Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• k_miso

tag

válasz woodworm #47432 üzenetére

A max 23 dBm értéket nem tudom, hogy honnan veszed.

Ha hinni lehet a neten leírtaknak, a mindkét 1043-as a 3600 és a 4300 is maximum 20 dBm adó teljesítményre képes átlagosan (azaz effektív). A menüben 27-et állíthatunk be maximumként (ez pedig már csúcsérték). A terhelésétől is függ, hogy mekkora különbség alakul ki a beállított érték és az átlagos teljesítmény között. Ideális esetben meg is egyezhet (ilyenkor a holdról vogható a wifi jelem :B ).

Az előzőekben leírtak arról szóltak, hogy ez az érték lényegesen (abnormális módon) tért el a beállított értéktől, akár terheletlen állapotban is. Nálam pl. egy 1043v1 27-re állítva 5 dBm értéket mutatott be. Nem is tudtam eltántorítani ettől a teljesítménytől, csak úgy, ha megváltoztattam az országkódot (ekkor ugyanis újraindul az interfész, valamiért nem úgy mintha újraindítanánk a routert).

Azért beszél mindenki csomagban a fenti három típusról, mert mindháromra jellemző ez a jelenség openwrt fw.-t használva. A fejtörés oka pedig az, hogy a gyári fw.-el tökéletesen megy mind.
    Van még egy furcsaság: openwrt fw. esetén a térerő az eszköz közelében nagyon erős, 4-5 m-re még mindig szinte 100 %-os, 6-8 m-re pedig teljesen eltűnik. Ez a jelenség sem mutatkozik a gyári fw.-el.

Most párhuzamosan figyelgetek egy 1043v1, egy 1043v2, egy 3600 és egy 4300 típust. Eddig csak annyi különbséget fedeztem fel, hogy a 1043-ra kevésbé jellemző a jel hirtelen elhalása. Egyébként nagyon hasonlóan viselkednek.
    A 4300-on, a 3600-n és a 1043v1-en vargalex fw. van, a 1043v2-n poli27.
    miso

Új hozzászólás Aktív témák