- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz Catman #10954 üzenetére
Ez nem így van, csak nézd meg hova jutottak a képszerkesztés és videók terén. A képek gyakorlatilag photo real szintűek, laikus már most sem mondja meg, hogy AI készítette vagy ember, és ott sem arról van szó, hogy kikeres egy kész képet aztán oda teszi eléd mint egy kereső. Teljesen újat, egyedit hoz létre! Újabban már a videóknál is képes rá, megdöbbentő minsőgében. Miért ne működhetne ez a modell más területen is? Ha m,ost még nem is tudja ezt 100%-ban hozni, főleg összetettebb feladatoknál, idővel alkalmas lesz rá.
A tudomány a valóság költészete!
-
Dare2Live
félisten
Én alig használom a feleségem elég aktívan és ránézésre is annál sokkal több.
pl olyan célzott motivációs levelet rittyent CV+munka leírásból magyarul vagy pl németül megfelelő nyelvezettel ami nem egy sima felsőfok és olyan Begriffekkel, hogy csak nézek.
2perc míg átnézi az ember és kész. Nekem uez 40+perc lenne megírni németül.... illetve nem is tudnám ahoz nem anyanyelvi a németem.szerk: offba raktam.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
julius666
addikt
A jelenlegi AI-k gyakorlatilag puccos és drága keresők.
Akkor nem értünk egyet. Szerintem "keresés helyett" pont hogy nem túl jók ezek a modellek. A trainelt tudásából célzott kérdésekre marha könnyen haluzik mindenfélét. Kedvencem amikor nagyjából tudom valamire a választ de nem pontosan, az AI a kérdésre fasságot ír, visszakérdezek írva azt is, én hogyan gondolom, mire elnézést kér a modell, hogy amúgy valójából az van ahogy én eredetileg sejtettem
Ennek eggyel jobb változata a RAG, amikor kívülről bekerül a contextbe mindenféle forrás amit felhasználhat a válaszhoz az AI (akár online keresésnél google találatok, akár valami egyszerűsített AI modell által előrankelt részletek valami dokumentum bázisból), de az se tökéletes azért.
Amire saját példák alapján tényleg jó: emberi szöveg generálása/értelmezése (levelek írásának gyorsítása, fordítás, átfogalmazás, összegzés), code completion, egyszerűbb, jól leválasztható fejlesztési taskokra (új feature/komponensek) valami prototípus megoldás generálása amit aztán én javítok/illesztek be meglévő kódbázisba. Ja meg teljesen zöldmezős, különálló mini-projektek, lásd tetris. Pl. én nem vagyok büfé bashben/pythonban, ha valami shell script kell valami egyszerűbb dolgot automatizálni azt 80%-ban simán legenerálja az AI, hatalmas segítség.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Politika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NBA és kosárlabda topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AutoCAD
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest