- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HP notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASUS notebook topic
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Móci
addikt
Ha van cd meghajtó, ami használható:
1. cd ami boot
2. a firmware
Neroval meg lehet oldani, hogy a boot lemezen (aminek kiváló alapja egy win98-as indító lemez) rajta legyen a firmware cucc is, ha müködik a cd olvasós mutatvány.
Ismerős ajánlott hozzá, akinél ezt el lehet készteni. ;)
[Szerkesztve] -
''Visszatettem a régi CD meghajtót, és bootoltam egy Win98 boot cd-ről, de úgy meg az NTFS merevlemezt nem olvassa a kis aranyos, ahol az updater van.''
És előtte nem jutot eszedbe kimásolni az updatert egy floppyra, vagy USB stick-te?
1 doboz floppy olyan 6-700Ft körül van, ha tudsz win98-at bootolni, akkor tudsz egy dos-os indítólemezt fabrikálni. -
kraftxld
félisten
Venni boltban 100HUF-ért egy floppy-t, vagy elvini a notit, és usb-s floppy drive-ról megcsinálni szervízben?
-
sigmoid
tag
Egy ideje azt hittem, hogy a floppy meghajtó már csak dísznek van. Nincs itthon egy szál floppy lemez sem már lassan 5 éve. És most nem tudom mi a f*t csináljak.
Adott a helyzet: Egy HP Omnibook 6000 notebook, elég friss ahhoz hogy dolgozzak rajta, de elég régi hogy ne bootoljon USB stickről. Egy Windows XP Professional, amit a Microsoft egyetlen igazán használható szoftvertermékének tartok. Egy dokkolható Toshiba DVD meghajtó, ami nem olvas CD-ket.
Némi googlizás után kiderült, hogy ennek a Toshibának ez típushibája, és egy firmware upgrade többeknél orvosolta. Hajra, firmware letöltés. Igenám, de az egy DOSos flash utilityvel jön. Jó régi reflex, gép indít, F8. A WinXP-nek van egy ''csökkentett mód parancssorral'' módja, de az nem DOS - a flasher nem működik. CD-ről nem tudok bootolni, mert pont azt kell orvosolni hogy felismerje a CD-ket. (Visszatettem a régi CD meghajtót, és bootoltam egy Win98 boot cd-ről, de úgy meg az NTFS merevlemezt nem olvassa a kis aranyos, ahol az updater van. Ráadásul nem RAM diszkbe tölt be, szóval nem cserélhetem ki a drive-okat bootolás után.) Még megoldás lenne egy dos-os boot floppyra kiírni a flash progit, de se floppym nincs, és ami nagyobb baj, ha floppym lenne is, DOSom nincs amivel bootolhatóvá tenném.
Az alternatíva, hogy hazaküldöm a DVD meghajtót Amerikába, az 4 hét vissza, 4 hét amíg megküldik a cserét, és az lehet hogy ugyanezt a hibajelenséget produkálja.
Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Horgász topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- EAFC 25
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest