Hirdetés
- 3DMark Vantage eredmények
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ktomek
aktív tag
válasz
Skynet258
üzenetére
a memória szorzója szabadon állítható (többnyire), és nincs beosztva 2-re, meg 4-re... Nekem például 2.5-ös a szorzóm, mégse ddr 2.5-öm van, hanem ddr2
Ezt nem értem, h miért írtad...
(amúgy nekem is 667-es osztással megy az amúgy 800-as ramom, a húzás miatt)A 4x-es fsb, ahogy te fogalmaztál, köszönő viszonyban nincs a ddr2-vel, ez a felszorzás a procira vonatkozik
Ezt megint nem értem.
Eleve hogy írhatsz ilyet, hogy "köszönő viszonyban sincs" ? Tehát semmi közük egymáshoz? Mint mondjuk a bokszkesztyű, meg a narancslé?
Azért a gyakorlatban, ha ÉN, az OSTOBA, 200MHz-es fsb beállítással (*10=2GHz proc órajel) "beteszek a gépembe" egy ddr2 800MHz-es modult (ami ki tudja miért, de 800MHz-en megy, és a bios-ban is azt látom, hogy cpu:ddr=1:4) , és mondjuk viccből vissza veszem az fsb-t 1MHz-cel, akkor hihetetlen módon a ram órajele 796-ra változik.
Azért ez egy erős "köszönő viszony"!
Persze máshogy is szorozgathatom a mem órajelet, de mindennek az fsb lesz az alapja...Amúgy az Intel platformot nem ismerem, ami valóban ciki, ezt elismerem.
Kösz az olvasmányt! Igazán hasznos, de mintha már olvastam volna hasonlókat.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 3DMark Vantage eredmények
- Xbox Series X|S
- Google Pixel topik
- Reklámblokkolók topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Papírvékony a jövő a Samsungnál: íme, a Galaxy TriFold!
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Intel Core i7-9700 CPU LGA 1151 + GIGABYTE Z390 UD
- FÉLÁRON!!! Intel Core i3-13100 4-Core 3.4GHz LGA1700 Processzor
- Intel Core Ultra 7 265 20-Core (30M Cache, up to 5.30 GHz) LGA1851 OEM Processzor!
- Új, garanciás processzorok - Áfás számlával
- Intel Core Ultra 5 235 14-Core (24M Cache, up to 5.00 GHz) LGA1851 OEM PROCESSZOR!
- Apple iPhone 12 Mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3957, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Acer Travelmate X314 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest