Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ABE

őstag

válasz super65 #2793 üzenetére

Szia!

Ha megy a géped rendesen, akkor gondolom nincs driver gondod. Régebben tényleg voltak gondok a Vistával, mint ahogy anno XP-vel is, de mostanában az új notiknál inkább az jellemző, hogy előbb kapja meg a Vistás támogatást, mint XP-hez a drivereket. Ráadásul XP alatt nem egyszer gondot okoz a SATA driverek hiánya, így a felrakása csak kis trükközéssel lehetséges. Tapasztalatom szerint egy jól beállított Vista 2 Gb memóriával nem lassabb érezhetően, mint az XP. Lehet, hogy tesztprogramok kimutatják a különbséget, én nem érzékeltem lassulást. Programok is gond nélkül elfutnak, jelenleg egyetlen progim van, ahol az XP kompatibilitási módot be kellett kapcsolnom, hogy rendesen fusson. A horror sztorik egy része most már szerintem megalapozatlan. Két említésre méltó hibával találkoztam:

1. Az Aero-t bekapcsolva az internetes videókat nem lehet teljes képernyőn nézni, mert egy ismert VGA driver probléma miatt hibaüzenettel leáll a lejátszás (a hamarosan érkező SP1 talán javítani fogja).

2. Az uTorrent kékhalált okozott a gépen.

Ha XP-t akarsz mégis, akkor olyan telepítő CD kell, amibe beleintegrálod a SATA drivert, vagy USB-s floppyról kell beolvasni telepítéskor a megfelelő drivert. Ennek leírását megtalálod itt a topicban is. :)

Új hozzászólás Aktív témák