Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
Őket kellene még felhívnod, bediktálni az FRU számot, hátha olcsóbban adják az eredeti akkut:
IBM Spare Stock Request Handler
1117.Budapest, Budafoki út 60.
tel : ( 00-36-1 ) 481-0532
fax : ( 00-36-1 ) 382-0285Már válaszoltam amúgy erre a hszre reggel, csak a melóhelyen szakadozik a net, s nem küldte el. Szóval három órája próbálkozom, talán most menni fog.
-
-
Shadowfax
addikt
T43-nál próbáltam csak, ott az Access IBM gomb lenyomására egyből a Recovery felület jön be (s onnan lehet BIOS-ba is belépni, stb.)*. Lehet, hogy a T6x sorozatnál már van köztes ablak is.
*T4x-nél BIOS-hoz való belépésre ezért célszerűbb F1-et nyomni, mert akkor rögtön odatalál, nem szöszörög a Recovery felület elindításával. Ugyanígy bootsorrend változtatáshoz meg F12-t érdemes nyomni neki, nem az Access IBM gombot.
valami megroggyant a t43 szervizpartícióján, mert a fent említett kék menü után Missing operating system üzenettel lehal, pedig senki nem bántotta a partíciót
Mi történik, ha F11-et nyomsz bootnál?Kukupenko: Szívesen!
-
Shadowfax
addikt
bootolás elején nyomsz egy Access IBM gombot, majd F11...
Access IBM VAGY F11.és ott ha minden igaz, lesz egy olyan pont ahol ki tudod írni pár lemezre a recovery készletet,
Nem. _Csak_ futó Windows alól tudod kiírni a Recovery lemezeket (Start menü - Minden program - ThinkVantage - Create Recoery media)! Rescue & Recovery felületről ez nem lehetséges. -
Shadowfax
addikt
válasz
Kukupenko #5745 üzenetére
Odáig eljutok, hogy bakapcsoláskor nyomok egy Access IBM gombot, de ott hogyan tovább???
A Rescue & Recovery felületnek kell megjelennie. A bal oldali menüsorban Restore your system-et kell kiválasztani. (Ezután lesz egy figyelmeztetés, hogy ha USB-s kütyüről akarod helyreállítani a rendszert, s az nem látható az eszközök közt, akkor indítsd újra a gépet, stb. - ez most nem lényeges, ezt okézd le.) A következő képernyőn a Restore my harddrive to the original factory state opciót válaszd (ez a gyári állapot helyreállítása), utána NEXT-et kell nyomni. Következő képernyőn: I do not want to save any files (ha már tényleg minden fontosat elmentettél, s semmilyen fájlt sem akarsz lementeni), utána NEXT. A következő képernyőn lesz még egy figyelmeztés, hogy mindent törölsz a merevlemezről, ha folytatod. Ha komolyan gondoltad, NEXT-t nyomj. Ezután jön egy figyelmeztetés, hogy ne kapcsoljuk ki közben a gépet. Leokézod, s jöhet a mehet.Érdemes full akkuval és bedugott táppal csinálni végig. Kábé egy órát fog elszöszögni (néha újra is kell indítani, ha kéri).
-
Shadowfax
addikt
A T4x(p) kézikönyv nem ír % szinteket, azokat a thinkpads.com fórumról vettem. Amit előzőleg írtam, az ezek szerint vlsz csak a T6x sorozatra érvényes.
Green: The battery is in use and has enough power. The ac adapter has charged the battery completely. Blinking green: The battery is being charged, but still has enough power to operate. (At regular intervals, the indicator light turns off briefly.) Orange: The battery is being charged, but the battery power is still low. Blinking orange: The battery needs to be charged. When the indicator starts blinking orange, the computer beeps three times. [link]A T6x, Z6x és X6x-nél viszont már szerepelnek a % szintek: [link]
-
Shadowfax
addikt
Ha a töltöttségi szint kevesebb, mint 20%, akkor narancssárga a lámpa, ha eléri a 20%-ot, akkor zöld. 5% alatt gyorsan villógó narancssárga.
Ha töltöd:
20%-ig lassan villogó narancssárga, ha elérte a 20%-ot, akkor lassan villogó zöld lámpa egészen addig, míg el nem éri a 80%-ot, mert utána nem villog, csak zölden világít.Szova: eleddig ha toltore tettem a gepet, akkor narancssarga szinre valtott a lampa. Most pedig zold marad toltes kozben, csak villog...
Magyarul eddig hagytad, hogy 20% alá merüljön az akku, akkor raktad töltőre, most pedig valahol 20 és 80% között dugtad be a tápot. -
Shadowfax
addikt
válasz
adnoctum18 #5666 üzenetére
Első körben NHC uninstall, aztán ha nem oldódik meg, akkor szerviz.
-
Shadowfax
addikt
Már elsőre is felfogtam a kérdést, de nem használok CSS-t, nekem csak a Fingerprint szoftver van meg, s abban a ''Control Center''-ben "System settings"-ben van valami olyan, hogy "Enable/disable Logon Support". (Nincs nálam a gép, s fejből nem tudom.) Ha CSS-sel használod, lehet, hogy másképp kell beállítanod, de ebben nem tudok segíteni.
-
Shadowfax
addikt
válasz
_Lacos_ #5654 üzenetére
Az IBM nyilvántartásában van a probléma, az 100%. Az a fura, hogy az USA-ban adták el, de mégis Hungary, azaz Magyarországra szólt a garanciája, de az kábé az eladás pillanatában le is járt...
De tényleg őket kellene felhívnod, mert ezt a talányt itt nem tudjuk megfejteni. -
Shadowfax
addikt
válasz
_Lacos_ #5652 üzenetére
Erre a gépre sehol sincs garancia: Out of warranty. Ráadásul Mo.-ra szólt, 2008. áprilisig.
Biztos, hogy van valami kavarás a szériaszámmal, az IBM-et kellene felhívni. Bár ha nincsenek meg a vásárlási papírok, akkor nem hinném, hogy ebből garanciás gépet lehetne faragni. Erre is tőlük kellene rákérdezni, vásárolható-e még rá garancia.
Igazából nem érdemes egy ilyenbe belevágni, mert újonnan is viszonylag olcsók már a T61-ek. -
Shadowfax
addikt
A következő megoldást találtam:
1. Innen: Intel® WiFi Link 5300 töltsd le az új drivert és installáld.
2. Ugyanarról a weboldalról a PROSet drivert is szedd le és installáld.
3. Reboot.
4. A Lenovo oldaláról szedd le az Access Connections új verzióját, telepítsd.
5. Reboot.
Reméljük, ez megoldja.
-
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
Ez egy tökéletes gépecske, szerintem nincs értelme lecserélni T61-re. A combosabb videókártyának meg nincs sok értelme, ha nem használnád ki, mert többet fogyaszt, jobban melegszik a gép, csökken az akkuidő.
#5593: Ööö... szerintem egyiket sem érdemes személyi mérlegnek használni.
-
Shadowfax
addikt
Csak akkor van értelme erről beszélni, ha két konkrét típust linkelsz, hiszen rengeteg fajta konfig van mindkét típusnál. Önmagában pár megahertzért és gigabájtért nem érdemes cserélni.
A T61-eknél újdonság volt az, hogy a kijelző mögött is van Roll Cage, de ha jól emlékszem, nem minden modellnél. -
Shadowfax
addikt
válasz
tototos #5556 üzenetére
Igen, ahogy ezt már [februárban] megbeszéltük.
-
Shadowfax
addikt
Félig-meddig már válaszoltam a másik topikban.
Szóval: érdemes a T400 billentyűzetét is kipróbálni valahol, mert volt már rá panasz. De az is lehet (mint írtam), hogy néhány júzer szokásos nyafogása az új modellek felbukkanásánál. A thinkpads.com-on megoszlanak a vélemények, valaki szerint pont olyan tökéletes, mint volt a korábbi legendás T-knél.Írtad, hogy a szíved az X300, az eszed a T400 felé húz. Találó megjegyzés, mert én is csak ennyit tudok mondani.
A T400 meg ugye 250GB HDD
Ha kell a tárhely, s nem akarod külső vinyóval megoldani, akkor ez jobb választás. Sajnos az X300 nem választható opcionálisan normál HDD-vel.
két VGA kártya
Biztos, hogy ki fogod használni? Ez a hybrid megoldás elég gyerekcipőben jár még...
nagyobb méretű kijelző..
13.3" vs 14.1" - nincs nagy különbség. -
Shadowfax
addikt
Képen mutatom: az Esc gombtól balra található gombot kell megnyomni, erre előugrik egy menü, ott lesz Tulajdonságok, és "Auto Screen Rotation".
Biztos, hogy Multitouch a kijelződ?
Ui. nem kell sehol sem külön beállítani, hogy az ujjaidat használd a ceruza helyett, de ha nem érzékeli, akkor ez azt jelenti, hogy nem Multitouch a kijelző.
-
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
válasz
Gabcsika #5493 üzenetére
A Centrino 2 platform újdonsága: A Centrino 2-be ezen kívül beépítettek egy olyan funkciót, amely a játékok futtatására is alkamas, erős grafikus maggal szerelt noteszgépeken lehetővé teszi, hogy akkumulátoros üzem esetén egy kevesebbet fogyasztó, integrált lapkát használjanak a megjelenítéshez. [link]
A T400-ról már megjelentek tesztek a külföldi oldalakon, remélhetőleg itt is lesz nemsokára. Addigis: [link]
-
Shadowfax
addikt
Egy linknek azért örültem volna.
Rákérdeztem és azt írja semmi karc, sarok-kopás ilyesmi nincs rajtuk. Mennyire hihető ez el?
Pont annyira, amennyire az ebay-en lévő eladóknak hinni lehet.Az ilyen USA-ból érkező elvileg 90 napos gyári garanciával adott esetben lehet itthon kezdeni valamit?
Valószínűleg nem. De ahogy Csedit fórumtársnak is írtam tegnap, csak az számít, hogy a warranty lookup-nál mi van. -
Shadowfax
addikt
Innen: Standard limited warranty information - ThinkPad
De ha biztosra akarsz menni egy adott gép esetén, akkor a szériaszámot és típusszámot kell beütni a warranty check oldalán. -
Shadowfax
addikt
Itt azt mutatja, hogy igen, a 7661-es típusú gépre Magyarországon is érvényesíteni lehet a garanciát.
Az, hogy 3 év-e a gari, akkor derül ki, ha tudjuk, hogy mi a szériaszáma, vagy a 7661 mögötti három betű/szám micsoda. Pl. ha 7661-CTO, akkor szinte biztos, hogy csak 1 év gari van rá. -
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
Ha nem javul meg akkor nem kerül semmibe, ha megjavul akkor az ára 15k.
Sajnos 15k-t már nem ér meg a dolog, mert ennyiből bőven veszel egy új alaplapot. Vagy egy új T20-at.
Van rá szoftveres megoldás, de sajnos fizetős progi. Még utánanézek, hátha fellelhető valahol.A lenovoservicetraining volt már, de jó, hogy belinkelted, mindig vannak újak.
-
Shadowfax
addikt
A 15"-os és annál nagyobb TFT-jű gépek már a T4x sorozatnál is ropogósabbak voltak. Azoknál a tető sem a hírneves magnézium-titán ötvözet volt, hanem műanyag, szóval benyomható volt középen. Most a Roll Cage-dzsel azért masszívabb lett a gép, nem fordulhat elő az, ami a T4x-nél, hogy a gyakori sarokemelgetésektől a GPU leválik az alaplapról...
Billentyűzetből meg háromféle van, három különböző minőség. Ez régen is így volt, most sincs másként. -
Shadowfax
addikt
válasz
morjozsef #5391 üzenetére
How to prolong lithium-based batteries.
Ja és többnyire hálózatról használom, de a kiveszem és 50%-on pihentetem az aksit metódus nem áll közel a szívemhez, mert ha épp kell akkor ne félig feltöltve álljon rendelkezésemre!
Pedig ez a legjobb megoldás.Nálam 90%-ra van beállítva a küszöb, csak akkor tölt rá, ha az alá esik a töltöttségi szint. Igazából lehet ajánlgatni különböző vudumedzsiket, de az akku ígyis-úgyis tönkremegy 2-3 év után.
-
Shadowfax
addikt
A 2010 nem évszám, hanem hibakód. A T43-ba nem tehetsz akármilyen vinyót, különben ezt a hibakódot írja ki, bővebben: [link]
A legújabb BIOS-ban már ki lehet ezt iktatni.
Amúgy a topikban már többször volt szó róla, írd be a 2010-et a keresőbe.Mi a pontos (négyszámjegyű) típusszáma a notidnak? (Az IWS gari miatt kérdem.)
-
Shadowfax
addikt
válasz
DaviD202 #5202 üzenetére
Am a X41 procija milyen erős egy intel atomhoz képest?
Notebookoknál nem ez a fő kérdés, hiszen nem a proci, hanem a vinyó jelenti a szűk keresztmetszetet.
Sajnos az X40/X41 pont a leglassabb vinyóval van felszerelve - 1.8"-os és 4200 rpm - s ezt cserélni se lehet gyorsabbra.Inkább egy X32-t vagy egy X60-at javasolnék.
-
Shadowfax
addikt
válasz
DaviD202 #5202 üzenetére
Warranty lookup
Meg azt halottam h a szervízeseknek elég a kód, papirok nem is kellenek, ez igaz?
Igaz. -
Shadowfax
addikt
Lehet Socket P és Socket M is a processzor, a kettő nem kompatibilis egymással. De ha elárulod, milyen van most benne, akkor kiderítjük, mi való bele.
Ezzel a programmal: CPU-Z azért még ellenőrizd le, hogy az alaplapod "Revision 3"-e. Ha Rev. 2, akkor nem tudsz procit cserélni.
-
Shadowfax
addikt
ez akkor most hasonló szolgáltatást takar mint az Active Protection, csak itt a winyóba van a szenzor, és saját programmal (gondolom) olyan notikba is működik, amikbe nincs mozgásérzékelő?
Igen, ez így van.Nos, visszatérve az előző kérdésre, találtam egy érdekes felvetést a thinkpads.com fórumán ill. a thinkwiki-n is.
HD-APS requires a hard-disk with head unload ramp technology and also support on the hard-disk firmware to unload heads without flushing the disk cache. This is required, because as soon as the APS system detects a shock is imminent, the system has less than 500ms to prepare for the shock.
Unloading heads without flushing the cache is done using the optional Unload Immediate feature of the IDLE IMMEDIATE ATA command. It finishes whatever sector write is in-flight, and immediately moves the heads to the unload ramp. Without this command, hard-disk APS cannot be trusted, as disks with big caches can take a lot of time to write it all to disk.
So far, only hard-disks with IBM APS firmware (...) have been found to implement all the necessary functions. [link]
Magyarul a vinyónak még IBM firmware-rel is rendelkeznie kell, hogy helyesen működjön az APS. -
Shadowfax
addikt
válasz
Shadowfax #5046 üzenetére
Ahogy ígértem, itt az újabb fotó a kis drágáimról: [My ThinkPad Family 2]
Alsó sor balról jobbra: ThinkPad 220, 701C, X20, T43
Középső sor balról jobbra: 360PE, 365XD, 365E, 765D, 370C
Hátsó sor balról jobbra: 345C, 760L, 340, 755C.Rajtuk kívül van még 3 hibás gép szétszedve: 350, 365XD, 560Z.
-
Shadowfax
addikt
Pontos típusszám alapján itt vagy itt nézd meg a magyar bill FRU-ját (az NMB-t válaszd, az a legjobb).
Utána ezt a raktárat hívd fel, diktáld be ezt az FRU-t, s kérdezd meg, van-e raktáron, s mennyibe fájna:
IBM Spare Stock Request Handler
1117.Budapest, Budafoki út 60.
tel : ( 00-36-1 ) 481-0532
fax : ( 00-36-1 ) 382-0285Kb. 14-16k körül lesz, de nem veszek rá mérget.
-
Shadowfax
addikt
válasz
szmissz #5080 üzenetére
Érvek? Mire?
Érvek arra, hogy miért van ilyen engesztelhetetlen gyűlöleted a Lenovo iránt?Gyakorlatilag továbbra is ugyanaz a tervező gárda, aki az IBM idején volt. Ugyanazok is gyártják a Quantánál a gépsorokon. Mi változott? Semmi.
Az SL sorozat nekem se tetszik, de az IBM idején is volt pár jókora melléfogás. Ugyanez a rinyálás is megvolt, hogy "jaj, az IBM hogy elcseszte a ThinkPadet, hüpp-hüpp".
El kell fogadni, hogy egy "gyártó"-nak (gyártató)-nak a piac minden szegmensét le kell fednie, ha talpon akar maradni.* Az SL sorozatra is lesz bőven kereslet. Ebből a pénzből a legendás T és X sorozatot is lehet továbbfejleszteni. Ennyi.*Az IBM ebbe bukott bele - többek közt.
-
Shadowfax
addikt
válasz
szmissz #5067 üzenetére
Az extra meg az benne, hogy masszív mint az állat és nem a sérülékeny T borítása van, hanem a jó kis ipari műanyag
Szerintem ez magyarázkodás... Egy R50e inkább bumfordi, de nem masszív. Ráadásul mindent kispóroltak belőle, amittől a ThinkPad ThinkPad...
Az R sorozatból csak a Lenovo idejében született egy igényesebb változat, amiben már volt Roll Cage és gyakorlatilag csak kevéske különböztette meg a legendás T sorozattól. -
Shadowfax
addikt
válasz
szmissz #5045 üzenetére
Már decemberben ekkora készletem volt, kicsit gyúrjá' még, vazze.
Azóta már jelentősen bővült a készlet, ha lesz időm, csinálok újabb fotót. -
Shadowfax
addikt
válasz
dekoninck #4960 üzenetére
Én egy távol-keleti eredetű X61-et vettem
Szerinted melyikünk ThinkPadje _nem_ távol-keleti eredetű?
Na, viccet félretéve, már írtam korábban is, hogy amit ember tervez és rak össze, abban ott van a hibalehetőség. A ThinkPad megbízható cuccok közé tartozik, de azért ez is elromolhat. De reméljük a Tiéddel minden rendben lesz még jópár évig. -
Shadowfax
addikt
válasz
TonTomika #4954 üzenetére
A Lenovo shopból vagy az ebayről ThinkPadet rendelni valóban olcsóbbnak tűnik, de a szállítási és vámköltségek még hozzáadódnak. Ez a kisebbik probléma. A nagyobbik, hogy nem minden modellnek van nemzetközi garanciája Mo-on is.
Pl. az itt vásárolható típusok (7658, 7662, 8891, 8897) közül egyiknek sem érvényes itthon a garija.
A modellszám alapján itt lehet lecsekkolni: [link] -
Shadowfax
addikt
Licitáltál rá?!
Ójaj... A licit megtétele (!) szerződési kötelmet jelent, tehát ha a liciteddel nyersz, csak igen kivételes esetben állhatsz el a vásárlástól. NEM számít annak a csomagolási és postai költség (p&p) nagysága, vagy az, hogy nem tudsz megegyezni a fizetési módban, illetve az sem, hogy az eladó nem szállít Magyarországra. Tétet is csak igen kevés esetben (például véletlenül 55,90 eurós helyett 559,0 eurós tét beírása) lehet visszavonni. [link]
Bővebben. -
-
Shadowfax
addikt
Port survey a Lenovo oldalon - ki milyen portokat használ a gépén?
Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gitáros topic
- Formula-1
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged