- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nTopee
csendes tag
Üdv.!
Szeretnék egy kicsit húzni procimon, ehhez kéne segítség. CPU voltage AUTO-n van BIOS-ban viszont azt nem árulja el hogy magától mennyire állítja. Milyen feszültségekkel kéne indítanom hogy alapórajelen stabil legyen? AUTO-val nem szeretném húzni mert jó lenne ha a lehető legkevesebb fesszel lenne stabil 4GHZ körül. Egy i7 965X-ről van szó sabertooth x58lapban egy hx850w PSU-val és h100i push'n'pull hűtéssel, tehát minden körülmény adott. Vcoret ennyire kéne állítanom?(1.200v?) -
nTopee
csendes tag
Hali!
Nemrég egy h100i-vel bővítettem a konfigomat, majd egy kis tesztelgetéssel és egy elég izmos hőpasztával elértem a számomra ideális hőmérsékletet. Az egyetlen problémám, hogy hiába a rakás venti a házba, az alaplapom (legalábbis szerintem) túlzottan melegszik..IDLE tempek 800rpm-en gyári ventikkel:
A kérdésem hogy ez OC-nál még mennyire fog emelkedni, illetve hogy az normális, hogy az NB hőmérséklete kétszerese a processzor hőmérsékletének? Ha valami ventit próbálnék tákolni a passzívra (Sabertooth x58) az megoldaná a problémát? -
nTopee
csendes tag
Hali!
Szeretném konfigomat overclockolni, de teljesen új vagyok a témában. Elolvastam rengeteg oldalt, de végül nem jöttem rá, hogy hogyan is kéne konkrétan nekiállnom. Conf.:Asus sabertooth x58, intel core i7 965x, corsair h100i cooling, 3x2gb ocz platinum, chieftec 550w táp. A legtöbb ember 4ghz-n 133MhzX30-on használja, de pl. 205Mhz x20-as megoldást is láttam. A ramokat szeretnék a gyári 1866os órajelen hagyni, semmi mást nem akarok húzni, csak a procit. Esetemben a szorzót lenne érdemes növelni vagy a bus speedet? 4ghz-t kb milyen fesszel tudnék elérni? -
nTopee
csendes tag
Üdv!
A kérdésem lenne:
Szeretném overclockolni a procimat amihez a BIOS-ban van egy ilyen jó kis 1 kattintásos megoldás, miszerint ha berakom pl. hogy intel xtreme 3800, akkor magától átállít mindent és felhúzza 3.8Ghz-ra.Az egyetlen problémám, hogy nem vagyok benne biztos hogy hőmérsékletileg bírná.Egy Cooler master hyper 212 plus-t használok. Utánanéztem és olyan teszteket találtam vele, melyek szerint különböző procikat stabil 4Ghz-n használnak vele. Az egyetlen problémám, hogy az én konfigomba-ami egy Asus Sabertooth z58-ból és egy Intel-i7 965x-ből áll- ez a venti egy Thermaltake házban +a házra felszerelt 5db extra ventivel(melyek szabályosan huzatot csinálnak a gépbe) nekem a gyári órajelen(3.2Ghz) a proci magok max terheléssel 65 fokig mennek, ami alapból több mint amit egyes emberek 4Ghz oc mellé írnak....A kérdésem, hogy mviel tudnék esetleg még a hőmérsékleten javítani, illetve hogy ezzel az összeállítással tudnám-e overclockolni a procit.(A gép szellőzéséről még annyit hogy északi híd 40fok fölé nem megy, vinyók 26 fokos szobában 26-27 fokosak, GPU is elketyeg terhelés alatt 60fokon ami egy gyengeventis gainward kártyától nem rossz teljesítmény, maga az alap CPU hőmérsékletét az AIDA terhelés alatt 35-40fok közé teszi)Előre is köszi annak aki végigolvassa.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-12700KF 12-Core 2.7GHz LGA1700 Box (25M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- i7 12700k 2026.07.23ig aqua gari
- Amd ryzen 5950x + Msi x570s carbon wifi + Team Group 8Pack Edition 32GB samsung b die .
- AMD Ryzen 7 5700X BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch (minimálisan használt)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman ZM-T7 Corsair 550W
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest