- Melyik tápegységet vegyem?
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ZIDOO médialejátszók
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Curtain
senior tag
válasz
Aprósólyom #47195 üzenetére
-
Curtain
senior tag
válasz
Aprósólyom #47193 üzenetére
Köszönöm, megnézem! Ezt a procit is itt vettem hardveraprón. 20ezerért mennek, a K-s olyan 30körül. Várok egy kicsit aztán lehet lecserélem ha találok egy jó ajánlatot. A CpuZ mutatja a bclk értéket?
-
Curtain
senior tag
válasz
Aprósólyom #47190 üzenetére
Mezei Gskill Aegis 1600mhz-es ramjaim vannak, nem tudom ezekkel mit lehet kezdeni.
-
Curtain
senior tag
Viszont csak nem hagy nyugodni a dolog.
Még annyit hogy ha nem állítgatom a Bclk értéket akkor semmi kárt sem tudok tenni a hardverekben igaz?
-
Curtain
senior tag
válasz
Aprósólyom #47187 üzenetére
Köszönöm! Szerintem sokat jelent ez a tuning abból a szempontból hogy így sokkal jobban ki tudja hajtani a videókártyát. Meg azért így mind a négy mag 4.1Ghz-n megy, míg a sima turbo boost-al csak egy mag megy maximumon (3.9Ghz). Közben visszaolvastam itt a topikban és többen is oc-zták ennyire a sima 3770-et. Ha veszélyes lenne gondolom nem engedné csak úgy felemelni a lap a szorzót. Külföldi oldalakon is írták hogy 4.1-4.2Ghz-n és kb 1.2v feszültségen teljesen biztonságos az oc ennél a processzornál. Az enhance turbo-t kikapcsoltam és szerintem így hagyom. Prime95 sem dob hibát, ment majdnem egy órán keresztül. Mondjuk annyi hátránya van hogy folyamatosan 4.1-en mennek a magok, nem veszi vissza őket.
-
Curtain
senior tag
válasz
Aprósólyom #47184 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Mondjuk lehet hogy csak beképzelem de most játszottam egy kört a Warzone 2-vel és mintha magasabb lenne a gpu használat így 4.1Ghz-en, bekapcsolt enhance turbo-val. Most folyamatosan 80% felett van, az előtt beesett 60-70re is. A minimum fps nem több de az avg és a max magasabb lett valamennyivel. Azt olvastam hogy ha nem magas a cpu feszültség akkor biztonságos az oc a sima 3770-en is. 3.9Ghz-n 1.5v-volt most 4.1-en 1.2v terhelés alatt. Ezt az alaplap állította be így. Laikus vagyok a témában, nem értek hozzá. Minden jótanácsot elfogadok.
-
Curtain
senior tag
Sziasztok! Van egy régi msi z77-es alaplapom, benne egy sima i7 3770. Gondoltam ha már Z-s lap, megpróbálom feljebb venni az órajeleket. (tudom a komolyabb tuninghoz K-s proci kéne). Kipróbáltam 4.1Ghz-en és stabil a proci, max terhelésnél is csak 65fok. Engedné felrakni még 4.3Ghz-re. Van értelme megpróbálnom? Egy Gtx1070-van mellette, jó lenne ha minnél jobban kihajtaná. A másik kérdésem pedig az hogy a biosban van egy "Enhanced Turbo" menüpont, ami ki van kapcsolva. Ez mire jó? Bocsi a láma kérdésekért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- i3-7100 / G4400 CPU, Több db + Garancia + Számla!!!
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Villámgyors memória, ami megváltoztatja a játékot! RENDELÈSRE!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest