- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Új hozzászólás Aktív témák
-
istyukiraly
csendes tag
Hali, én úgy gondolkodtam 2 alaplap összekötésében, hogy IDE kábellel még pedig úgy hogy az egyik lapon lenne a vinyó tehát az lenne a fő lap a másik pedig a mellék azon csak proci meg ram lenne és e két alkatrész (plusz még a mellék lapon van egy integrált vidi kártya) teljesítménye adódna össze a fő lapéval. Ez így megvalósítható? Ha kell leírom a két lap pontos adatait. PLS segítsetek, köszönöm
-
Rover623
félisten
Két klav: egyik PS/2, másik USB
Két egér: egyik PS/2, másik USB
Két moncsi: amióta dual-kimenetes VGA-k vannak, nem kunszt...
Működik is...csak szoftver kérdése...na jó, az nincs...
Tehát a ''kütyü'' nem feltétlenül szükséges...
Ha érdekelnek ilyen megoldások: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
tocsa
senior tag
Van olyan kütyü, amivel egy gépet két ember hasznákhat.
Azt nem tom, hogy ez oprencer oldalról milyen módon van megtámogatva.
Tehát van egy PC, és a kütyü segítségével két billentyűzetet, két egeret és két moncsit lehet rákötni, és ketten netezhetnek egyszerre.
Pontosabban sajnos nem emlékszem. Szerintem itt is volt anno hírekben ilyen régen.
De lehet, hoyg neked nem is ilyen kell. -
RealWordl
csendes tag
zottty nem tudom, nem ertem amit mondasz, kerlek fogalmazd meg ujbol
-
zottty
aktív tag
de alaplap is más kel hozzá mert pl ami a radikalmoddon van ott is kábalekkel van összekkötve nem?
-
RealWordl
csendes tag
Flashy: Olvastam azt a ''cluster'' szóbát amit csináltatok de ott sem esett sok okosságról szó ! Bár felraktam a Suse Linux 7.2-öt és elég gyík vagyok hozzá, és olyan kevés voltam hozzá, hogy le is töröltem , de bár csodálkozom hogy ez nem mehet például Win2000 vagy NT-n ..Bár az a fura nekem az egészben, hogy ugy kialakult ez a modszer, hogy (''egy alaplapon'') több vga, hogy ez nem fejlödött az fura számomra..
-
Flashy
veterán
válasz
RealWordl #13 üzenetére
nézz utána neten a clustereknek, pl beowulf. de Windows alatt ne nagyon várj ilyet, csak Linux/Unix alá fogsz találni. és Linuxnál is legyen pár év tapasztalatod, ezek általban nem Tovább-Tovább-Tovább-Befejez típusú telepítések, hanem több éjszakás szívások szoktak lenni.
-
RealWordl
csendes tag
Flashy léci tudnál ebben tanácsot adni, hogy , hogy lehet neki kezdeni ennek hogy ezt meg lehessen valósítani ?
-
Flashy
veterán
válasz
RealWordl #11 üzenetére
de döntsd el hogy mit akarsz. ami a képen van, az egy szimpla hálózat. hogy most milyen dobozt csináltak neki az engem nem érdekel, az nem számítástechnikai probléma. ezt meg lehet valósítani, mert csak egy szimpla hálózat. ezzel lehet pl képeket vagy animációt renderelni, olyan dolgokat gyorsítani amikbe bele van építve a hálózatos kommunikáció, hálózaton keresztüli használat.
ahhoz hogy az egész láda 1 gépnek látsszon kell egy olyan oprendszer vagy oprendszerre épülő keretrendszer, futtató környezet, ami ezt lehetővé teszi. ezek a clusterek. -
RealWordl
csendes tag
Flashy , nem azért csinálnám , hogy feszítsek , hanem mert szeretek ütyködni és ha az ember szereti az életben a kihivást és meg is csinálja kit erdekel a szomszed, magamert csinalom nem masert...!
Ja elobb valamelyikotok adta ezt a cimet: http://www.radikalmod.hu/index.php?p=2&st=0&y=86
akkor így érted ahogy itt látható ?
Nekem ez egy szimpi megoldás, bár én valami nagy álványt képzeltem
Ha a linkent megnézed 3 kép van a középső az amin jól látható az egész..
A doboz ajjan az ott switch ami megossza oket ?! -
RealWordl
csendes tag
Köszi skacok
Flashy milyen keretrendszerröl beszéltél, ha jol ertem amibe bele lehessen építeni ezeket, az nem lenne gáz megoldhato? Akkor van ebben valami igasság vagy elveszett dolog ez ?
-
Flashy
veterán
nem fog úgy menni mint videokártyáknál. ahhoz hogy több gép 1-nek látsszon, egy olyan oprendszer, egy olyan keretrendszer kell rájuk, ami 1 gépet ''csinál'' belőlük. cluster a kulcsszó. indult egy topik clusterről nemrég, de a kérdező hamar lemondott róla. a lényeg hogy nem fog olyan könnyen menni ahogy gondolod.
-
RealWordl
csendes tag
Császtok
Én multkor láttam a netten valahol, hogy többen építettek saját házat maguknak, én is valmilyen ilyen megoldásra gondoltam, de ugy meg lehet e oldani ezt a megoldást, hogy egy gépnek lássa , mint amikor egybe kötnek két vga kártyát egy cstlakozoval , és gondlom ugy van megadva , hogy a két kártya egy azon cégtöl van vagyis mind a két kártya ugyan az.. 2x64 Mb -s kártya egybekotve akkor mar nem két vga kártyának látná hanem egynek vagyis a gép 128 mb ramos vga kártyát látna.. Ugyan ezt a sémát az alaplapokon , hogy a 2 alaplapba (1-enként) 1gb ramot lehet rakni, de ha valahogy egybe lehetne csatlakoztatni, akkor a gep egynek látná és azt irná ki , hogy ''1 gép'' max ram ami benne van az 2 GB ...! Létezhet ilyen megoldás ?
Köszönettel: RealWordl -
zottty
aktív tag
ez tök jó de minden alaplappal meg lehet csinálni?mennyibe kerül ha mondjuk 2P2-eset egybe kötök?
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Bővebben: link
Nem tom ilyesmire gondoltál-e...
persze ez is 1 hálózat csak egy dobozban vannak a gépek.
[Szerkesztve] -
RealWordl
csendes tag
Szervusztok
Olyan kérdésem lenne, hogy valaki tud-e segíteni abban, hogy létezik e ilyen megoldás szerintetek, hogy: több alaplapot egybe lehessen kapcsolni és így egy gép lenne, olyasfajta megoldás mint sok helyen láttam alaplapokon azt a megoldást, hogy több vga kártya egybe van kapcsolva !?
Köszönettel: RealWordl
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest