- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- RAM topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Monitor hiba topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
geckowize
őstag
válasz
darál0w #24209 üzenetére
A 265-ös ref clockkal eljutottam a végéig, 13x265-ig, ami 3445 MHhz, windows betöltött, de sajnos prime95 smallffts közben újraindult a gép, úgyhogy ezt nem nevezném stabilnak.
Fesz emeléssel gondolom stabillá lehetne tenni, csak fogalmam sincs, hogy mennyire emeljem, milyen léptékben, ebben ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném.
12,5-re visszavett cpu szorzóval 3313 MHz-en megy, fél óra smallffts lement, fél óra blend is lement, úgyhogy ez stabilnak mondható.
Utóbbi tesztek közben néztem a hőmérsékleteket, Scythe Katana 3 elég jól lehűti procit (CPU max 47°C, magok max 43°C), csak az alaplap miatt aggódik, mert az 64°C.
Alaplapra is vonatkozik, hogy ne legyen huzamosabb ideig 60°C felett? Mert akkor lehet el kéne gondolkodnom ütősebb alaplapi hűtésen, így néz ki, ezzel mit lehetne kezdeni? -
geckowize
őstag
válasz
darál0w #24209 üzenetére
A ramok sosem mentek 800 mhz felett, egyszer próbáltam ki 900 mhz-cel, nem adott képet a gép...
Most 2,66x265=705 mhz-en mennek, 3,3-as szorzóval már lehet nem indulna (875)... Hyper-X-nek meddig kéne bírnia? Mert elviekben magasabb órajelet bír feszemelés nélkül. Csak mennyi az az annyi? Időzítésekkel kéne babrálni? Magasabb (lassabb) időzítéseken fut csak magasabb mhz-en?Visszafelé mentem 280 mhz-től és 265 mhz-es ref clockon már nem hibázott prime95. Akkor a további tuning gondolom abban merülhet ki, hogy a cpu szorzót emelem 10-ről, és mivel nem black edition, de az alapórajel az 200x13, ezért 13-ig elmehetek elvileg nem? Így akkor az 3,445 ghz lenne, ami nem rossz.
NB szorzót meg HT szorzót úgy válasszam, hogy maradjon alapórajelhez (nb: 1600, ht: 1000) közel? Egyik sem hoz jelentős teljesítményjavulást ha húzom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen program, ami...?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest