Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gr8tjoey

aktív tag

válasz chros #63940 üzenetére

Erős felindulásból V3 lett, nem volt kedvem (időm) bármi mással kísérletezni.
    Eddig azt kell mondjam, hogy egész jó, wifi-n file másolás 10-11MB/sec, samba gyorsult, Luciban lépkedés gyorsult. Úgy az egész gyorsult 15-20%-kal, bizonyos esetekben (pl wifi) jobban.

Le a kalappal a 0.8.1-es build előtt, 0,6-ról jöttem át, és eltartott egy kis ideig amíg megtaláltam rajta amit keresek, de végül minden a helyére került. :R

A V1-esemet megkapta egy ismerős, ahol a következő konfig van:
    - Emeleten UPC cisco kábelmodem, router, wifi ap egyben
    - kábelen le földszintre, és ott ül a 1043-as.

Egyelőre az internet lábába dugtam a zsinórt a 1043-nak, így dupla nat-tal jön a net, a routert DMZ-be raktam a cisco-n, hogy befelé megtalálják ssh-n, ftp-n, stb.

Tudom ez így nem a legjobb megoldás, mert az emeleti gépek és a földszintiek nem egy hálózatban vannak, és van köztük egy tűzfal is, így pl az emeletről nem megy a samba.

Mi az ideális konfig? Átkonfigurálni az internet portot switch porttá?
    Ha a DHCP-t a cisco osztja minden eszköznek mindkét szinten, akkor gondolom a 1043 DHCP serverét le kell állítani, és az eszköznek fix IP-t adni, a cisco-ban meg rezerválni.

Van még valami amire figyelni kell? Nincs nagyon időm kísérletezni, ezért kérdem.

• mumtaz

senior tag

válasz chros #63940 üzenetére

Használnám is, ha menne, de sajnos nem kell.
    Előkaptam egy USB tápot, amit még anno csináltam. Egy egy külső táp USB-s cuccokhoz.
    PC-n lepróbáltam, hogy működik-e még és működik. Ezt anno átkapcsolhatóüra csináltam, hogy az USB-ből jövő tápot (PC, laptop, router) ki lehet iktatni és az USB-s eszköz csak a külső adapterről kapja a tápot. Teljesen jól működik. PC a wifi adaptert csak erről megtáplálva simán működik. A routerbe dugva viszont ugyanazokat a hibaüzeneteket kapom, mint amit a korábbi hozzászólásomban írtam. Így a tápellátási gond teljesen ki van iktatva. Mi lehet még a probléma? Elvileg minden driver fent van hozzá a routeren.
    Nagyon szeretném működésre bírni.

Új hozzászólás Aktív témák