Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Simia

junior tag

válasz szabi__memo #15751 üzenetére

Igen, nekem a jelen szint megfelel.
    Amit nem szeretnék, hogy ettől jobban háttérbe szoruljon, mert magától egyébként ez történik... Pl. nagyobb összegű kp.-t szerettem volna bejuttati egy bankszámlára pár napja. A befizetének már egész komoly díjja van, meg kell jelenni személyesen, felveszik az összes adatom, stb. A legjobb a bankautomatás befizetés volt a saját bankomhoz, de ilyen automata meg elég ritka, megyeszékhelyeken sem mindenhol van.

#15752buherton
    A feketegazdaság a gazdaság azon része, ami "törvénytelen", a törvényt pedig a hatalom határozza meg. Ilyen értelemben nekem a feketegazdaság felesleges és káros ha szuper jó a kormányzat, de ha nem az, akkor meg szükséges rossz. Szerintem erre jó példát hoztál Kínával: ott speciel betiltották a készpénzt, hogy jobban tudják kontrollálni a lakosságot.

#15754Major Lion
    Ezt úgy értettem, hogy ha kp.-vel fizetek X-nek, akkor az a tranzakció csak kettőnkön áll.
    Mindegy hogy van-e bankszámlája, hitelképes-e, mit veszek, magyar állampolgár-e, veszek, vagy eladok, ketten megegyezünk, rendezzük a tranzakciót, és vége az ügyletnek.

Ritkán élek ezzel a lehetőséggel, de meggyőződésem, hogy egy alternatív fizetési rendszer gátja lehet egy ilyen kínai szinten túlburjánzó államnak, ami mindenről tudni akar, és mindent kontrollálni is szeretne.

Új hozzászólás Aktív témák