- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Apple asztali gépek
- Apple MacBook
- Fujifilm X
- Vezetékes FÜLhallgatók
- VR topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tts
addikt
-
+Bence+
tag
Hi!
Mielott elmesz a boltba kiprobalhatnal valamit. Meg penzedbe sem fog kerulni. Csuszocsapagyas ventiknel a zorges akkor jon elo, ha nincs mar kenoanyag a feluletek kozott.
Szedd szet a tapodat, csavarozd ki a ventit (ne forraszd ki!), szedd le az elejen talalhato matricat! Lehet, hogy lesz meg egy zarokupak, szedd le azt is! A lyukba tolts muszerolajat, ha nincs, akkor barmilyen olajat! Akar etolaj is jo. De csak annyit, hogy eppen befedje a lyukat. Kulonben kifolyik a szelere, amit le kell torolni. Utana szigszalaggal zard le jol, a regi matrica mar ugysem fog ragadni!
Par perces munka, szvsz megéri! -
Bunker
tag
Szeh!
És olyat hol? mennyiért? Esetleg link?
Jó a kép a newed fölött
[Szerkesztve] -
Bunker
tag
Sziasztok!
Arra lennék kíwáncsi, hogy létezik-e Kék ledes ultra halk 8cm-es wenti, wagy csak sima feketében wan?
Engem olyan érdekelne, ami ledes, de egyben halk is (only 3pines)
Segítségeteket előre is köff
[Szerkesztve] -
Viktor77
titán
Segíjjetek!
A tápomban (Azona 400-as) van egy 8 centis venti ami csatis, egy fekete és egy piros vezetéke van. Tervezem lecserélni valami YS-Tech ventire amin viszont ott a fordulatszámfigyelő sárga vezeték is. Ha ennek a ventinek a vezetékeit beleapplikálom az Azona venti dugaszába, a sárga kivételével, akkor ez így jó? -
TeeJay
félisten
oké köszönöm a hozzászólásokat
sana nem tudok dönteni
szóval úgy is az lesz
hogy bemegyek egy boltba vidéken (eger vagy ózd)
aztán ami lesz alapon adnak valamit
gondolom én
és vagy bejön vagy nem
hogy halk legyen azt nem tudom
tényleg akkor a keveset pörög halkabb is itt nem érvényes akkor?????????,,
pl a coolink lehet hogy jó is bele gondolom
amúgy mindegy csak ne recsegjen egy két évig még
azt se bánom ha nagyon lassú vagy épp nem túl nagy a légszállítás
csak kibírja még a táp azt a pár évet
a gépben alig van áramfaló dolog
szóval csak nem forr a táp
szóval ahogy írta valaki
beteszek valami ventit ami majd a boltvezetőtő kérdezek hogy halk e
vagy halk lesz van nem
majd elvállik hogy jól járok e
spire zalman vagy coolink cska lesz a 3 közül egy egy boltba
na köszönöm szépen -
tts
addikt
Én ki is próbáltam a következőt:
Egy Chieftech 360 táp van az egyik gépemben, a hátsó lapja elég sűrűn perforált. Van egy gyári AMD hűtőről levett 6 cm ventim, nagyon pörög és halk is, jól szabályozható (1300-3400).
Ezt úgy raktam fel a táp hátuljára, hogy a perforálás lyukai között pont kifértek a venti csavarjai, de a fejek már megakadtak, így egyszerűen rácsavaroztam és a plusz venti kifelé fújta a házból a táp levegőjét és a proci hűtő arra fújó levegőjét.
Meglepően meleg levegőt fújt ki!
Ezt nem nagy ügy megcsinálni, próbáld ki!
[Szerkesztve] -
héja
tag
1 CFM =28,328 liter/perc ez a helyes átváltás, hogy senki ne számoljon rosszul
-
harry
veterán
Ő kérdezte, h mi van akkor, h megfordítja a ventit. ''az alján ne legyenek lyukak'' a tápra értem, szal a tápba hátul befulyt levegő átáramlik a tápon, és nem megy rá a procira, hanem a ház tetején a táp és az 5,25''-ös egységek közötti részen lévő venti kiszívja azt a meleg levegőt, amit a táp belebumpál, így elvileg nem kerül a táp meleg levegője a házba (illetve csak addig, amíg a felső venti ki nem szívja).
De ha már barkácsol, akkor sztem dualventi a legjobb megoldás. Vagy 1*12cmes az alján. -
tts
addikt
Én adok nektek szívesen annyi könyököt, amennyit csak akartok, de nem akarok senkit átverni.
A kolléga abból indult ki, hogy majd a tápján át fasza friss levegőt nyom a gépébe. Na ilyen - nincs!
Az hogy visszadolgozzon, a táp melegét meg egy plussz ventivel, meg könyökökkel szívja ki, amikor kimegy az a maga rendes útján, az kicsit bután hangzik.
Én nem ilyen céllal árulom a cuccaimat.
Ha érdekel egy jó légáramlási séma, nézd meg ezt:
Bővebben: link
második lap bal oldalán a rajz.
Ilyet érdemes kialakítani! -
kcics
csendes tag
A felső venti mind a forró levegőt ki tudja szívni...
Harry! Minek az alja nem szellőzik?
Kipróbáltam, hogy ha a hátsó venti 100 ohms ellenálltot kap, akkor épp csak elfogadható mennyiségű levegő jut a tápnak... ha feltekerem a fordszámot, akkor szinte semmi levegőt nem nyom ki... -
harry
veterán
Érdekes. Csak egy venti van a tápban? Ha befele fúj nem ártana néhány lyukat a hátuljára rakni, így az ott kiáramló levegőt a fenti venti kiszívja -> Ha nem elég nagyok/nincsenek lyukak a táp hátulján, akkor csinálni kéne. De ha már vagdosunk akkor maradok a dual venis változatnál (egy alúl tolja be, így leszív procról is, hátul egy kifúj).
-
kcics
csendes tag
Hali harry!
Bocs, hogy beleszólok, de szerintem nem kéne szétbarmolnia a tápját.Szerintem elég bele egy szimpla 80 mm-es Zalman ZM-F1. Az F2 pedig k*rv@ hangos... Én vettem kettőt, de már nagyon megbántam...Olyan traktor hangja van 5V-on...
Apropó Barkácsolás.... Szerinted van értelme az alábbinak? Fogtam a gépemet, bepakoltam egy Zalman 7000AlCu-t, egy Zalman ZM80C-HP-T ,+OP1, meg a ház tetejét kivágtam és odaraktam egy 8 cm-es F1-et, fordszab-ra kapcsolva (saját gyártmány), meg egy ilyet hátra a táp alá.Mind a kettőnél védőrács van, hogy minimális legyen a turbulencia. Na szóval mindegyik 8 cm-es venti a házból kifelé nyomja a levegőt, ám így szegény tápom mocskosul elkezdi magát hűteni, és alig jön belőle levegőcske, de az a kevéske is meleg. Azt tervezem, hogy a tápban megfordítom a ventit, hogy befele a jó finom kis hideg levegőt, nyomja. Így az jobban hűl, + a levegő átáramlik a tápon és a többi Zalman kiszippantja....
Szerinted ennek ven értelme, mármint a tápos izének, mert a többi frankón műkszik... -
harry
veterán
Szal ha jól látom az a 9cm-es venti amit árulsz 61m3/h~100cfm, és csak 23dB hangos? Ez nem semmi, bár ebből az árból lehet venni 3 SilentBladet
-
tts
addikt
A lényeg: 10 CFM = 5,9 m3/h -
Tacso
aktív tag
Nekem van két Coolink 8 cm-es venti a gépemben..! Szerintem nagyon jók ~1900 rpm 21 dB!
Szvsz egy 300W-os tápba bőven elég egy ilyen CFY08B:
Bővebben: link -
tts
addikt
Szakirodalom:
Bővebben: link -
harry
veterán
Ha van kedved barkácsolni, akkor vágd ki a tápod alját, rakj oda egy 9cm-e zalmant, hátulra meg egy 8cmZM-t vagy GT SilentBlade-t. Ezek a leghalkabbak. Papst-nwk nemtom mennyi a légszállítása, és elég drágák.
Ha nem akarsz barkácsolni, akkor vegyél egy Silent Bladet a hátuljába. itt kepni:
SB-nek 25CFM légszállítása van 19dB 12v mellett, Zalmannak 20cfm 20dB 5V-on. Szal inkább a SB, bár a zalman csúszó csapágyas, tehát vmivel halkabb. -
Slax
senior tag
Üdv.
A coolink jó, ha nem 12 voltról megy (mert akkor picit zajos), a többit nem ismerem (bár nem hallottam rájuk panaszt).De még halkabb tud lenni a Papst,Panaflow,YS Tech ventik (úgy hallottam van papst venti 9 decibel hanggal).
A régit kiveszed (vagy forrasztva van,vagy dugója van), az újat beteszed és kész.Forrasztáshoz ki kell venni a táp nyákját is, mert alulról kell beforrasztani (jó ha van ónszippantód,kitakarítani a forrszemeket), és kész. -
TeeJay
félisten
aha már értem
tehát akkro lényegtelen csak 2 vezetékes legyen?????????
oké
akkro olyat nézek
ami tetszett az a
Spire meg a Zalman meg a Coolink 8cm ventije volt
nekem jó lenne ha halk lenne
szóval ezek közül lesz valamelyik
na most már csak meg kell tudnom hol kapok olyat pesten
amúgy akinek van mág tippje az adhat nyugodtan
pl hogy csak simán beforrasztom a tápba és kész????????,
na kb ennyi
köszönöm -
Cruz
aktív tag
-
Slax
senior tag
Üdv.
Itt találsz igazán halk ventiket 8-12 centisben is Bővebben: link -
Borosz
őstag
De ha gyors választ szeretnél és nem akarsz végignyálazni 100 hozzászólást akkor ajánlom a Silent Blade ventit. Halk és jó a légszállítása. Kb 1200-1500Ft. Ha ennyit megérdemel a tápod akkor ez nem rossz választás. Ha nem ér annyit az egész akkor 6-800Ft-ért sima 8 centis ventit kaphatsz bármelyik PC boltban. Ez talán jobb is lenne mert a Silent Blade és társai kategória mind 3 huzalosak azaz fordulatszámmérősek.
A sima tápventik meg nem. Ezek siklócsapágyasak és nem lehet rájuk mondani, hogy fülsüketítőek. -
Trak
addikt
Ajánlom ezt a topicot:
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
ja azt kifelejtettem hogy nekem nem kell hogy villogjon meg hogy világítson mivel tápba kell majd
szóval csak a hang és a légszállítás számít
bár nem bánnám ha a leghalkabb lenne
tényleg a leghalkabbal elmenne a táp még??????????????,
na ezek az én kérdéseim
minden választ köszönök -
TeeJay
félisten
Segítséget kérnék egy érdekes dologhoz.
Van egy 3éves 300W os tápom amiben a venti mármár elég zakatol mivel gondolom elég gyenge minőség lehetett.
Most már rászánom magam hogy kicseréljem a ventit mivel nemsokára be fog ragadni érzésem szerint.
Szóval a kérdésem
hogy milyen 8cm es ventit vegyek bele?
nekem a halkság a lényeg de nem tudom mi a minimum egy 300W os tápba
pl néztem Spire vagy Coolink kb biztos jó lehet nekem
kérdés hogy ezek halkak-e???
akinek van hasonló tapasztalata az kérem segítsen,
igazából az árban nem sok eltérés van
de viszont a hang az más
és lehet hogy al eghalkabb már nem lenne elég a tápba???????????
na ezek az én kérdéseim
azután majd meglátom hogy melyiket vegyem!!!
előre is köszike
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Érkezik az OpenAI saját böngészője
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Autós topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Villanyszerelés
- Wise (ex-TransferWise)
- Gyúrósok ide!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest