- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gamepad
- Steam Deck
- Házimozi haladó szinten
- Hobby elektronika
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
bulgesz
tag
válasz
darál0w #13606 üzenetére
HElló!
nos beállítottam amit mondtál! a cpu voltage-nél nincs olyan,hogy normál,csak Auto és utánna apró lépésekben lehet állítani a feszt 0,85.1,5V-ig =(a képen pont azon van a kijelölés) szóval itt mit csináljak? ja és a memóriát 2,1V-re állítottam,de amúgy ha jól emlékszem 2,3-ig,vagy 2,4-ig mehet (eddig engedte) a load-line calibration-nál nem volt off,hanem csak disabled így ezt választottam! (amúgy ez micsoda?)
a core temp-ben a VID rublika: 1,3V
-
bulgesz
tag
válasz
darál0w #13598 üzenetére
Köszi,remélem tudsz akkor segíteni!Szóval a változások:
C1E vissza Enabledre!
memória auto-ról manual-ra állítva de még nem piszkáltam semmit,mert nem merek! lefotóztam a proci húzós részét a biosna az elejéétől a végéig,kérlek írd meg miken változtassak! (és amúgy miért kell kisebb feszen hajtani a procit?)
"VTT és MCH mennyit kap?" ez nem tudom mit jelenta képek:
-
ló úr
őstag
-
ló úr
őstag
-
Dzsoszta
csendes tag
-
norbi0401
tag
válasz
darál0w #13505 üzenetére
Annyira is volt állítva, sajnos mást be se tudok állítani mert nem bírná a ram csak azt, hogy 1:1 menjenek.
Ahogy írtam 1.35V jön be a windows de 2 perc után kifagy a prime.
Az ídőzítésekket nem kellene beállítanom?
Még azt észrevettem, hogy a memset 4.1 is "bekavar" neki.
Mert amikor a bisoban 6-6-6-18 állítottam a windowsban 6-5-5-15 volt és ezután állítottam be a memsetbe.
A memsetet nem lehet valahogy "kilőni"?
Köszi szépen a segítségedet.
Du. folytatás 2-ig meló. -
norbi0401
tag
válasz
darál0w #13470 üzenetére
Szia
"Sajnos" csak most volt időm kipróbálni amit írtál.
Bootolás közben lefagyott a gép mindkét esetben, emeltem a processzor feszültségén 1.275V-ra majd 1.3V-ra, második esetben már eljutott a windows betöltéséig de ott lefagyott.
Lehetséges-e, hogy a 800-as memóriák nem bírják tovább, vagy valami mást kellene még állítanom? -
hunbobi
csendes tag
válasz
darál0w #13483 üzenetére
Már 85 és 86 c° közt igázik, pedig nem csináltam vele semmit még eddig.
Jah és az miért van hogy:Van egy Pentium 3-mas pc játékom, ami ezen a gépen full minimum grafikán úgy akad mint full tő grafon??
CPU 100%-ra kihasználva. majdnem mindig, pl... futtatom a winampot meg msnezek akkor lekapcsolódik netről a gépem :S
azért gondoltam tuningra, hátha megoldja, de megnézem h levan-e fogva a hűtő, lehet azért olyan lassu a gépem mert mindíg 80+ felett cikázik a hőmérséklet.Vagy tévedek?
-
dvd_R+
őstag
válasz
darál0w #13450 üzenetére
szia este nem birtam aludni és ki hoztam a gépemből a maxot amit lehetett
fsb 417 igy a proci 3330mhz-n megy
memoria spd: 2.40 és igy 1001 mhz-n megy a memoria (a memoriam 1000mhz-ig huzható)az eist meg az a másik kettö ki kapcsolva
pci express freq 100 ,dram enchanced mod : extrem
a memoria idözitést 5-5-5-15 re állitotam mert azt irta cpuz ba és everestbe is
de azt irja ott még hogy trc 30 és twr 8t ezt a kettö beállitást hol tudom állitani biosba mert nem nagyon találom .. :S a memoria idözitéseknél és most everestel meg nézem és a trc 66 a twr pedig 16 on megy és ezt szeretném még 30- 8 ra beállitani
a feszeket pedig ugy állitotam be hogy dram +0.2 fsb és mch +0.1 , cpu voltage 1,4750
kb ennyi ha ez igy a feszeknél jobb akkor rendben de ha tudsz jobbat mond be állitom arra
ja meg hogy a biosbol f3 as van fent gigabyte honlapjan van f4 es is érdemes le cserélnem a biost ? ha igen miert mi valtozik ? na kb ennyi kérdésem van
szal ha tudnal ra vallszolni meg kösszöném köszi
-
peetmaster
senior tag
-
peetmaster
senior tag
válasz
darál0w #13443 üzenetére
Biztos, hogy valamit nem jól csináltam. Különösebben nem állítgattam semmit, csak az alábbiakat: FSB, szorzó, MCH Frequency Latch, System Memory Multiplier, CPU Vcore és DRAM Voltage. A többit hagytam "Normal"-on. Milyen finomhangolást javasolsz?
9x423 (3.8Ghz)-on ezekkel a beállításokkal atomstabil, és 50fok fölé nem megy 3 óra prime után sem:
MCH Frequency Latch: 400MHz
System Memory Multiplier: 2.00D (846Mhz)
Dram Timing: 5-5-5-15
CPU Vcore: 1.20625
Dram Voltage: 2.100VKonfigom az adatlapomon található.
-
KaraDani
addikt
válasz
darál0w #13445 üzenetére
"ha áramtalanítás nélkül is van duplapost, akkor kicsik a feszek."
alapvetően igaz, de annyit belekötnék, hogy ezerévente egyszer nálam is csinálja, pedig sosincs áramtalanítva, amúgy meg betonstabil. Ilynekor áramtalanítom 5mp-re, és utána biosreset nélkül indul, ahogy be volt állítva, ha nem teszem, hanem várok lereseteli.
-
peetmaster
senior tag
válasz
darál0w #13430 üzenetére
Hali!
Lenne nekem is egy kérdésem Hozzád:
Látom, hogy Neked is EP45-DS3P lapod van. Mennyire szereti a Wolfdale tuningot? E8200-al mekkora FSB-ig tudtál eljutni? Mert nekem (E8400) a 4Ghz nem nagyon akar sikerülni se 9-es, se 8-as szorzóval. Volt nálam kölcsönben egy UD3R, és azzal játszva ment a 4Ghz.
Előre is köszi a választ!
-
zeorsdfd
senior tag
válasz
darál0w #13351 üzenetére
Na, és akkor mi van ha small fftvel megy 60 percet hiba nélkül, blenddel meg 10 perc után leáll az egyik mag? A ramra gyanakszom, de egy 1066os Kingston megy benne 1080-al, 2.06V-on. MCH is kapott +0,5-öt, szóval tanácstalan vagyok.
És az is érdekel hogy vga tuningnál számít -e a PCI-E overvoltage emelés, és meddig lehet elmenni, ha igen?
-
Songo
senior tag
válasz
darál0w #13418 üzenetére
na miután már minden alternativát kipróbáltam és visszaraktam mindent alapra a hiba ugyanigy fennált szal befrissitettem a vga drivert és lőn világosság. csak aztnemtudom hogy azt mivel sikerült így szétk...nom de valszeg nemtetszett neki mikor multkor tuningolni próbáltam :S
apropó ha a vg-an húzni akrok akko a PCI-E feszt kell emeleni? mert hibába hűtött minden ram és chip a vga-n egyszerűen alig bir az alapnál picit többet
Mége kérdés a ramokra írt 2,2V azmost a max vagy annyikell nekik a stabil működéshez?
-
Croatush
tag
válasz
darál0w #13416 üzenetére
Semmi... próbáltam 360 FSBn, auto/manuális időzítéssel, minden variációt kipróbáltam h csak 1 v 2 auto a többi a te beállításod, mindent 1,4 1,45 és 1,5Von is... semmi... arcom porba hull
Szerk.: unalmamban átkutattam a BIOSt valami rejtett biztonsági funkció után ami aljas módon letiltana mindenféle "nem optimális" beállítást.. ilyen sincs... miért is lenne
Na mind1 én is fáradok már..
Azért mindenesetre kösz a segítséget, kevés manapság a türelmes ember
-
Croatush
tag
válasz
darál0w #13412 üzenetére
Változatlan.
Egyébként az időzítés alapból 5-5-5-18, változtatások után 5-5-5-25 szóval a 15tel csak lejjebb vittemMindazonáltal a másik két beállításon sem indul
Performance enhace van még amin állítható standard, turbo, extreme. Most standard, azt írja overclockhoz az a jó. És mivel nem vindóz, hittem neki. -
dvd_R+
őstag
válasz
darál0w #13396 üzenetére
na ebből odáig értem hogy pcie freki 100 idáig értem
továbbiakat ki tudnad fejteni máshogy ? részeltesen mi a neve amit állitsak menyire állitsam stb egyébként 3ghz et irtál de nekem most 3,2 ghz en megy 400fsb-n a régi gépemben is ennyin ment és hibátlanul ment 1évig sose fagyot le jatekok max grafo meg terhelve stb és semmi szal a 375fsb-s teszt felesleges szerintem mert 400fsb-n megy most azaz 3,2ghz en
-
dvd_R+
őstag
-
dvd_R+
őstag
válasz
darál0w #13370 üzenetére
az alapfeszt hol tudom meg nézni ?
a cél az amit pl az ez előtti alaplappal értem el p965 ds4. maxot hoztam ki a procibol a lapbol és a memoriakbol mindent ugy allitottam be a biosba hogy a leggyorsabb leg erösebb leg stabilabb legyen 3,2 ghz ig tudtam huzni a procit stb stb szal a cél az lenne a maxot ki hozni a legjobb tudast ebböl a configbol ugy hogy ne károsodjon semmi !
ja gyári intel cooler van hozá a proci most 3,2 ghz ig van huzva 42 fokos alapbol 2,13 ghz
a memoria 1066 mhz t birja mert nem huztam a procit beálltitaom csak a ramot hogy 1066mhz legyen és ment szal mondhatni tuningolható a pontos tipusa a memóriának
-
kozsy18
tag
válasz
darál0w #13358 üzenetére
Hát... szinte mindehol... amikor vettem a configot, még úgy ahogy elment a dolog... de most az újabb játékokkal már nem nagyon tudok mit kezdeni...(GTA 4-ben pl kicsi volt a látó távolság, ami kívül esett rajta minden fekete, csak a fények jöttek át)
Ha 2-3, neaggyisten 4 program használatban van akkor elég lassú...
-
John Szasa
csendes tag
válasz
darál0w #13294 üzenetére
Halihó!
Hűtő: a típusát nem tudom pontosan de egy biztos hogy egy jó fajta Arctic Cooling!
15-20 C fok körül alakul a CPU hőmérséklete mostanság
!
Még egy fontos kérdésem lenne: ha visszaosztom a RAM-okat akkor az mit fog eredményezni??? (Késleltetésük romlik vagy mi változás lesz??)
Egyéb dolog
?
-
okay
aktív tag
válasz
darál0w #13309 üzenetére
Pont ezzel kisérletezek.
Manuálisan akarom beállitani a szinteket hogy hány %-on hány MHz-n menjen ,csak hiába állitom az értékeket ,nem akar ott szintet lépni ahol kellene. Sokat csal ,de ha egyenletesen meg tudnám terhelni akkor látnám az eredményt.
De akkor sajnos akkor nem fog sikerülni. -
rvn_10
senior tag
válasz
darál0w #13290 üzenetére
Lenne egy érdekes kérdésem. Ma tesztelgettem a procit 2,5 ,3,33 , 3,66 , 4,0 ghz en. Szépen is ment minden. De majd miután befejeztem vissza akartam állni a megszokott 266*12,5 szorzómhoz és sehogyan sem akart elindulni a windows a szokásos beállításaimmal. Igy kényeteln votlam 303*11 re váltani. Nah ez vajon mitől lehet?
Cmos Cleart már próbáltam.
-
John Szasa
csendes tag
válasz
darál0w #13285 üzenetére
Szia!
Igen, E7500 az új CPU most
!!!
Cél az lenen hogy húzni kéne egy kicsit a segítségeddel az E7500-t valamennyit!
Feszültség 1.027 V és 1.275 körül mozog!
Írtad hogy a memóriát vissza kell osztani hogy bírja..
Ezt hogy lehet???
És akkor mit állítsak hogy menjek a dolog???
-
csucsuka1
csendes tag
válasz
darál0w #13262 üzenetére
VTT(fsb/cpu termination nálad.) +0,1V
ilyen volt értéket nem találtam
ezeknek adtam 1.25 volt ciripelés más semmi
MCH(lehet NB voltage nálad) +0,1V
ilyet sem
mind a kettőnél 1.25-röl indul az áram
a többi az meg van ja és ahol autot ír a biosban azt mind állítsam manuálra vagy valami másra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Glo cigaretta
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Medence topik
- gerner1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- OLCSÓ MONITOROK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest