- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Forr az AI-láz, az Apple tőzsdei rekordját is túlszárnyalta az NVIDIA
- Félrevezető akciók miatt büntették meg a Sheint
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dell notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
darál0w #30945 üzenetére
Azt nem néztem, hogy én is elírtam
Most éppen azt lesem, hogy 1,475V-nál is stabil-e a proci. Ha ez stabil, akkor marad ez a 3,9GHz teszt idejére. A CPU/NB feszt növeltem annó +0,1V-al, de nem segített. Mivel általában újraindulgatott, nem foglalkoztam a sima NB-fesz-el. Majd meglesem azt is. Kösz!
Egyenlőre a proci hőfokai jók. 4GHz-en sem ment 57-fok fölé, amíg nem fagyott
Majd jövök telefonról, ha a segítségeddel megfőztem a gépem
.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
darál0w #30942 üzenetére
Tudom, nem szokásod
.
Hát tulajdonképpen, mi az a fesz.+, amit elvisel egy proci tuningolás esetén. Egy-két tized vagy század volt, amit még pluszban érdemes ráadni?
Bár gyanús, hogy közben elértem a végét, így most kicsit tanácstalan vagyok, hova tovább.
1,48V-on 3,9GHz kiugrott belőle, már majd egy órája fut a Prime95 hiba nélkül. De ez fölött már hibázik(4GHz). Próbáltam NB-fesz-re is adni, de nem javult. Ezek szerint ez a vége a procinak? Vagy van valami ötleted? -
szilrobi
aktív tag
-
MATEO6600
őstag
válasz
darál0w #30912 üzenetére
Nyomtam egy Defaultot majd mindent beállítottam de természetesen így se jó... Egyszerűbb lenne 2.8 ghz-en futtatni, csak oda nem tudom a többi beállítást.
Eddig se bootolt be mindig, de ha 1szer bebootolt (2-3. próbálkozás) akkor utána már csak alvó állapotba kapcsoltam a gépet és teljesen stabil volt.
Most 10. próbálkozásra se indul be így. -
Dusee
őstag
válasz
darál0w #30893 üzenetére
az NB az az "FSB" és az NB szorzójának eredménye, ha jól tudom?!
mert akkor nem értem...
levettem a NB szorzóját 9-esre, 240-es "FSB"-vel akkor annak 2160-nak kéne lennie, de a CPU-Z 2400-at ír hozzá.
a HT-t levettem 2GHz-re, így most megy 1,4V-on auto fesz beállításokkal, bár Prime95-ben az egyik mag már kiesett. -
Dusee
őstag
válasz
darál0w #30887 üzenetére
az a vicces az egészben, hogy gyári hűtővel, 240-es fsb-vel, auto feszekkel ment a gép, most meg így elindulni se akar...
olvastam már ezt az írást, de nem jött el tőle a megváltás, csak még jobban összezavart
én arra gondoltam, hátha van valakinek valami bevált beállítás erre a konfigra, vagy hasonlóra, és ahhoz igazítanám az enyémet.
tudom, hogy nem mai darab ez a proci, de hátha nem csak én vagyok ilyen elvetemült, hogy ilyet használjak
a topikja meg eléggé kihalt, azért ide tettem fel a kérdésem, igényem. -
Mkopi
csendes tag
válasz
darál0w #30881 üzenetére
Biosba nem csinál semmit 40fokot mutat meg 38-at azt se több se kevessebb. Everest meg alapjáraton 26-ot mutat sisoftwares sandria az 28-at mutat terhelésnél meg 35foknál tovább nem megy a mérő Everestben sem meg a másikban sem. Most ez lehet vagy hülyeségeket írnak. Nem tudom a bios is mért mutat mindig 38-40et meg van bolondulva az érzékelője vagy nem tudom
Amugy a crysis 2 nél is a viz beremeg nem tudom mért. Ki vagyok ettől a géptől márEzért jó a konzol berakod a cd-t és már is megy minden mint a karikacsapás
-
Mkopi
csendes tag
válasz
darál0w #30875 üzenetére
Szia! Elolvastam amit írtál . De sajnos még mindig nem jó. Na de most vissza rajtam a procit az alapra 2magra mondom kiprobálom, igy hogy megy, meg a höfokot letesztelem hogy mennyit mutat. Na de a Bios apal höfoknak mutatja a procit 40foknak nem tudom hogy hogy de az Everest meg a Sisoftware sandria az 100%-kos terhelés alat mutat max 34-35C. Ez hogy van? És most 3.6on megy a 2 mag és igy is ugyan ennyit mutat. Másik mikor unlokolva van a proci és megy a 4 mag akkor is 40C mutat a Bios. Nem értem lehet frisiteni kéne a Biost? Mert nem hiszem hogy ezzel a hütésel 40c fok alapból a 2 mag és a 4 mag is. Ja és azt sem értem hogy a Cpu-z mért mutatja a wattot 4 magon 143-nak. Mikor a négymagosok alapbol 123wattot esznak ha jól olvastam a cikbe.
Válaszodat elölre is köszönöm. -
rvn_10
senior tag
válasz
darál0w #30862 üzenetére
Sziasztok!
Eddig egy e8200 asom volt. Most újítottm és valahogy nem úgy néz ki a bios mint megszoktam. Valaki tudnak segíteni, hogy mi micsoda, mert ez igy egyszerre nagyon sok. Ugye a két proci teljesen máshogy tuningolható és a régit vágtam, mi micsaoda de itt már nem annyira
-
-
mmcc02
tag
válasz
darál0w #30814 üzenetére
A hiba az meg. De hogy miért ment eddig stabilan, s most miért nem megy, azt nem tudom.
Visszaosztani nem tudom, 2féle ramórajelbeállítás van, 667/800. Időzítés CL6-6-6-15, lazábbat itt sem tudok beállítani.
275 MHz-es FSB-n még stabil, 277en fagy.
(egyébként 333-as FSB-n menne 13-as szorzóval.) Ezek szerint ennyit tud ez a fapados lap.(#30815) VaniliásRönk:
Köszönöm, jó tudni! -
mmcc02
tag
válasz
darál0w #30812 üzenetére
Na, az egyik RAM-modulnak nem tetszik a magasabb órajel, egyesével kipróbáltam. Egyik modul vége ezek szerint kb. 920 MHz, a másik megy 1000 fölött is...
Magasabb órajelhez pedig hideg és nagyobb feszültség kell(ene). Ha feszt emelek, még hamarább kifagy (), a + ventinek pedig semmi hatása (órajel szempontjából).
-
KillBorn
senior tag
válasz
darál0w #30800 üzenetére
Áhh...mostmár nem foglalkozom vele...3.5-re akartam felhúzni, 1.275V mellett...
Turbo Coreral 3.6-on megy ha játszok...igaz akkor 1.4V-ra adja neki, meg 140W-ra, de "idle"-ben 61W 800Mhz...az lett volna az igazi ha 1.275V / 3.5 Ghz és 800Mhz / xx Volt között váltogat...de ha kikapcsol a Q&C 3.5Ghz-nél már, akkor inkább a TC-s megoldás, mint az állandó 3.5Ghz és a 1.275V, vagy inkább TC mint egy alacsonyabb szorzón valami alacsonyabb órajel, ami nem sokkal magasabb mint az alap 3.2 + C&Q működése.Köszi a segítséget srácok!
-
KillBorn
senior tag
-
pepperhaj
tag
válasz
darál0w #30764 üzenetére
Sajnos a Bios fissités nem oldotta meg a gondomat... A lírásban 300as fsb-ről meg giga lapról beszél a szerző hát a giga lap stimmel csak az fsb nem...Ha a ramokat visszaosztom akkor nem kell buherálnom az időzítésükkel? jó lenne legalább 1 250es fsb m akkor a ramjaim is 1000en mennének. Valaki?
-
-
Crossfit007
senior tag
válasz
darál0w #30707 üzenetére
Más gyártási technologia, alaplap droppol, többet ír ki, mint amennyit valójában kap, vagy kevesebbet ír ki stb...
Minden chipnek megvan az egyedi tűréshatára!!
Én se tudtam a tegnapi napig, hogy a C3-mas Deneb-ek nem kaphatnak 1.5V-ot 24/7-re, mint a C2-esek pl, azok egészen 1.5V-ig használhatóak biztonságosan hosszútávon.
C3-masoknak az ajánlás 1.4V, extrém esetekben 1.425V.
Hát nemtudom, a Deneb topicban több kolléga is megerősítette ezt, én is azután kaptam észbe és néztem meg, amit mondtak.
Nekem bőven jó 4.1-en 1.425V mellett, hőfok is végig 55 fok alatt marad, ráadásul még a nagy hőségben is.
Mondj olyan játékot, meg programot ami többet profitál 4.1-hez képest mondjuk 4.3-mon? -
Crossfit007
senior tag
-
Crossfit007
senior tag
válasz
darál0w #30703 üzenetére
Igen, csak nehogy egyből megfőzze a prociját...
C3-mas Phenomok-nak meg AMD szerint 24/7-re 1.425V a max ajánlás, akár le tudja hűteni akár nem, a C3-mas stepping már degradálódik állítólag 1.45V környékétől fölfele tutira. :S
Rossz belegondolni, mikor én is hősködtem az 1.475-1.5V-al, csoda, hogy nem küldtem szét a procimat... -
-
-
Zolee11
senior tag
válasz
darál0w #30460 üzenetére
Egyenként nem próbáltam csak.
Mivel kittről van szó, és együtt használom, már 2 éve, csak eddig egy X3-assal használtam, és nem volt olyan probléma, hogy futtattam volna a Prime95-öt, de esetleg hétvégén megnézem. Illetve anno futtattam mikor megpróbáltam aktiválni a 4. magot, de elég hamar lelőtte gépet, így nem próbálkoztam vele sokat.
Így sajnos nincs viszonyítási alapom, hogy azzal a felállással stabil volt-e Prime95 alatt. Ha lesz időm majd, akkor öcsémmel cserélek memóriát, neki Black dragon van a rendszerében, megnézem azzal mit szól hozzá. Köszönöm a segítségedet! -
Zolee11
senior tag
válasz
darál0w #30410 üzenetére
Sajnos ez sem segített, 1,1-ről egészen 1,35V-ig emeltem lépésekben, és semmi hatása, majd minden feszültséget feltoltam (DDR 2,2V, CPU 1,4V (alapórajelen), CPU-NB 1,35V) és 10 perc alatt hibázik legalább egy mag. Majd kipróbáltam Ganged/Unganged módban, majd külön csatornán, dual, single csatorna, de semmi nem segít.
Marad 800-on a memória.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OpenMediaVault
- E-roller topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Synology NAS
- Végleg leállnak az Anthem szerverei
- Mini-ITX
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Nyugaton is megjelent a Persona 5: The Phantom X
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E4300 - Intel P9400 I 3GB I 160GB I 13,3" I DP I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest