- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
ЯΞD
senior tag
válasz
darál0w #21431 üzenetére
Nos 1.42-nél járok és most jutottam el oda, hogy felboot-ol de hamarosan kék halál. még tesztelnem sem kell. Így hát arra jutottam nem erőltetem 4ghz-et próbáltam 9.5x400=3.80GHz emeltem feszt is mégis fagyogat win. Vagy lehet varjálnom kéne a FSB és szorzóval? pl 10x380? vagy 11x350? Vagy ezekhez már meg kell változtatni a többi beállítást is amit megadtál?
-
stratova
veterán
válasz
darál0w #21447 üzenetére
Érdekes dolog ez a lefelé kompatibilitás AM3+nál szerintem eléggé speciális esetben éri meg, ettől mondjuk még örvendetes. Két esetet tudok elképzelni:
1. A jelenlegi processzorral is olyan technikai előnyhöz (fogyasztás/szolgáltatás/új eszközcsatlakoztatási lehetőség) ami miatt megéri váltani. Ezt most nem érzem annyira jelentősnek pl. csatlakozók terén. SATAII van most is USB3 szintén elérhető PCIe 3.0-ra még amúgy is várni kell.
2. Ez némileg kapcsolódik az előbbihez, a memória ára az új lapban kb. fele a jelenlegi lapba tehetőnek és a felhasználónak igénye van memóriabővítésre. No ez utóbbi már nyomós érv lehet.
Ha valakinek van további ötlete indoka a cpu megtartása melletti alaplapcserére azt szívesen olvasnám.
(Ez tényleg nem kötekedés csak kíváncsi vagyok) -
Kroni1
veterán
válasz
darál0w #21437 üzenetére
Mivel a topic inditó szépen leírt mindent a tuningról átfogoan, nem is olvastam tovább a topicot, gondoltam lehet kérdezni nemcsak procituningról annak ellenére, hogy a topic valóban a processzorok és tuning cím alatt fut. Úgy tévedtem ide, hogy több ramos topicban is feltettem már a kérdést, de nem kaptam érdemi választ, ezért azt gondoltam talán itt találok egy segítőkész tuningoló fórumtársat, még ha nem is vág nagyon témába a kérdés. Mivel ilyen fórumtársra nem leltem itt sem, nem is rontom tovább a topic légkörét.
Hú de nagyon ráérek ma este..
-
-
Shurycen
tag
válasz
darál0w #21417 üzenetére
Jelenleg a COD
O és az új NFS:HP van feltéve amik számomra a legújabbak és mind2-vel 1920*1200-ban játszom döccenés nélkül maximális beállítások és élsimítások mellett!
Tehát ez ebben a formában nem igaz hogy kell nekik a 4 mag
Egyébként ha azt mondod hogy nem fogok elérni semmi féle javulást az OC-vel akkor lehet teljesen felesleges belevágnom?!
-
Shurycen
tag
válasz
darál0w #21393 üzenetére
Nos, azt hiszem sikerült kitöltenem mindent amit kértél és úgy gondolom hogy "tuninghoz" más nem is lehet szükséges!
Az pedig hogy mire szeretném használni hát igazándiból játékra de őszintén szólva minden megy maxon csak igazából kíváncsi vagyok hogy mit lehet kihozni a dologból illetve hogy mondjuk egy év múlva megjelenő játékok is menjenek maxon
Szóval kezdhetjük
-
ЯΞD
senior tag
válasz
darál0w #21402 üzenetére
Nos nem értem miért történik ez de ha felteszem 10-esre a szorzót ok felbootol de alap órajel vissza esik 1600-ra ha meg terhelem akkor 2667-re megy
érdekes. utána vissza megyek biosba és belépéskor egy piros ablak fogad valami figyelmeztetéssel és hogy nyomjak egy gombot a folytatáshoz. na most ott minden jól van ahogy le is írtad viszont winbe mikor néztem az aida 266x10-et írt és így jött ki az a fenti érték de miért a biosba 400-on van
-
ЯΞD
senior tag
válasz
darál0w #21390 üzenetére
Tehát akkor:
cpu clock ratio 9 <---Ezt tegyem 10-re?
cpu host clock control enabled
cpu host freq 400
pci express freq 100
system memory multiplier 2D
dram timing időzítést pedig ha manualra állítod, akkor 5-5-5-18.
cpu vcore 1.28750V, mivel ennyi a VIDed. teszt után stabil:1.31875
cpu termination 1.2V
MCH core 1.2V
dram voltage 1.8Az összes többi minden marad ott ahol van? És ha felteszem 10-es szorzóra akkor a cpu host freq-et 400-ról gondolom változtassam meg 4GHz- körülire? illetve cpu feszt utána meddig emeljem? szintén amíg stabil nem lesz?
Illetve tudok valami kárt tenni a config-ban a kísérletezés miatt?
-
-
-
ЯΞD
senior tag
válasz
darál0w #21354 üzenetére
Rendben! szóval lefutott végre. kiírt egy panelt success alul 582,99 seconds. 65 fok volt a max annál feljebb nem ment. teszem hozzá, hogy 36 fok van a szobába
ha a stress level-t standard-ra teszem és elindítom akkor meg 53-54 foknál feljebb nem megy.
Egyébként semmilyen progi nem terheli így meg nem?
Már csak az a kérdés, hogy milyen beállításokkal érem el a 4 - 4,2GHz-et. akörül szeretném ha menne stabilan.
Azért gondolom, hogy mennie kell mert voltam egy lan partyn ott egy havernak ugyan ez a procija van és 4 fölé húzta azt, hogy miként csinálta nem tudom mert nem igazán ért hozzá csak állítgatta fagyogatott is közbe-közbe de ő ennyi mindent nem állított. és gyári hűtő volt rajta neki! viszont tőle nem akarok ez ügyben segítséget kérni. Illetve majd én is szeretném feltenni az elért eredményeim az aláírásodban szereplő linkre természetesen a véglegest majd.
És most szeretném már megköszönni segítséged és türelmed! Egyébként a folytatást holnapra tervezem mára elég...
Üdv!
-
ЯΞD
senior tag
válasz
darál0w #21348 üzenetére
hát továbbra is fagy. már 2-őt emeltem. de valahogy mindjárt az elején elindul és kész pár másodperc és fagy. viszont ha a aida64- stabilitás tesztjét futtatom akkor azzal meg semmi fagyás. win is friss nem rég telepített. lehet az IBT a ludas? valami ratyi verziót szedtem le? pedig 64bit-es töltöttem direkt. mert 64bit-es a win7-is. van egy tutira jól működő IBT linked? jelenleg V2.50 van.
-
ЯΞD
senior tag
válasz
darál0w #21345 üzenetére
bocs kicsit túlreagáltam
Egy másik dolog még feltűnt. mondtad tegyem manualra a ramok időzítését. megtörtént viszont az értékeknél még mindig auto van. igaz azok az értékek amiket írtál de mellette auto van még. lást kép:
(lehet, hogy ezért fagyott az előbb? elképzelhető?)
Meg látom válaszoltál a másik topikban a kérdésemre. Hát majd legközelebb ha leszedem a hűtőt akkor felírom azt a számot a prociról. kösz
-
ЯΞD
senior tag
válasz
darál0w #21335 üzenetére
Rendben köszi!
ha ez mond neked valamit akkor azt te tudod. Amúgy vettem anno a memokhoz hűtőborda kit-et. Felszereljem rá? vagy felesleges?
(illetve amikor anno beszéltük akkor még egy kisebb tuningot beszéltünk alapfeszen azóta nem gyári hűtőm van. és tápom is van normális. így gondolom jobban meg lehet húzni)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
darál0w #21334 üzenetére
akkor írom bios alapján, h mit hova. amit nem írok az marad.
a ramjaid pontos típusát meg még írd le.
cpu clock ratio 9
cpu host clock control enabled
cpu host freq 400
pci express freq 100
system memory multiplier 2D
dram timing egyelőre marad, mert nem tudom milyen ramod van.
cpu vcore 1.28750V, mivel ennyi a VIDed.
cpu termination 1.2V
MCH core 1.25V
dram voltage pedig megint gyári értékre, amit még nem tudjuk, h mennyi.
-
ЯΞD
senior tag
válasz
darál0w #21325 üzenetére
Rád írnák én de nem vagy fent mostanság
a system memory multiplier-nél ilyenek vannak, hogy: 2.50A, 3.00A, 4.00A, 2.00D, 2.66D, 2.00B, 2.40B, 3.20B, 2.66C, 3.33C, 4.00C.illetve a cpu pll.sem találom.
a cpu termination-nál sincs olyan opció amit írtál.
a dram-nál meg 1800-at ír az auto mellett Gondolom akkor vegyem ki az autot és tegyem fix 1.800-ra?mindjárt feltöltöm a vidit a biosom beállításairól.
-
Az-X
őstag
válasz
darál0w #21326 üzenetére
Az a helyzet, hogy a hőmérsékletet nem szoftveresen hanem egy hőmérővel olvastam le
Szóval lehet a hővezető szar de akkor bent még melegebb kell legyen
A procin ilyen sűrű szürke túró volt azt letakarítottam, bekentem újra már. De lehet akkor a chipsetet is megcsinálom.
-
-
iceman1988
tag
válasz
darál0w #21275 üzenetére
Az a helyzet, hogy nem találtam olyan opciót ahol a feszeket lehet állítani. De ahogy cpu-z-ben néztem, nem adott a lap olyan sok feszt neki.
Igazából azért tuningoltam, mert vettem egy 5750-et. Ennyi tuning elég lesz neki? Vagy még mehetne egy kicsit feljebb?.. persze ha megy. -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
darál0w #21243 üzenetére
megcsináltam a prime95-el is ott sajnos felment 60 fokra (15 percig futtattam mint a másikat is és olyan 13 percnél érte el a 60 fokot, de ennél feljebb nem ment).
http://prohardver.hu/dl/upc/2010-11/23/296091_pkgkyf5bazu4rlgu_teszt.jpgAzt nem tudom, hogy hogy kell megnézni hogy fixálva van-e alapértéken, de berakok ide pár képet a Bios-ról. (remélem jót fotóztam)
http://prohardver.hu/dl/upc/2010-11/23/296091_rajo5gaiw0zdqqhp_img_2774.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2010-11/23/296091_c7xe6o4v9re59f1k_img_2773.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2010-11/23/296091_myki8kgslfouc91g_img_2775.jpg -
-
Csabee.
nagyúr
válasz
darál0w #21192 üzenetére
Sajnos ezt nem vágom, de egy kérdés.. ha most hagyok mindent auto=alap fesz-en, és a prime is lefut szépen, akkor ha nem állítok semmit akkor nem lehet gond nem?
Most 2,6ról 3,2-re állítottam és még simán bírja prime-ot is. illetve 59fok a max amit elért terhelés alatt a proci.
Proci szorzónál mi a jobb? 18x180 vagy 17x 190? ez számít valamit amúgy?
-
freestailo
őstag
válasz
darál0w #21179 üzenetére
a 21176 -os hozzászólásomban felülről lefelé a 2. képen lévő lehetőségeket nem értem. miaz pl hogy cpu/nb frequency? a cpu freki osztva a north bridge frekivel? Az overvoltage-ot értem. VDDNB overvoltage, ezis valami túlfesz de mi az a VDDNB? Meg ez a CPU VDDA voltage? baszki ki kéne találni 1, aza egy darab szabványt a jelölésekre melyek az összes gyártóra kötelezőek volnának. Ha segítenél hogy a fennt leírtak mit jelentenek, vagy hogy milyen néven vannak abban a jókis tuningleírásban akkor valahogy talán boldogulnék. köszi
-
pumi1980
tag
válasz
darál0w #21170 üzenetére
Az a baj hogy kezdetben( 2006-os a PC) csak 2GB memória volt a gépben. Aztán pár év múlva lett bővítve újabb 2GB-tal. Nem biztos, hogy tudtam volna pont ugyanolyan típust venni, de akkor erre nem is figyeltem
Azt sikerült elérni, hogy most megy a gép 3200MHz-en 4-5-4-12-6 időztések mellett stabil Prime-al.
A 3200MHz-es tuning is csak azért kellet volna mert átmenetileg van egy ATI6870 VGA a gépben.
Szerintem a CPU 2800MHz-en nagyon visszafogja ezt a VGA-t, de most már próbáltam 3200 MHz-en is, és ott sem sokkal jobb a helyzet. Ez a proci ide kevés lesz.Ha kiveszem a 2*1 GB ramot akkor biztos menne a tuning, csak akkor meg a memória lenne kevés (Win7 64bit).
-
pumi1980
tag
válasz
darál0w #21164 üzenetére
P5B topikban ennyi az ajánlott érték, sőt NB-re 1.45-öt írnak.
Melegedni melegszik 40-50fok körül van az alaplap hőmérséklete.
Úgy néz ki a CPU Vcore-t nem tudom 1,3625 alá vinni, mert ott a Prime
4-5-4-12-6 mellet is hibázik. 1,3625 mellett már stabilnak tűnik.Majd próbálom csökkenteni az NB/FSB feszültségeket (ezek 1 éve ilyen értékűek). De még mindig nem értem mért kapok 5-5-5-18 mellett BSOD-t?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali fotós kérdések órája
- DUNE médialejátszók topicja
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- Vezetékes FEJhallgatók
- Túra és kirándulás topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- VR topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged