Új hozzászólás Aktív témák
-
Marcsello31
őstag
válasz
zsigomark3 #47045 üzenetére
Szia! Az a gondom hogy mire eljutnék idáig, vagy háromszor leáll a merevlemez, nincs ideje megnézni, még annyit csinálhatok hogy cserélgethetem a kábeleket, de, szerintem valami megsérült benne, mert úgy kattog hogy kész. felpörög, leál, felpörög leáll majd elsem indul.
A gépem többet ér mint a lemez, ill nem ér annyit hogy kísérletezzek vele, De gondolom nem vágja haza a gépet.
-
Adiking
tag
válasz
zsigomark3 #47041 üzenetére
Köszönöm
, továbbítom
-
laci921225
csendes tag
válasz
zsigomark3 #47033 üzenetére
Cold warban kicsit melegedik ilyen 78 fok körül van ezért gondoltam rá hogy kicsit alul feszelem.
Egyik ismerősömnek a 9700k 1.130Von megy lassan már egy éve -
Marcsello31
őstag
válasz
zsigomark3 #47017 üzenetére
De ha sok a problémánk, akkor orvosi mri helyett is használható a készülék
-
Marcsello31
őstag
válasz
zsigomark3 #46986 üzenetére
Ok, köszönöm a segítséget, így már értem. köszi.
-
Marcsello31
őstag
válasz
zsigomark3 #46983 üzenetére
Megnéztem a videókártyát, ez kompatibilis lenne a lapommal? "buta kérdés".
-
taknyí
senior tag
válasz
zsigomark3 #46980 üzenetére
+1
Marcsello31 (#46979:
ha nem változtak a lehetőségeid jelentősen FX-8350 (15K), ha van piacon 8370 nincs sok difi árban, nyilvánvalóan zsákutca, de rx570-580 kártyával, BFV is jól megy, öcsémnek ez van nem panaszkodik. Ha van della akkor váltás, dobd fel az egészet ide: beárazás. -
Marcsello31
őstag
válasz
zsigomark3 #46980 üzenetére
Köszönöm hogy gyorsan válaszoltál, akkor nem sok értelme van ebbe költeni, mondjuk erre a válaszra számítottam valahol, a processzorom egy AMD FX-6300 unlockolt proci (:.
gondolom a spidermanhez hasonló játékok ezen a gépen felejtősek,de azért írtam ezt a játékot, mert grafikailag a többi is hasonló, az új Age of empire játék simán elfut ezen is, az autós játék gond nélkül fut amit a storeban töltöttem le. Pl Az Asphalt9 is, De a GTA 5 már akad az nem megy.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
zsigomark3 #46783 üzenetére
Szia!
Köszi! Akkor megnézem majd azt a két cikket.
Közben eszembe jutott még egy dolog, ami miatt win alól akartam húzni.
Nem tudom, hogy tuningnál csak akkor ugrik a kívánt értékre mikor terhelve van a gép, mint az alap boost a procinál vagy mindig emelt teljesítményen fog járni?
A gépet nem csak játékra használom, de csak játéknál kellene az emelt teljesítmény.A ventilátorokat a bios-ban állítottam be.
Amikor kell, akkor magasabb fokozatra kapcsolnak.
Bár elég halkak, talán az sem zavarna, ha mindig teljes fordulaton járnának.
Ezt majd még kitapasztalom.A GPU MSI.
-
Kovács86
tag
válasz
zsigomark3 #46763 üzenetére
45$-os alaplapban nem szokott lenni, a bios-edit bogarászás az esélyesebb.
Ahhoz van szoftver?
-
Csokishurka
őstag
válasz
zsigomark3 #46750 üzenetére
Igen R5 3600.
Nem, vettem rá egy freezer 34 esports duo-t.
ha normális a hűtés akkor nem szükséges? -
törölt tag
válasz
zsigomark3 #46629 üzenetére
Power limit van, monitorozok és ki is jelzi. Hűtése elég combos szerencsére ennek a gépnek.
-
törölt tag
válasz
zsigomark3 #46627 üzenetére
A gondom az, hogy turbo nélkül csak 2200MHz az órajel, ami alacsony. Most úgy oldottam meg, hogy a BIOS-ban ki van kapcsolva a turbo és -0.150V offset van beállítva. Így indul a gép és, ha más nem írja felül, akkor így fut folyamatosan. Például linux alatt majd nem írja felül más és ezzel a sebességgel dolgozik.
Aztán win alatt a ThrottleStop bekapcsolja a turbot, tartja a -150mV vcore offset-et és limitálja a turbo-t 3300MHz-en. Nekem fontos, hogy ne legyen játék alatt, hogy meglódul a cpu a turbo miatt, de rövid idő utána power limit visszaveszi az órajelet, mert ilyenkor akadások léphetnek fel. Most IBT-vel tesztelek, picit kilép a tdp keretből (46-48W), de nem jelez a TS power limitet. Gondolom akkor játék alatt is bírni fogja. -
törölt tag
válasz
zsigomark3 #46625 üzenetére
Valóban az, köszi. De úgy nézem kizárólag Turbo letiltása mellett működik. Ha bekapcsolom akkor magasabb értékeket vesz fel.
Igazából azzal küzdök a laptopon, hogy alacsonyabb szorzóra vegyem a Turbo-t, mint a gyári maximum és alacsonyabbra a VCore értéket, hogy a 45W TDP limitbe benne tudjak maradni, ne legyen PowerLimit Throttling.
ThrottleStop-al sikerült egy ~3300MHz értéket beállítani ami fix VCore érték mellett belefér a PowerLimit 45W értékébe és IntelBurnTest alatt sem lép ki belőle.
Ugyanezt akarnám beállítani BIOS-ban, de egyelőre nem sikerül.Például: Csak 5-6 Core használat esetén engedi beállítani a 33-as szorzót, 1-4 Core használat esetén a gyári értékekre áll vissza, ami túl magas sajnos.
Illetve még nem sikerült megtudnom, hogy turbo esetén miért megy a beállított (override) érték fölé. -
pellesmartin
tag
válasz
zsigomark3 #46494 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- ZIDOO médialejátszók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest