- Otthoni időjárás-állomás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A GlobalFoundries kezébe került a MIPS
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bronz hatásfokú Rosewill tápok 12V-2x6 csatolóval
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
stratova #38682 üzenetére
A HT-shoz meg azt, hogy ehhez bejött egy szorzó (HT szorzó), ami az általunk ismert prociknál 4x vagy 5x volt, így 800, illetve 1000 MHz-et adott ki. Más szóval, a HT órajel 800, illetve 1000 MHz volt, ma meg már nem is tudom, mennyi. De mindennek az alapja a gyárilag 200 MHz-es órajel volt sokáig (AMD CPU-knál ma is, APU-knál 100), ebből képződött a többi órajel (pontosabban a memória órajelét a magórajelekből osztotta vissza, ez Bulldozeren már másképp van).
-
dezz
nagyúr
válasz
stratova #38682 üzenetére
Amihez tegyük hozzá, hogy K8-on és K10-en a 100, 133 és 166 MHz sosem volt alkalmazva, sőt nem is találkoztam olyan BIOS-szal, ahol 200 MHz alá lehetett volna menni.
(#38679) Valdez: Amúgy igen, Bulldozeren is 200 MHz a default, CPU-k esetén, de pl. az APU-knál átálltak 100 MHz-re (sőt, már a Llanónál [K11.5]).
-
dezz
nagyúr
válasz
stratova #38673 üzenetére
Mint írtam, nem az FSB-n volt a lényeg (ami, mint írtam, általában idézőjelbe téve szerepelt és többször jeleztem a kezdőknek, mi a helyzet vele), hanem a 200 MHz-en!
Az egész egy ehhez hasonló topikból lett kiemelve (még akkor), ahol arra próbáltam tanítgatni másokat, hogy kell tuningolni az AMD procikat (a sajátomat is jól meg tudtam húzni). És akkor jött ez az ember, hogy milyen hülyeség az, hogy az "FSB" AMD-n gyártilag mindig 200 MHz, és csak tuningolva lesz magasabb... És azóta is ez a vesszőparipája! De valaki mondja már meg neki végre, hogy ez valóban így van!
-
dezz
nagyúr
Sziasztok!
Van itt egy ember, aki már 10 éve idegesít azzal, hogy aláírásba tette az alábbi kijelentést tőlem, és baromságnak nevezi. (Őt is ideirányítottam máshonnan, ahol sokadjára hozta ezt fel.) Tehát ez még a K8 érából való:
"2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb."
Képtelen megérteni, hogy ez nem Intel, itt gyárilag valóban mindig 200 MHz a clock. Az lehetne még a kifogása, hogy FSB-nek neveztem azt, amit ma már HT ref. clocknak nevezünk (de van még 1-2 neve), de ha valaki emlékszik azokra az időkre, még mindenki FSB-nek nevezte, mert nem volt más jól ismert név, sok BIOS-ban is így szerepelt, sőt még a CPUZ-ben is. Ráadásul én általában idézőjelbe tettem ("FSB"), és nem egyszer megjegyeztem, hogy ez már nem az az FSB, mint akkoriban és még egy ideig Intelnél, illetve a K7-nél.
Nos, mit gondoltok erről?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest