- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen joysticket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Curtain #47196 üzenetére
Így alap 100MHz-en van igen.
Ez az, amit felvihetsz még biztonsággal ~103MHz-re (10000->10300).#47197 JulianSinulf: Én az ilyen játékokat szoktam letörölni, ha rövid időn belül nem javítják.
Általában véve: Az a helyzet, hogy a programozók szerint továbbra sem egyszerű párhuzamosítani játékokat, amikben tipikusan on-demand történnek az események.ZEN-nél viszont érdemes tuningolni a memóriavezérlőt, mert az architektúrából fakadóan kicsit lassúcska a memória latency. Gondolom ezt próbálják meg kompenzálni a nagy cache mérettel. Úgyhogy tuningolni kell az Infinity Fabric-ot és a RAM-ot + Ramból a dual channel mellett legyen 4db RANK. Ezekkel összességében sokat lehet javítani a low 1%/0,1% fps lagokon.
Ryzennél nem az 1 szálas proci erő a kevés, hanem az architektúra adottsága, hogy a RAM latency lassúcska. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Curtain #47194 üzenetére
Pedig legutóbb, mikor warzone-t benchmarkoltam és néztem teszteket, akkor az volt a konklúzió hogy annál a játéknál erősen számít az 1 szálas teljesítmény. Főleg 2-3 szálat terhel, a többi csak "dísznek" terhelte.... 3-4 szálig szépen skálázódik, több szálnál, már szinte semmi teljesítménytöbblet nem volt.
Igaz ez kb. 2-3 éve, azóta lehet változott. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Curtain #47191 üzenetére
Először érdemes leszedni a Thaiphoon Burner programot: https://softnology.biz/files.html
Ezzel ki tudod olvasni a RAM modulokból az SPD infókat. Amiből a legérdekesebb lesz a "DRAM Components". Ez mondja meg, hogy milyen gyártmányú DRAM chipek vannak a RAM modulokon.Az alapján majd rá lehet keresni, hogy mások milyen tuningot értek el vele, illetve milyen potenciál lehet benne. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Curtain #47189 üzenetére
Ui.: Ha már Z deszkát van, rákerestem ebay-en, aliexpresen 21-22K forintért lehet szerezni 3770K-t. Azzal +20% órajel biztos elérhető. A Hardveraprón, meg látszólag 15K-ért eladható egy 3770. Annyit talán megér.
És nem ártana a rendszer RAM-ból is kihozni a max tempót, vagy akár azt is cserélni olyanra, amivel jóval gyorsabb RAm sebesség elérhető. Gyanítom DDR3-t is relatíve olcsón cserélni tudnád egy jóval gyorsabbra, ha épp nem tuning RAM-od van. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Curtain #47189 üzenetére
103Mhz FSB-ig még teljesen nyugodtan vállalható. Az újabb alaplapoknál sokszor eddig engedélyezik a non-K procik esetében. Persze lehet, hogy bírja felette is, de lehet hogy nem. Ez szerencse és szerencsétlenség kérdése. 103MHz az csupán +3%, ami még bele kell férjen minden IC esetében.
Na erre a +3%-ra írtam először, hogy szerintem tök felesleges, hiszen a +3% a gyakorlatban nem tud hasznosulni teljes egészében az fps-ben, hiszen nem csak a proci erőtől függ az fps. Hanem pl. RAM tempótól is. És ha már szóba került a RAM, valószínű annak a tuningjával sokkal komolyabb eredményt is elérhetsz fps-ben, hiszen a a régi i7-nek relatíve kicsi L1/L2/L3 cache mérete van, úgyhogy újabb játékokban biztos többet dolgozik a RAM-ban. Gyanítom, hogy minden RAM és csökkentett latency finomhangolás sokat számíthat, ahogy az újabb platformoknál is számít. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Curtain #47183 üzenetére
Az elméleti tunningnak (4,3Ghz/4,1Ghz) is csak egy töredéke jelentkezik az fps-ben. Azért az 1-2% plusz teljesítményért nem érdemes. Pláne, hogy FSB-vel tunningolsz gondolom, ami váratlan instabilitást is okozhat. Vagy szimplán nem bírja majd valamelyik alkatrész az FSB tuningot és megadja magát idővel. Szerintem nem érdemes. Vagy próbáld lecserélni a procit K-s példányra és akkor nyugodtan lehet húzni a szorzózót.
Esetleg keress K-s procit aliexpress-en vagy ebay-en. Régi procikat néha elég baráti áron ki lehet fogni arra felé.Enhanced turbo gyanítom a hasonló mint az újabb Intel platformokon a multicore enhancement. Emlékeim szerint a teljesítményre vonatkozó hatása a gyakorlatban marginális, cserébe a CPU fogyasztás érzékelhetően megnő. Tipikusan nem szokták bekapcsolni. Lehet van olyan körülmény, mikor van hatása, de én nem ismerem azt a kivételes esetet, ha egyáltalán van ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen joysticket vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged