is-7E2 alaplapom van és ma vettem egy 2.4 Celeron D-t. Az lenne a gondom hogy az istennek sem akar 2.8 felé menni. 2.8-on simán elmegy feszültségemelés nélkül is. Viszont ha 2.9-re rakom akkor már nem indul el vagyis képernyő nem kapcsol be (a háttérben nem tom mi történik.). Próbáltam feszt emelni 1.375 ről felmentem lépésenként 1.4500-ig de nem indult el soha.
Pedig biztos hogy bírja mert itt többen is írtak ilyet....
Lehet hogy esetleg BIOS frissítés kell neki ???
Vagy mi??
Help pls !! -
jimhun
senior tag
nem megy dualban??? akkor ez a mem olvasás igen érdekes....
Bővebben: link -
XanD3R
senior tag
akarok venni egy HT-s p4 3,6 Ghz northwood magos processzort(úgy hallottam nagyon meg lehet őket tuningolni), a mostani alaplapom ASRock P4I45E R3.0 de nem támogatja a 3,06 Ghz-nál nagyobb procikat, egy Bios frissítéssel meg lehet oldani hogy szépen muzsikáljon a 3,6-os northwooddal
[Szerkesztve] -
SaNyEe18
tag
Üdv all!
Az a helyzet, hogy van egy 2600+ Tbred-B procom, 2x256MB noname DDR400 memóm meg egy MSI K7N2 Delta lapom.
A probléma az, hogy miután a procit felhúzom 200-as fsb-re a memót persze szinkronba vele 200-al járatom, procfesz marad, 11x szorzó be 2200-al megy
Belép vindóz belép game vagy vmi tesztprogi és pár másodperc vagy perc mikor milyen kedve van egy nagy kattanás a vinyó felől és gép ujraindulás.
Én a memóra gyanakodtam, ezért növeltem a késleltetéseket és akkor is ezt csinálta. Mi lehet a probléma? NorthBridge túlmelegedés?,(nekem passzív hűtős)
[Szerkesztve] -
Ice-dancer
tag
Jöhetne már ide valaki más is. Tuningolni akarok!
-
Ice-dancer
tag
De a mi kis pasztink ezt rossz néven vette. És ezt most már hagyjuk abba, mert nem ide való.
-
Suliro
senior tag
válasz
Ice-dancer #145 üzenetére
Miért nem? Csak azt mondtam, hogy Paszternák! Elég sok van belőle!
-
Ice-dancer
tag
Csak tudod a neveket nem kellene a neten publikussá tenni.
-
Suliro
senior tag
válasz
Ice-dancer #143 üzenetére
Ja, csak beszarik! Nekem is van olyan gépem, mint nekik, csak én nem félek! Nem lehet tönkretenni ezzel a gépet, csak, ha Meskó vagy, vagy Paszternák!
-
Ice-dancer
tag
Attól még, hogy nem mernek tuningolni én nem b*szogatom őket. Nekik jobb gépük van, mint nekem (enyhén szólva).
-
Suliro
senior tag
válasz
Ice-dancer #141 üzenetére
Na igen! Hány beszari van, aki fél húzni a gépén? Jaj megpurcan, mindájt sírok! Ha óvatosan csinálod semmi gond! Majd segítek!
-
Ice-dancer
tag
Majd inkább egyszer megnézed a gépem akkor. Úgy is te vagy a jobb tuningban (az nem kifejezés, miután én még nem is tuningoltam).
-
Suliro
senior tag
válasz
Ice-dancer #139 üzenetére
Ja, majd odaadom, vagy szedd le a netről! nem garantálom, hogy menni fog! Az szoftveres tuning nem olyan jó általában, mint a bios-tuning! Ezt általában csak videókarinál szokták használni! Vajon miért?
-
Ice-dancer
tag
És ideadnád nekem azt a programot? Már amennyiben megvan.
-
Suliro
senior tag
válasz
Ice-dancer #137 üzenetére
Nos a tuning bios-ból megy! Nincs ilyen progi! Esetleg speedfan, bár az ventit szabályoz, de fsb-t is tud változtatni! Nem tudom, hogy P2-vel megy -e.
-
Ice-dancer
tag
És hol? P2-m van most éppen, ha ez nekem szólt. Holnap felrakom a fórumra a konfigomat (miután nem otthon vagyok).
Figyu! Nem létezik olyan program, amivel tuningolni lehet? -
Suliro
senior tag
válasz
Ice-dancer #103 üzenetére
Te! Nem adtad meg, hogy milyen lapod van! Akik ide járnak nem rendelkeznek telepatikus képességekkel, így nem tudnak segíteni! Kis tűket keress egymás mellett, kettőn pedig egy kis kupak kell legyen! A háromból...
-
Ice-dancer
tag
Jimhunnak nem tudok segíteni. De végre rajtam segítsen már valaki.
-
jimhun
senior tag
Hali !
A következő lenne a problémám.
Van egy 2.0-ás celeronom Abit IS7-E2-vel. Ha 2.8 ig húzom (40%) akkor tökéletesen műxik. Ha 3 Ghz-ig húzom fel akkor már nem indul el. Túl sok lehet neki az 50% túlhajtás? Vagy feszültséget kell még adni a procira, azt eddig nem adtam?
Még valami:Ha a memóriát is húzni akarom akkor csak növeljem a feszt, vagy valami mást is kell változtatni?
Lehet úgy dual-os memóriát húzni hogy az egyik 266-os a másik 400-as ?
A CS:Source néha beszaggat azért akarom még a procit tolni, úgy tudom ez elég procifüggő progi.
Erről a PAT dologról: szerintem kezeli a lap.Bővebben: link -
Ice-dancer
tag
Majd meglátjuk. Egyenlőre csak azt tudnám, hogy melyik a jumper. A processzorom egy kártyán van, és alatta és a környékén nincs jumperre hasonlító tárgy (tűkként írták le nekem szóban).
-
Suliro
senior tag
válasz
Ice-dancer #95 üzenetére
Csak jumpeerrel lehet állítani, ha nem gigabyte lapod van! Ilyen nincs: szerencse kérdése, hogy mennyire fog menni a proci, 550-nél többről ne is álmodj, nem nagyon fog menni, mert márt 450-nél volt P3.
-
Finwe
őstag
Nem baj majd ha oda jutok, hogy lesz hűtésem úgyis megkérdem a
Vízhűtés topic II -ben. -
Finwe
őstag
Nos a vízhűtést már elterveztem így lesz, már csak tényleg azt kellene tudnom, hogy mit és hogyan kell csinálni és mivel (plussz progik) meg persze a fülecske
Aki tud segíteni mert okosabb kérem tegye!
Köszi -
Finwe
őstag
Viktor77- köszönöm a tippet!
Elképzelhező, hogy érdemes lenne mindent (cpu, gpu, chipset) vízzel meghűteni? Mondjuk 25-30% teljesítmény növelés esetén?
Ha hülyeség amit írok, bocs, nem tudom mennyire lehet bármit stabilan húzni.
Ja és a fülecske nevét leírjátok nekem, mert hiába nézegetem nem akarja meglátni a szemem? köszönöm
[Szerkesztve] -
Ice-dancer
tag
Sziasztok! Szerintetek mennyire menne egy P2 tuningja?
Adatok: P2 ~400 Mhz, S3 videókártya. Majd hétfőn leírom a pontos adatokat. -
Lizzard
aktív tag
Miért irt volna rossz helyre? A topic címe Tuningolni szeretnék (lap,proc, vga, ram is), szvsz pont jó helyen jár a srác. Nem tudom miért kell ennyire lehurrogni a srácot, nem mindenki érthet olyan szinten a tuninghoz mint pl te...
Szal Hellas!
Ha vidkarit akarsz húzni, tedd fel a PowerStrip nevű progit, amivel nemcsak vgat lehet tunigolni, hanem lelockolhatod a monitorod frissítési értékeit is, ugyanis xp nem tudja tökéletesen megjegyezni sajna...
Miután feltetted a PowerStrip-et, kezd el eleinte nagyobb lépésekkel (10-20 Mhz) húzni a magot/memót, majd teszteld 3Dmarkban, h. hibázik-e a kari, ha nem, akkor mehetsz fejjebb az órajelekkel, ha pedig majd eléred azt a pontot, h. hibázik, akkor pár Mhz-el vedd vissza az értékéket, és annyi lesz a karid vége. Azért kell pár Mhz-el visszavenni a végső órajelet, mert hosszútávon nem egészséges koppon használni a karit.
Sok sikert a tuninghoz! -
Finwe
őstag
Hali, én sajnos okosan nem tudok hozzászolni viszont engem is érdekelne egy kis tuning, bár elég régi a dolog ráadásul én nem találtam tuning fülecskék a vidbeállnál.
Szeretném ha megzsakértenétek mit lehet kihozni a jelenlegi gépemből, amely így néz ki:
Abit BD7II, P4 2.0GHz(4x100,Nw), GeForce 2 ti (vx?) 64mb, 1x256mb 266mHz samsung és 1x256mb 333mHz nemtommi (természetesen ez is 266MHz-en pörög)
Köszönöm! -
Hellas
senior tag
Na meg van.Fel kellett rakni egy coolbits nevű reg kulcsot és így vált látható a tuningos ''fül''.Te mennyire húztad?
-
Kicker
őstag
nem vagyok otthon. ''speciális'' biztos meg van. azon belül csak egy 5200as fül van, arra kattintva bal oldalon megjelenik egy kis pöcs. abban van. én is nvidiáról töltöttem le a 6177et és 5900xt-nél így van, nálam mindenképp.
-
Hellas
senior tag
Sziasztok!Szeretném kicsit felhúzni a videó karimat.De nem tudom,hogyan lehetne.
Segít nekem valaki?
Amúgy FX 5200-ról van szó.(fikázást légyszi mellőzzétek)
Köszi!
Hellas -
Yarlath
csendes tag
Hát Esmein ez elég rosszul hangzott a háromezrem mellett...
a tippjeim fogynak, holnap szerzek egy fdd-t valahonnan, hogy tudjak biosupdatelni, bár az sem fog 7000 pontos javulást hozni.
A TweakXP-s csodák már korábban is bent voltak... valami nagyon patkány apróság miatt hozhat ilyen szar értéket...
lehet, hogy reinstallok egyet...
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Háááát.... 3dmark 2001-et is zavarj rá. Engem pl zavar h az 1600-as duronom meg a ti200-asommal nem birok egyelőre 10000 fölé menni. De hamarosan megcsinálom a vcore moddot is és lehet azzal sikerül. Most pl 261-nél notoriusan elszall a gpu. Ugyértem megáll a 3dmark teszt, vár egy kicsit aztán a következő teszttel folytatja.
-
zsoltee10
addikt
-
gaben
aktív tag
Szerintem Az Aida32 megmondja!
Próbáld ezzel!
Szerinetetek a 3smark2001 se miért nem fut dx.9.0b alatt?Erre hivatkozik... -
Yarlath
csendes tag
Tnx!
TweakXp-t már rátoltam, egyeddül a proci-optimalizálást nem, mert nem udom megmondani, hogy mi a procim pontos betűjele P4 2.4 [betű]. Erre is van tipp mágusok?Valami progi látja? CpuZ és Sandra nem nagyon segédkezett sajna...
A bank-interleaving és a bios update kérdésében tipp?
Esmein: jól értelmeztem a z általad megadott topicban, hogy egy másik (régebbi) driver egyszerűen 500 pontot dobott a mark-on? És ha ez a helyzet melyik drivert javasoljátok az Asus Nvidiához? Érdemes húzni Powerstrippel? Ez már átmegy offtopicba?És... és... ésésésés....
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=26750
Itten leirom a dolgokat. -
zsoltee10
addikt
ha a ramokat a megfelelő slotba rakod, akkor eleve dualban megy. asszem az 1-3 slotba kell tenni a két ramot. a két sötétebb színűbe.
ez a 3dmark03 eredmény ez nagyon kevés, bár, ha a képminőségen azt érted, hogy fsaa, ill aniso is fullon, akkor teljesen normális. 3dmark01-t használj inkább, az még korrekten méri a rendszer teljesítményét. 3dmark03 mennyit megy, ha se aniso, se fsaa nincs bekapcsolva? és a teszt is default beállítással megy? azt az eredményt kell nézni. -
Yarlath
csendes tag
Felbuzdultam. Most érkezett el az ideje, hogy tanácsot kérjek én is és erre ezt a topicot választottam...
Eddigi olvasmányaim alapján elég jól sikerült feltúrni a gépem, pár éjszakányi fórum/cikkolvasgatás után megszületett az eredmény:
P4 2.4@3.2 800FSB, 2x512 424Mhz 2.5CL-es Samsung aszinkronban, Asus Nvidia FX5600 128Mb, Abit IC7 lap.
Hűtés ideális, fagyásmentes a környezet.
Az eredménnyel mégsem vagyok elégedett. Photoshopban már isteni, mert számol a gép mint az őrült, azonban 3DMark2003-ban alig 1200 körül teljesít, ha feltolom a minőséget maxra (10-15%-kal feltúrt VGA mellett is).
Tanácsot szeretnékkérni a bölcsektől:
- Nem tudom szabályozni, hogy a memória DUAL-ban legyen, a BIOS-ban nem találok erre vonatkozó infót/lehetőséget, elvileg ez nagyot dobna a memón...
- olvastam egy ''bank-interleaving'' nevű feature létezéséről...
-biosupdate segít valamit?
- XP-PRO-s környezetemen tudok faragni valamit szoftveresen, ami jelenthet teljesítménynövekedést? Gondolom ez a naív kérdés, mert egy külön fórum lehetne a téma...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
bulyu
csendes tag
Szép álmokat kedves Viktor.
Sajnos vissza kellett venni 2700 -ra. Egyszer csak elhalt minden, sötétség, semmire nem reagált csak a reset gombra. Mindegy jó lesz nekem a 2700 MHz is.
Sajna ilyen a procim. Teljesen nem egyformák ez itt is látszik. Akinek többet bír az szerencsésebb volt.
Helló.
[Szerkesztve] -
arpi6k
addikt
bulyu! Én a gyári intel hűtőmmel is jócskán megemeltem a feszt. Ha jól emlékszem 1.65re. Az eredmény annyi lett hogy nem indult el a gép. Semmi több.
-
arpi6k
addikt
KÖsz mindent! Jó8.
-
bulyu
csendes tag
CPU fesz = 1,55 V.
még van : 1,75 az 1,6 között. Próba ?
Meg azt szeretném kérdezni, hogy nem lesz -e így valami baja a CPU -nak.
Vagy inkább vegyem lejjebb egy kicsit, hogy tovább éljen? -
arpi6k
addikt
Hőfokot nem is néztem...
Lehet nem ártott volna. Mind1
-
bulyu
csendes tag
Sziasztok. Akkor leírnám az én CPU -mra vonatkozó végeredményt.
Valóban 161 MHz = 2,9 GHz sajnos itt nekem az XP - az üdvözöllek -nél meghalt-
következett : 160 MHz = 2.88 GHz azXP felállt majd azonnal reset.
aztán : 159 MHz = 2,86 GHz , hibaüzenet .
és a jelenlegi állás aztzhiszem az enyémnekl a vége :
158 MHz = 2,83 GHz.
itt járok most, fut rendesen. Memoria : 2,5-7-3-3.ahogy Viktor javasolta.
Árpi6k lehet ,hogy neked szerencsésebb a procid, hogy 2,9 -et bír.Sajna az enyém csak ennyit. De azért 2,83 GHz CPU sebesség sem semmi.
Mindenkinek további jó tuningolást kívánok.
ui.: CPU hőfok nálam semmi emelkedés (zalmann 7000 cu ? )
[Szerkesztve] -
arpi6k
addikt
ez igaz...
-
arpi6k
addikt
Hmm. ez alapból 133. 133X2=266. Magyarán szólva ha nem tuningolok totál felesleges a 333Mhz-s ram?
-
arpi6k
addikt
161
-
arpi6k
addikt
Fú te nem tudom. Migyá restart, aztán megnézem.
-
arpi6k
addikt
A Cas latency time-nál a kisseb érték a jobb nem?
-
bulyu
csendes tag
Memória időzítések :
1: By speed
2: Manual
ezn belül :
-Cas latency timer : (2) 2,5 3
-Act to precharger delay : 8 7 (6) 5
-DRAM RAS# to cas delay : 4 (3) 2
-DRAM RAS#precharge : 4 (3) 2
A zárójelben lévő értékek az alapbeállítás, azaz a By speed.
Jelenleg az elsőt mertem megváltoztatni : Cas latency timer :2,5
a többit nem tudom, hogy mi.
Ha tudnál v.mit javasolni nagyon megköszönném. -
arpi6k
addikt
3Ghz-n nem megy, viszont 2.9en igen. Jelenleg is annyin fut. Feszültséget kellet emelni. Az eszközkezelő látja 2.4nek, de megnéztem a 3dmar system infoja hejesen veszi észre. Szerintem egy jobb hűtővel javítható lenne ez még. Jelenleg gyári intel van rajta. A memoriákkal mi legyen?
-
arpi6k
addikt
Ja és még valami! Megnéztem, és a win csak 2.4es nek látja. Ez gond?
-
arpi6k
addikt
Nos jelenleg 2.8Ghz nél járok. A romokhoz még nem nyúltam, a proci feszültség deffault. Megnéztem a ramokt és jelenleg ezek a beállítások sorban: 2.5, 7, 3, 3. Min érdemes változtatni és mennyire?
-
arpi6k
addikt
thx
-
arpi6k
addikt
Má nem kell kösz! Asszem megvan.
-
arpi6k
addikt
Ezt a pogit honnan tudom leszedni?
-
arpi6k
addikt
Megnézem ezt a memoria tuningot is. Erre nagyon kiváncsi vagyok. Amúgy futtattam egy 3dmarkot gyorsan, és úgy jó 600 pontot javult a tuning óta. Ez engem nem érdekel különösképpen, de itt tudtam a leggyorsabban leellenőrizni a változást.
-
arpi6k
addikt
Áhh semmi gond. Ez eddig is nagy segítség volt...
-
Viktor77
titán
Ja, biztos írtam hülyeséget is, de még nem aludtam egy percet se, tegnap óta fent vagyok. Úgyhogy ha van ilyen akkor sorry.
-
arpi6k
addikt
Értem. Thx!
-
Viktor77
titán
Erre mondok egy példát.
Mondjuk 200-as fsb-jű procid van(800psb), és ez egy 2.4C-s proci. Ha ezt te 3gigán akarod járatni, akkor az 250fsb. Így mivel már 500mhz-nél(és mondjuk a 400-as ramod nem bír ennyit) járnál ram frekibe, ezt oszthatod le az 5:4-es beállítással 400-ra. Erre mondják hogy aszinkronba járatod a memóriát. -
arpi6k
addikt
533as természetesen.
-
arpi6k
addikt
Ja és még valami. Az az osztó az mi? Mit csinál? Mért valószínűbb hogy úgy jobban megy majd a tuning?
-
arpi6k
addikt
Na a 2700Mhz működik nálam is. Lenne egy kérdésem: Amikor beállítom az PCI/Agp Frekit ugye fixre az nálam ha jól emlékszem 66/33Mhz. Mi van ha másra állítom? Ez pontosan mit jelent? Egyálltalán annyinak kell lennie? Más kérdés: A ramokat hol lehet állítgatni? Időzítéseket meg a többit.
-
arpi6k
addikt
Üdv!
Kösz mindenkinek. Megyek kipróbálom.Az eredményeket majd beirom.
-
bulyu
csendes tag
Sajnos csak 333 -as RAM -om van, az osztót csak 1:1 vagy 4:5 -re( CPU:RAM-- 4:5 ) tudom állítani. úgy gondolom, hogy 1:1 re állítva 166 MHz FSB -vel még el kellene mennie mivel így járna a ''névleges'' -én.
Esetleg a CPU feszt nem kellene kicsit feljebb tennem ?
Vagy a memória feszt is tudom állítabni, az maradjon?
köszi. -
bulyu
csendes tag
Tehát Abitosok figyelem. Ami biztos : IS7E alaplap tuning eseteén első lépés : PCI/AGP frekvencia = FIX. beállítva a BIOS -ban.
A továbbiakban vállalkozó kedvű sorstársak tuningötleteit várjuk.
Mindenkinek jó tuningolást !!
Sziasztok. -
bulyu
csendes tag
kedves Viktor77.
Nagyon köszönöm a hozzászólásaid. Megcsináltam a #7 -ben tanácsoltakat azzal a különbséggel, hogy PCI/AGP freki fix. aztán FSB 150 MHZ.
És lássék mindenki a tuningomat : 2700 Mhz. hibátlan. Már most így megy a gép, remélem így is marad jó sokáig, ha csak újabb tippek miatt nem csúszik feljebb.
Ezért szeretem az internetet.
Még egyszer köszönöm mindenkinek. sziasztok. -
bulyu
csendes tag
-
bulyu
csendes tag
üdvözöllek.
Örülök, hogy valaki végre segíteni akar.Én annyit tudok a PAT -ról, hogy ai INTEL a 875P jelű csipszetébe tette és kb. 6-8 % többletet ad a memória kezelésben. De ez a chipszet túl drága lett és az intel kiadta a 865PE jelű, butított olcsóbb szett-jét.
Ezen a chipszeten nem volt aktiválva a PAT. Az alaplapgyártók azonban rájöttek, hogyan lehet aktiválni ezt az opciót( mármint bekapcsolni a BIOS-ban a PAT -ot).és kiadták a BIOS frissítéseket. Némelyik alaplapgyártó már alapból bekepcsolta a PAT -ot. Így tett az Abit is az IS7E alaplapján. Csak elfelejtette, hogy v.kiknek esetleg ez nem kell (pl. a tunung miatt)
Nekem AUTO állásban van, de a CPUz prg. szerint( illetve akármelyik állításban van ) be van kapcsolva a PAT. magyarul nem tudom kikapcsolni.
Szívesen veszem a hozzászólásokat. előre is köszönök mindent. -
Viktor77
titán
Te valami nagyon benéztél. Az egyik legjobb tuninglapotok van. A PAT nálad eleve nem is megy mivel 533-as PSB-jű procid van. Viszont az ''Auto'' állás kikapcsolást jelent, legalábbis én így vettem észre magamnál.
Na szóval, első ugye a fix PCI/AGP beállítás(mint azt már valaki elöttem említette), aztán szép lassan(mondjuk 10mhz-esével) az fsb emelése, és közben számolgatni hogy mennyin jár a ram. Mivel 333-as ramról van szó, sztem a 350-es simán viszi, így el lehet menni az alap 133-as fsb-ről, olyan 165-ig. Ha kell emelj fesz-t, de 1.60v (mások szerint 1.65v) fölé sztem semiképpen ne menj. Így nagyjából a 3000Mhz közelébe lehet érni, persze ez nagyban függ a procitól, viszont az alaplaptól semmiképpen.
Ja, ez az egész 533-as PSB-jü procira, és 333mhz-es ramokra értendő.
Ha valami nem stimmel, majd jön erDOKe és kijavít. De kiindulásnak ez elég.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
bulyu
csendes tag
Kedves árpi6k.
Mivel a kettönk konfigurációja majdnem megegyezik, ( IS7E , 2,4 GHz / 533 / 512, 2x256 RAM ) úgy gondolom, hogy a tuning problémánk is egyezik, azaz nem lehet tuningolni ezt a lapot. Nekem sem megy csak egy-két MHz-el többet a CPU -m ebben a lapban. Van egy ún. PAT a chipkészletben amit nem tudok kikapcsolni a BIOS -ban . valószínű, hogy ez az oka, de még ha 1-2 MHz -el túl el is indul akkor sem látja a SATA winycsit.
Úgyhogy én veled együtt reménykedve várok valakire aki tudna segíteni ebben az ügyben.
Kösszönettel a segítségeket és mindenkinek BUÉK.
ui.:Az előző alaplapomban ( ABIT SA7 ) 2,7 GHz .n hónapokig hibátlanul ment.
[Szerkesztve] -
arpi6k
addikt
Hát igen jó lenne ha menne.
-
arpi6k
addikt
Üdv mindenkinek!
A délután fojamán megfogalmazódott bennem a gondolat hogy mi lenne ha kicsit megpöckölném a gépemet.Régen Abit BF6-os alaplapom volt 400as procival. Softmenu3, ment minden mint a karikacsapás. A proci még most is teszi a dolgát 540-en. Ezzel szemben a mostani gépemben hozzá sem tudok kezdeni a dolgokhoz. Annyi mindenet lehet állítgatni össze vissza hogy az őrület. Ja majd elfelejttettem, a gépem konfigja: Abit Is7-e lap, 2.4es Northwood proci, 2X256Mb Ram (333Mhz-s), Abit Gf4 Ti4200 64Mb. Hallotam róla hogy ezt a procit elég tisztességesen lehet húzni. Namost ehez szeretnék segítséget kérni! Pontosan hogy mit hogyan kell beállítani meg ilyenek, mit érdemes be ill ki kapcsolni a biosban. Gondolom számtalan ilyen jellegü kérdés merült már föl, de nincs időm több 100 oldalt végigolvasni.
A válaszokat előre is kösz! BEEEK!
Új hozzászólás Aktív témák
- ASRock X570 Phantom Gaming 4 Alaplap
- HyperX DDR4 16GB(2x8GB) 3600Mhz CL17
- Crucial Ballistix 16 GB (2x8 GB) 3600 MHz CL16 DDR4-kit eladó
- Kingston Fury Renegade rgb 32gb(2x16) KF436C16RB1AK2/32---aqua gari 2028.07.22
- Gigabyte GA-MA770-UD3 rev: 2.0 AMD AM3 alaplap + Phenom II X4 Black Edition 955 proci
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3244
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest