Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Bandit21

veterán

válasz zsoltee10 #9 üzenetére

Nem én, hanem édesapám. Közbeszerzési pályázatból építem ezt most, és ilyen mértékűt kb 4-5 évente lehet nyerni, mmint olyat amiben könyvírás külfökdi tanulmányutak, közvéleménykutatás mellett még marad gépre mondjuk 500e Ft. Lesz jövőre is erre a célra, csak nem 500e hanem 300. És abból kell toonert papírt bizbaszokat venni. Utána meg 3 évig csííí...
    De mondjuk 2 év mva nem lesz pénz az aktuális legújabb chipsetes alaplap+hozzávaló proci és ram vételére. Most 900e Ft-ra mondta azt apám (ő nem ért hozzá) h osszam el úgy h legyen belőle neki+a kollegájának 1-1 notebook, meg egy itthoni gép, úgy h maradjon még 100e tartalékba. Na hát gondolhatod h mennyit kellett ezzel sakkozni míg kijött. Mert ráadásul évente van lebontva ezért idén jött a gép+egy kisebb notebook 500-ból, jövőre jön a másik notebook 300-ból. Plusz még a vga, proci zalman hűtése házventik és a fordulatszámszabályozó, h ne legyen olyan hangja mint egy 747-es jumbo-nak.
    Eladni persze semmit se lehet mert egyetemi leltár alatt van. Szóval ezért nem lehet 1,5 2 évre tervezni. És ezért vannak kompromisszumok. Inkább 2*256infenon ram, nem pedig kingston 434Mhz-es v jobb, hanem majd 1 év mva még 2*256 infefnon 400-as. Ezért van 19''es helyett 17-es monitor, (az viszont Samsung 757nf) Ezért van Asus helyett Abit lap. Ami viszont van azt bár nem extrém (víz) hűtéssel de megpróbálom minél strapabíróbbá, élettartamban maradandóbbá tenni. Biztos nem emléxel, de ezért volt tavasszal kb 5-10 topicom 2-3 hónapon át h miből milyet, melyik márka stb és amikor összeállt akkor is még 1 hónapig kértem a véleményeket h tuti menjen minden. Szóval ez van.
    Amúgy fönnvagyok rudi oldalán van teszt meg minden olvastam a Tiedet is! Köszi az érdeklődést!

Aktív témák